Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

ERHÜRMAN: “BU HÜKÜMET ÜLKENİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETTİR”

Published

on

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin, bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olduğunu savundu.

Erhürman, Yeni Bakış Web Tv’de Vizyon Programı’na konuk oldu.
“Bıçağın kemiğe dayandığını” söyleyen Erhürman, halkın artık dayanacak gücünün kalmadığını vurguladı. “Azınlık hükümeti sorunlara sorun eklemeye her gün devam ediyor” diye konuşan Erhürman, bir hükümetin daha fazla bitemeyeceğini savundu.
“HÜKÜMETİN GİTMESİNDEN BAŞKA ÇÖZÜM YOK”
Halkın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirten Erhürman, hükümetin testleri de ücretli yaparak insanları her gün daha da zora soktuğunu söyledi. Bakanların birbirinden haberinin olmadığını iddia eden Erhürman, “Birinin söylediği diğerinin söylediğini tutmuyor. Başbakan bir gün başka, diğer gün başka konuşuyor” dedi.
Gelinen noktada “hükümetin gitmesinden başka herhangi bir çözüm yolunun olmadığı” görüşünü bildiren Erhürman, “sorunlara sorun eklemeye devam eden hükümetin, ne insan sağlığını önemsediğini ne de hukuk tanıdığını” savunarak, asgari ücretin de henüz belirlenemediğini kaydetti.
“PCR’I ÜCRETLİ YAPARAK NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ?”
Ekonomiyi “yürümez” hale getiren hükümetin PCR’ı ücretli yaparak neyi amaçladığını soran Erhürman, alınan kararla insanların test yapmaktan kaçacağını ve bulaşın daha da artacağını vurguladı.
Mart 2020’den itibaren hükümete “plan yapma” çağrısında bulunduklarını hatırlatan Erhürman, ilk günden beri özel sektörün korunması gerektiğini söylediklerini dile getirdi. Türkiye ile imzalanan protokolde “aslan payının” özel sektöre ayrılması gerektiğini belirten Erhürman, aksi takdirde işsizliğin artacağını söylediklerini ifade etti.
“TARİHTE BU KADAR KÖTÜ BİR HÜKÜMET GELMEDİ”
Çarşının işlemesi durumunda maliyenin vergileri toplayabileceğine dikkat çeken Erhürman, ilerleyen aylarda bugüne kadar görülmemiş ekonomik krizle karşı karşıya kalınabileceğini belirtti. Hükümetin derdinin sadece kurultay olduğunu savunan Erhürman, “Başka bir alemde yaşıyor bu arkadaşlar. Kurultayla ilgili her gün üç açıklama yapıyorlar” diye konuştu.
Bakanların, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlardan haberinin olmadığını da savunan Erhürman, tarihte bu kadar kötü bir hükümetin olmadığını, hükümetin “ambale” olduğunu ve artık konuşacak bir şeyin kalmadığını iddia etti.
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
İstifa ederek memleketin önünün açılması gerektiğini kaydeden Erhürman, gelinen noktada vakaların yükselmesi halinde kapanmanın da yaşanabileceğini dile getirdi.
Pandemi sürecinin düzgün yönetilmesinin önemine dikkat çeken Erhürman, kimsenin bu ülkeyi bu hale getirmeye hakkının olmadığını kaydetti.
Ülkede istikrarlı hükümet yapılarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erhürman, “Hükümet düşüyor dedikoduları arasında işleri bitirmek kolay değildir” dedi.
Hükümeti beceriksiz olarak niteleyen ve halkın hükümetten bunalmış olduğunu savunan Erhürman, bıçağın kemiğe fena halde dayandığını belirtti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı’nda Yüksek Öğretimde E-Arşiv değerlendirmesi yapıldı

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ve beraberindeki heyet ile “Yüksek Öğretimde E-Arşiv” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantıda akademik kaynakların önemine vurgu yaparak bilimsel çalışmaların arşivlenerek elektronik ortamda kolay erişimini hedefleyen çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantıda, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi müdürü Ejdan Sadrazam, dairenin konu ile ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aktararak, yapılan fizibilite çalışmasından elde edilen sonuçları içeren sunumu gerçekleştirdi.

Toplantının sonunda, Cumhurbaşkanı Tatar’a “Kuzey Kıbrıs’ta Zeytinyağı Değirmenleri” isimli kitap takdim edildi.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Bora Çağakan da hazır bulundu.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak.

Tatar, yarın sabah saatlerinde Ankara’ya gidecek ve temaslarını tamamlamasının ardından Pazar gecesi KKTC’ye dönecek

Devamını Oku

Kıbrıs

“Yeşil Okullar Projesi” farkındalık yaratmaya devam ediyor

Published

on

By

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Final Üniversitesi Çevre Araştırmaları Merkezi işbirliğinde uygulanan “Yeşil Okullar Projesi” devam ediyor.

Çevreye duyarlı ve saygılı nesiller yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında hazırlanan çalışmalar,iletişim sponsoru olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla çeşitli kamu spotlarıyla yayınlanıyor..

Proje kapsamında 30 şirket ve 30 okul eşleşerek, iklim dayanıklılığı konusunda projeler üretecek..

GİKA KOOP İstasyon Üretim ve Satış Merkezi’nde yer alan toplantıda BRT’ye konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz, bu yıl iklim değişikliği ve adaptasyon üzerine çalışmalar yapacaklarını ifade ederek bu sayede hem okulların he de şirketlerin çalışmalar doğrultusunda gelişeceğine inanç belirtti.

Gündüz, “Geçen yıl neredeyse 60 bin kişiye ulaştık. Bu yıl da 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimizde bizlere destek veriyor” dedi.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da Yeşil Okullar Projesi’yle Milli Eğitim Bakanlığı ve işletmelerle el ele verip, bir vizyon paylaşımı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“Yeşil Okullar Projesi ülkemizi sararak, büyümeye devam ediyor” diye konuşan Kavuklu, girişimciliğin okullarda yayılması konusunda, genç nesillere doğa ve çevre bilincinin aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kavuklu, “ Okullarda ve çocuklarımızdaki ve zihinsel değişimi gördükçe geleceğe dair umutlarımız oluşacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın ise dünyadaki en önemli konunun çevre duyarlığı olduğuna dikkati çekti.

Hocanın , “Çevre her düzeyde, herkesin sorumluluğundadır. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Gençlerin istihdam edilmesi ve kadınların desteklemesi konusunda GİKAD’ın yaptığı projeler büyük bir başarı sergiliyor” dedi.

Konuşmalarından ardından, kura çekilerek, işletmeler ve okullar eşleşti.

Devamını Oku

Trending

Reklam