Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

KKTC’den gönderilen hediye oyuncaklar yangın mağduru çocukların yüzünü güldürdü

Türkiye’de yürütülen orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için Antalya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay heyeti, mağdurlara yardım ulaştırmanın yanı sıra hediye oyuncaklarla da çocukları sevindirdi.

Published

on

KKTC’den gönderilen hediye oyuncaklar yangın mağduru çocukların yüzünü güldürdü

Türkiye’de yürütülen orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için Antalya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay heyeti, mağdurlara yardım ulaştırmanın yanı sıra hediye oyuncaklarla da çocukları sevindirdi.

Manavgat ilçesine gelen Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay heyeti, buradaki incelemelerinin ardından Türk Kızılay ile koordineli şekilde afet bölgelerindeki vatandaşlara yardımları ulaştırdı.
İlçedeki bir mahallede yaptıkları çalışmalar sırasında bir kız çocuğunun oyuncak bebeğini kaybetmesi nedeniyle yaşadığı üzüntüyü öğrenen heyet, bölgedeki çocuklara oyuncak hediyeler getirdi.
Hediyeleri gören ve büyük mutluluk yaşayan çocukların yüzleri güldü.

“KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Sezai Sezen, AA muhabirine, yangın bölgelerinde gördükleri manzaranın ürkütücü olduğunu ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti ile sivil toplum kuruluşlarının bu zorlu sürecin üstesinden geleceğine inandıklarını söyledi.
İnsanların yanan bölgelerde hatıralarının olduğuna işaret eden Sezen, “Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay, geçtiğimiz günlerde bağış kampanyası başlattı. Bu kampanyada toplanan paraları Türk Kızılay aracığıyla bağışladık. İnşallah bundan sonra da kampanyalarımız devam edecek.” dedi.
Sezen, bölgedeki çalışmalar sırasında bazı çocukları da gördüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
“Burada ‘Erva’ adında bir kız çocuğu vardı. Çok da masum duruyordu. Kulak misafiri oldum, yanındakine, bebeğini kaybettiğini söyledi. Biz de hemen çocuklara Türk Kızılay’ı sorduk. Çocuklar Türk Kızılay’ının çok farkında. Çocuklara söz verdik. ‘Yarın geleceğiz, size hediye getireceğiz.’ dedik. Bu bizi çok duygulandırdı. Bugün de yaptığımız ilk iş, bu çocuklara gidip hediyeler almaktı. Sadece bu çocuklara değil elbette, bu çocuklar vesile oldular aslında.”
Çocukları sevindirmenin dünyanın en güzel şeyi olduğunu ifade eden Sezen, çocuklar mutlu olunca ailelerin de kendilerinin de mutlu olduğunu aktardı.

“BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Sezen, Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Kızılay’ın her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Ne zaman başımız sıkışsa, bir ihtiyacımız olsa, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı ne güçleri varsa Kıbrıs Türk halkının yanındadır. Bizler de elbette ki Türkiye’de böyle bir acı yaşandığında hemen bu acıyı paylaşmak, elimizdeki katkıyı sunmak istedik. Hem Kıbrıs Türk halkının selamını getirdik hem de gelerek bu acıyı yerinde görmek ve paylaşmak istedik. Tabi ki Kıbrıs Türk halkı çok duyarlı. Çünkü onların da geçmişinde böyle sıkıntılı yaşamlar var.”
Sezen, “Kıbrıs Türk halkı Türkiye’de yaşanan bu felaketin acısını paylaşıyor ve bu acıları yüreklerinde hissediyor. Onlar adına buradayız. Böyle bir felaket yaşandı doğru ama Türkiye Cumhuriyeti devleti gerçekten güçlü bir devlet. Dışarıdan gelen birisi olarak burada onun ağırlığını görüyor, hissediyoruz. Başta Türk Kızılay olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları çok organize şekilde çalışıyorlar.” diye konuştu.

Bölgede yardımlaşmayı gördüklerini, bunun kendilerini duygulandırdığını dile getiren Sezen, “Bizim birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu kadar yardımseverliği gördükten sonra her şeyin üstesinden geliriz ümidi bizde daha çok oluştu.” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Tatar Bakanlar Kurulu’na New York’taki yemekle ilgili bilgi verdi

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu’na New York’taki gayri resmi akşam yemeği konusunda bilgi verdi ve son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre Tatar, bugün saat 15.00’te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ederek, Başbakan ve Bakanları New York’ta gerçekleşen gayri resmi akşam yemeğine dair bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, son gelişmelerle ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Devamını Oku

Kıbrıs

KTBB Heyeti, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı

Published

on

By

ıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden (KTBB) bir heyet, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı.

KTBB’den yapılan yazılan açıklamaya göre, toplantı 23-24 Ekim tarihlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla düzenlendi.

Toplantı kapsamında ulusal ve uluslararası 30’a civarında büyükşehir belediye başkanı, eş başkanı ve yönetici Diyarbakır’da bir araya geldi.

Toplantıya katılan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetinde K. T. Belediyeler Birliği, Güzelyurt Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi Eş Başkanlığı ile Çevre Komitesi Eş Başkanlığı görevinde bulunan Mahmut Özçınar, UCLG-MEWA’nın Eş Başkanlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komite Başkanlığı ile Turizm ve Kültür Komitesi Eş Başkanlığı’nı yürüten Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul adına Asbaşkan Haşim Yücel, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eş Başkanlığı görevini yürüten, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, K. T. Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyesi, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, K. T. Belediyeler Birliği Müdürü Muammer Güneş ve Girne Belediyesi Müdürü Hüseyin Köle yer aldı.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından iki gün boyunca UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı ile farklı başlıklara sahip oturumlarla devam etti.

K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Mahmut Özçınar da UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi’nin organize ettiği “Şehirler Arası İş Birliği: Yerel Eylem için Yenilikçi Çözümler” başlıklı oturum kapsamında düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

Mahmut Özçınar konuşmasında, şehirler arası ilişkilerin güçlü olmasının ülkeler arası ilişkilere, hatta bölge barışına katkı yaptığını vurguladı ve bu ilişkilerin karşılıklı deneyimleri paylaşma imkanı da sağladığını belirtti.

Küreselleşme, demokratikleşme, yerel katılımın güçlenmesi gibi gelişmelerin kentler arasındaki ilişkileri çok daha derin ve canlı hale getirdiğini vurgulayan Özçınar, sosyal belediyecilik, enerji politikaları, çevre ve yeşil enerji, akıllı ulaşım gibi konulara da değinerek bazı çözüm önerilerinde bulundu.

Özçınar, yerel gıda üretiminin teşvik edilerek dijital platformlar aracılığıyla yerel işletmelerin desteklenebileceğini, atölye ve eğitim programlarıyla bireylere yeni beceriler kazandırılabileceğini, oluşturulan gönüllü ağlarıyla toplumdaki dayanışmanın güçlendirilerek ihtiyaç sahiplerine kolaylıkla ulaşılabileceğine dikkat çekti.

Kültürel mirası yaşatıp, değerlere sahip çıkmanın da bu noktada çok kıymetli olduğunu kaydeden Özçınar, yerel sanatçıları desteklemenin önemini vurguladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, M. Kemal Deniz’in vefatının 24. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Published

on

By

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, M. Kemal Deniz’in vefatının 24. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çavuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“M. Kemal Deniz’in aramızdan ayrılışının 24. yılında, onun bıraktığı değerli mirası ve toplumumuz için gerçekleştirdiği hizmetleri saygıyla anıyoruz.

Kıbrıs Türk halkının kalkınmasına olan katkıları, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni kurarak gösterdiği öncülüğü ve gençlere verdiği desteği asla unutulmayacak. Toplumumuzun ilerlemesi adına atılan bu adımlar, Deniz Bey’in vizyonunu ve gönüllerdeki yerini daima canlı tutacaktır.

Merhum M. Kemal Deniz’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun.”

Devamını Oku

Trending

Reklam