Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

KEİ Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını destekliyor

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını her zaman destekleyerek teşvik ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının üretime dönük projelerine

Published

on

KEİ Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını destekliyor

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını her zaman destekleyerek teşvik ediyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının üretime dönük projelerine desteğini sürdüren KEİ Ofisi, yatırım ve girişimcilik projelerine destek oluyor.

KEİ Ofisi, İş Kadınları Derneği’nin (İKD) İskele Belediyesi ile birlikte yürüttüğü, “Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Projesi”ne finans desteği veriyor.

Kadınların evde ürettikleri ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını ve bunun sürdürülebilir olmasını amaçlayan proje, gelişim potansiyeli olan İskele’de başlatılıyor.

İSKELE BÖLGESİNDE GİRİŞİMCİLİK VE EKONOMİYE KATILIM ARTIRILACAK

İskele bölgesindeki kadın ve gençlerin girişimciliğinin ve ekonomiye katılımlarının artırılmasını hedefleyen proje kapsamında, uzmanlar tarafından öncelikli olarak bölgesel kalkınma amaçları doğrultusunda ortak çalışma alanlarının belirlenmesi için fizibilite çalışması yapılacak.

İlgilenen tüm kadın ve gençlerin katılımıyla yürütülecek fizibilite çalışmasının ardından, kümelenme faaliyetleri, kapasite geliştirme ve kooperatif kurulumu için teknik destek ve danışmanlık hizmeti verilecek.

KEİ Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını destekliyor

KKTC İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir, İskele Belediyesi ile birlikte yürüttükleri projeye, Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin destek vermesinin kendileri için çok değerli olduğunu ve daha sonraki çalışmaları için cesaretlendirdiğini söyledi.

KEİ Ofisi, KKTC’de üreten bir ekonomik yapının oluşmasını destekliyor

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, İş Kadınları Derneği ile birlikte bu projeyi yürütmekten mutlu olduklarını ifade ederek, “İskele bölgemizi kalkındırmaya yönelik projelerimize her zaman destek veren KEİ Ofisi’nin, İKD ile birlikte yürüteceğimiz bölgemizdeki gençlerimize ve kadınlarımıza fırsatlar sunacak olan projemize de destek vermesi bize güç verdi, mutlu etti. Katkılarından dolayı KEİ Ofisi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Zehie Helin Reessur’un katili Altundağ’ın cezası 14.00’te açıklanacak

Published

on

By

İskele’de hunharca katledilen Zehie Helin Reessur’un katli Sefer Buğra Altundağ’a verilecek ceza saat 14.00’te açıklanacak.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin İskele’de yaptığı oturumda kararı, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı okuyacak.

Karar için sanık ve maktulenin aileleri de mahkeme salonunda hazır bulunuyor.

Oturumlarını İskele’de yapan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altundağ’ı, tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme dahil 5 davadan da oy birliğiyle suçlu bulup, mahkum etti.

Dün bu kararı açıklayan Mahkeme, verilen cezayı açıklamak üzereyken, sanığın avukatının itirazı üzerine sosyal tahkikat raporu sunulması için bugüne ertelenmişti.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bugün yaptığı duruşmada, Sosyal Hizmetler Dairesi Gazimağusa Şube Amiri Hacer Okyay, sosyal tahkikat raporunu mahkemeye sundu.

Savcı Emine Taşkın, tanzim edilmiş raporu, mahkemeye sunan tanık şube amiri Hacer Okyay’a sorular yöneltti. Okyay da, sanığın durumu ve ailevi durumunu içeren rapor ile ilgili bilgiler verdi.

Sanık Avukatı, raporun itilaf konusu olduğuna işaret ederek, itiraz etti. Ancak mahkeme raporu emare olarak kabul etti ve emare 195 olarak kaydetti.

Mahkemenin ertelenmesi talebi kabul edilmemesi ve ceza takdiri için 14.00’e ertelenmesi üzerine savunma avukatı yasal haklarının istinafta aranmasının saklı olduğunu söyledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

M. Kemal Deniz, kabri başında anıldı

Published

on

By

Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Eski Milletvekili ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Kurucusu Mehmet Kemal Deniz’in 24. ölüm yıldönümünde Lefkoşa’daki mezarı başında anma töreni düzenlendi.
Anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar, Deniz’in oğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve sevenleri katıldı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz törende yaptığı konuşmada babasının Kıbrıs Türk toplumuna önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, buna rağmen Kıbrıs Türk tarih kitaplarında babasının yer almadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende konuşma yaparak, Deniz’in Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış, ülkesini ve insanları seven bir kişi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında, “Biz KKTC’yi iki devletliliği savunurken geçmişte yapılan bu fedakarlıklarla bugünlere geldik. Deniz gibi değerleri her zaman hatırlamalıyız” dedi.

Tatar, “Deniz, KKTC’nin tanınmasını da her zaman arzu eden biriydi. Bu makamda ben de onun özlemini yerine getirmek için KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığının özgürlüğünün egemenliğinin bir ifadesi olarak daha da kabul görmesi için tanınması için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı

Published

on

By

Hükümet Sözcüsü ve Maliye Bakanı Özdemir Berova, 24 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Sözcü Berova, toplantının 2 bölümde gerçekleştirildiğini belirterek, ilk bölümün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Başkanlığında gerçekleştiğini, ulusal ve uluslararası son siyasi gelişmelerle, 2025 ekonomisinin değerlendirildiğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel başkanlığında gerçekleştirilen ikinci bölümde ise Bakanlar Kurulu’nda bulunan önergelerin değerlendirildiğini belirten Berova bu toplantıda, 67 önerge geçirilerek Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliğine iletildiğini kaydetti.

Sözcü Berova, geçirilen önergeler arasında inşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü ile inşaat alanlarında ve inşaat işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarının, Avrupa Birliği inşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü ile uyumlu olarak düzenlendiğini ifade etti.

Berova ayrıca, mal ve hizmetlerin etiket tarife ve fiyat listeleri tüzüğünde yer alan elektronik etiket uygulamasını başlatmak ve fiyatların bakanlık tarafından izlenmesini sağlayarak piyasa fiyat denetimini etkin bir şekilde sağlamak amacıyla etiket tarife ve fiyat otomasyon kurulumunun hızlıca yapılabilmesi için yasa gücünde kararname geçirildiği bilgisini de verdi.

Maliye Bakanlığı’nın Anayasası olarak kabul edilen 41/2019 Kamu Mali Yönetimi Kontrol Yasasının uygulanması esnasında pratikte yaşanan sıkıntıları gidermek adına hazırlanan değişiklik yasa tasarısının da onaylanarak meclise sevk edildiğini açıklayan Berova, bunun yanında vefat edenlerin beyan edilmeyen gelirleri ile vefat ile devreden malların vergilendirilmesi ile ilgili değişiklik yasa tasarısının da onaylandığı bilgisini verdi.

Hükümet Sözcüsü Özdemir Berova, Bakanlar Kurulu’ndan geçen bu önergenin, 6 Şubat depreminde vefat eden ailelerin şehit ve görev şehidi sayılmaları nedeniyle, şehit veya görev şehidi, hadise kurbanı olduğu bakanlar kurulu tarafından onaylanmış kişilerin ve ilan edilmiş ailelerin tereke vergisinden muaf tutulmasını içerdiğini belirtti.

Devamını Oku

Trending

Reklam