Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Tek Yön Uygulaması Pazartesi Başlıyor

Girne Belediyesi tarafından belirlenen bazı yolların trafikte tek yönlü kullanılması uygulanmasına 22 Ağustos Pazartesi günü başlanıyor.

Published

on

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi Trafik Komisyonu, 23 Haziran’da Şht. Necati Gürkaya, Şht. Metin Sülüş, Şht. Metin Gönyeli Sokak ile 1 Ağustos Sokaklarının tek yön çalıştırılmasına karar verdi.

Açıklamada, 22 Ağustos’ta başlatılacak yeni tek yön uygulaması hakkında bölge halkı ve işyeri sahiplerine yazılı bildiri verildiği aktarıldı.

GÜNGÖRDÜ: “AMACIMIZ TRAFİĞİ RAHATLATMAK VE TRAFİKTEN KAYNAKLI SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLAMAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölge halkının bir süredir yaşadığı otopark sorununa çare olması ve trafik yoğunluğunun azaltılması için Belediye Trafik Komisyonu’nun 23 Haziran 2021 tarihinde aldığı karar doğrultusunda tek yön uygulamasına gidildiğini ifade etti. Güngördü, sürücülerin tek yön olarak kullanılan yollarda yeni düzenlenen trafik işaretlerine dikkat etmeleri ve kurallara uyması çağrısında bulundu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak.

Tatar, yarın sabah saatlerinde Ankara’ya gidecek ve temaslarını tamamlamasının ardından Pazar gecesi KKTC’ye dönecek

Devamını Oku

Kıbrıs

“Yeşil Okullar Projesi” farkındalık yaratmaya devam ediyor

Published

on

By

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Final Üniversitesi Çevre Araştırmaları Merkezi işbirliğinde uygulanan “Yeşil Okullar Projesi” devam ediyor.

Çevreye duyarlı ve saygılı nesiller yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında hazırlanan çalışmalar,iletişim sponsoru olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla çeşitli kamu spotlarıyla yayınlanıyor..

Proje kapsamında 30 şirket ve 30 okul eşleşerek, iklim dayanıklılığı konusunda projeler üretecek..

GİKA KOOP İstasyon Üretim ve Satış Merkezi’nde yer alan toplantıda BRT’ye konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz, bu yıl iklim değişikliği ve adaptasyon üzerine çalışmalar yapacaklarını ifade ederek bu sayede hem okulların he de şirketlerin çalışmalar doğrultusunda gelişeceğine inanç belirtti.

Gündüz, “Geçen yıl neredeyse 60 bin kişiye ulaştık. Bu yıl da 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimizde bizlere destek veriyor” dedi.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da Yeşil Okullar Projesi’yle Milli Eğitim Bakanlığı ve işletmelerle el ele verip, bir vizyon paylaşımı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“Yeşil Okullar Projesi ülkemizi sararak, büyümeye devam ediyor” diye konuşan Kavuklu, girişimciliğin okullarda yayılması konusunda, genç nesillere doğa ve çevre bilincinin aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kavuklu, “ Okullarda ve çocuklarımızdaki ve zihinsel değişimi gördükçe geleceğe dair umutlarımız oluşacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın ise dünyadaki en önemli konunun çevre duyarlığı olduğuna dikkati çekti.

Hocanın , “Çevre her düzeyde, herkesin sorumluluğundadır. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Gençlerin istihdam edilmesi ve kadınların desteklemesi konusunda GİKAD’ın yaptığı projeler büyük bir başarı sergiliyor” dedi.

Konuşmalarından ardından, kura çekilerek, işletmeler ve okullar eşleşti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Erhürman başkanlığındaki CTP heyeti TDP’yi ziyaret etti

Published

on

By

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, parti MYK üyeleri ile birlikte Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret etti.
Ziyarette, Meclis başkanlığı seçimi, erken seçim talebi ve ülke gündemindeki diğer konular ele alındı.
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler, görüşme öncesi yaptığı açıklamaya, Meclisin toplumdan kopuk olduğunu savundu.
Hükümetin kararlarının artık sözde kararlar olduğunu iddia eden Çeler, Meclisin bir an önce seçim kararı alması gerektiğini savundu.
Meclis Başkanlığı seçiminin 10 günlük Anayasal süreç içerisinde seçilemediğini dile getiren Çeler, “Şu anda Anayasa çiğneniyor” dedi.
Ülkenin ciddi anlamda sosyolojik sıkıntılar içerisinde olduğunu savunan Zeki Çeler, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin, Cumhuriyetçi Türk Partisi ile birlikte, toplumda umut yaratacak işbirliği çabasında olduğunu söyledi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da, kendilerinin, Meclis olaylarından çok önce erken seçim çağrısı yaptığını hatırlatarak, sıkıntıların uzun süre önce başladığını iddia etti.
Hükümet ortaklarının Meclis’te yarattığı tablonun kötü durumun sadece açık bir göstergesi olduğunu savunan Erhürman, Ziya Öztürkler’in iddia edilen Meclis Başkanlığı’nın da kendileri nazarında yok hükmünde olduğunu kaydetti.
Hükümeti yönetememekle suçlayan Erhürman, “29 Milletvekilleri vardır, ama aslında yoktur” dedi.
Mevcut durumun bir toplumsal mesele olduğunu ileri süren Erhürman, bunun tek çözüm yolunun ise erken seçim olduğunu kaydetti.

Devamını Oku

Trending

Reklam