Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Bahçeli sahilinde erkek cesedi bulundu..!

Published

on

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, bugün saat 18:00 sıralarında, Bahçeli’de, Maldives Homes Sitesinin sahilinden yaklaşık 300 metre deniz içerisinde bir erkek cesedi tespit edilmiştir. Söz konusu şahsın cansız bedeni, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çıkarılmıştır.

Yürütülen ileri soruşturmada; bahse konu şahsın, 7.8.2021 tarihinde Türkiye’nin Taşucu Limanından KKTC’ye gelmek için ayrılan 71 yaşındaki Mehmet Cengizhan ÖZTÜRĶ olduğu değerlendirilmektedir.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam etmektedir.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

UBP Parti Meclisi toplandı

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplandı.

Partinin Sarayönü’ndeki binasında UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel başkanlığındaki toplantı, saat 16.05’te başladı.

Toplantının gündeminde, güncel iç ve dış siyasal gelişmeler bulunuyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı 30. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu’na katıldı:“Kıbrıs Türkü her zaman eğitime büyük önem verdi”

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı 30. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim vakfının kurulmasında ve çalışmaların yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıbrıs Türkü’nün eğitime büyük önem verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan katkılarla öğrencilerin kişisel gelişimlerinde ve ülkeye yapacakları hizmetlerde katkıda bulunulduğunu söyledi.

Kurumsallaşma ve devlet yapısı içinde yapılan bağışlarla vergi indirimiyle birlikte vakfın çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin gelişmesi, iş insanları, kurum ve kuruluşların yapacakları yardımlarla daha fazla gençlere eğitim katkısının verilmesinin, herkesin temennisi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafından Adıyaman’da yaşamını yitiren öğretmen, öğrenci ve velilerin isimlerinin yaşatılması için toplanan bağışların, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı kanalıyla öğrenci bursu verilecek olmasının vakfın ne kadar güvenilir olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Devletin, belirli kriterlere bağlı olarak öğrencilere burs verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, hayatın zorlaştığını ve maliyetlerin arttığını bu nedenle fırsat eşitliği bağlamında yapılan destek ve verilen bursların öneminin arttığını ifade etti.

Küreselleşen dünyada yurtdışında başarılı olan çok sayıda Kıbrıslı Türk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere aldıkları burslarda başarılar diledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Türkiye Cumhuriyeti 101 yaşında… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak

Published

on

By

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı zaferinin ardından Türk milleti için yeni bir devir başlatarak, 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, 101’inci yaşını kutluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Cumhuriyetin 101’inci yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in pazartesi günü saat 13.00’te BRT’de yapacağı konuşma ve 21 pare top atışıyla başlayacak.

29 Ekim Salı günü ise KKTC’de başkent Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçeler ve bucaklarda törenler düzenlenecek.

– Lefkoşa

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, salı günü Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak törenle kutlanacak.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi’nin açıkladığı programa göre tören, saat 09.30’da protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri, Cumhurbaşkanı ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi tarafından imzalanacak.

Ayrıca başkentte, 29 Ekim kutlamaları kapsamında, saat 14.30’da Dereboyu’nda kortej yürüyüşü yapılacak.

-Gazimağusa

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa’da iki ayrı törenle kutlanacak. Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilk tören saat 11.00’de Zafer Anıtı önünde yapılacak. Törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. İkinci tören, saat 11.45’te Namık Kemal Meydanı’nda olacak.

Tören, Güvenlik Kuvvetleri Bandosu konseri, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir dinletileri, dans gösterileri ve konserle tamamlanacak.

-Girne

Girne’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak. Girne Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre saat 14.00’te başlayacak törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Törende, şiirler okunacak.

Girne’de saat 15.00’te ise kortej yürüyüşü yapılacak. Askeri bando, tören bölüğü, mücahit/gaziler ile öğrencilerin katılacağı yürüyüş, Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Anıtı önünde tamamlanacak. Yürüyüş sonunda, KTBK Bölge Bando Komutanlığı tarafından konser verilecek.

-Güzelyurt

Güzelyurt Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre Güzelyurt’ta saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda yer alacak törende, çelenkler sunulacak, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, dans gösterisi, Güvenlik Kuvvetleri bandosunun sunumu ve şiirler yer alacak. Anıttaki törenin ardından kortej yürüyüşü yapılacak.

-İskele

İskele Kaymakamlığından verilen bilgiye göre saat 08.30’da Ecevit Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak törende, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bando konseri, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve dans gösterileri yer alacak.

-Lefke

Lefke’deki Cumhuriyet Bayramı töreni, saat 12.00’de Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Lefke Kaymakamlığından verilen bilgiye göre tören öncesi 11.30’da kortej yürüyüşü yapılacak. Kortej sonrası başlayacak törende, anıta çelenk sunulacak, saygı duruşu ile İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin ardından tören, halk dansları ve bando konseriyle tamamlanacak.

-Mehmetçik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bucaklarda da törenler yapılacak.

İskele Kaymakamlığı’nın açıkladığı Mehmetçik’teki tören programına göre saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler yer alacak.

-Akdoğan ve Geçitkale

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Akdoğan ve Geçitkale’de de törenlerle kutlanacak.

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre saat 09.00’da Akdoğan Atatürk Anıtı ile Geçitkale Kasaba Meydanı’nda törenler düzenlenecek. Her iki törende de, çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler yer alacak.

– Antakya Medeniyetler Korosu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konseri verecek

Girne’de Antakya Medeniyetler Korosu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konseri verecek. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği himayelerindeki konser pazartesi günü saat 19.00’da Girne Amfi Tiyatro’da yer alacak.

-Spor etkinlikleri

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Spor Dairesi Müdürlüğü de bazı spor etkinlikleri düzenliyor.

Badminton Federasyonu tarafından bugün “Tüm Çocuklar Şampiyon Badminton Şenliği” yapılıyor. Lefkoşa’daki Yakın Doğu Koleji Spor Salonu’nda yer alacak etkinlik saat 18.00’de başlayacak.

29 Ekim günü saat 18.00’de ise Taekwondo Federasyonu tarafından “Cumhuriyet Bayramı Taekwondo Karete Budo Kırış Müsabakaları” yapılacak. Etkinlik, Girne’deki Avrasya Taekwondo Merkezi’nde yer alacak.

Devamını Oku

Trending

Reklam