Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı

Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin temelleri bugün düzenlenen törenle atıldı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Yonpaş Orman Ürünleri Sanayii ve Ticareti A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında, Bakanlığa teslim edilmek üzere bölgeye kazandırılac

Published

on

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı

Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin temelleri bugün düzenlenen törenle atıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Yonpaş Orman Ürünleri Sanayii ve Ticareti A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında, Bakanlığa teslim edilmek üzere bölgeye kazandırılacak olan “Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Hamza Ersan Saner, TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı Bakanlar, Denirel aile üyeleri ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.
Temel atma töreninde ilk olarak konuşmalara yer verildi.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
İlk konuşmayı gerçekleştiren Yonpaş Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Derinel, KKTC’de olmaktan ve buraya yatırım yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, eğitimin gelecek nesiller için önemine vurgu yaptı ve ülkede herşeyi devletten beklememek gerektiğini, devlet-özel işbirliği ile çok güzel işlerin hayata geçirilebileceğini kaydetti.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da, bu ülkenin toprağını, insanını, gençliğini ve geleceğini kucaklayan insanların yaptığı yatırımların bu ülke için yapılan yatırımların en önemlisi olduğunu vurgulayarak, müteşekkir olduklarını ifade etti.
Amcaoğlu herşeye devletin yetilemeyeceğini bu nedenle devlet-özel işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirtti ve ayrıca yeni başlayan eğitim-öğretim yılına da değinerek hayırlı olmasını diledi ve bakanlık olarak eğitimin devamı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de temel atma töreninde yaptığı konuşmasına bir ilki yaşadığını belirterek başladı ve ilk kez Türkiye’den ülkeye yatırım yapmak için bir girişimcinin geldiğini ve bundan da büyük gurur duyduklarını dile getirdi.
Devlet-özel sektör işbirliğinin önemine de vurgu yapan Başçeri, KKTC’nin eğitim ve sosyal yaşamına katkı yapmak düşüncesi içinde olan Yonpaş ailesine teşekkürlerini sundu.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Törene katılan Başbakan Ersan Saner de konuşmasında, bugün devlet-özel işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin yaşandığını vurgulayarak ” Çok manevi bir olayı Kıbrıs Türk halkına bahşediyorsunuz” diyerek teşekkürlerini sundu.
Devletin imkanlarının kısıtlı olduğu zamanlarda özel sektör desteğiyle bugünlere gelinmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başbakan Saner, özellikle Covid 19 döneminde kendilerinin hükümet olarak Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle ciddi çalışmaları hayata geçirerek ülkeyi en iyi şartlarda idare etmeye çalıştıklarını kaydetti ve elbetteki var olan eksiklik ve aksaklıkların ise Türkiye ile birlikte çözme gayreti içinde olduklarını yineledi.
Saner temeli atılan okul ile birlikte ülke tarihinde de bir ilkin yaşandığını da belirterek, önümüzdeki ay içerisinde de Merkez Bankasının katkılarıyla Lefkoşa Metehan bölgesinde Meslek okulu açmak için temellerin atılmasını umut ettiklerini söyledi.
Bu sıkıntılı süreçte çağdaş gelecek nesiller yaratmak adına uğraş verdiklerini kaydeden Saner, konuşmasını Cumhurbaşkanı hitaben sürdürdü.
Saner ” Sn Cumhurbaşkanım burası Gazimağusa ve size Gazimağusa dan sesleniyorum. Bizler hükümet olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, sizlerin de bu hafta sonu New York yolculuğunuz olacak. İki egemen eşit devlet statüsünde devam edebilmesi için ve bundan sonra da gelecek kuşaklara aynen bizler gibi gençlerin buralarda yetişmesi için hükümet olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende son konuşmayı gerçekleştirerek, en başta 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi ve böylesi sıkıntılı bir süreçte ülkenin çok iyi yönetildiğine dikkati çekerek bunun eğitim alanın da görüldüğünü ve de bu durumun ülke adına sevindirici olduğunu kaydetti.
Tatar ülke gençliğinin ve gelecek nesillerin eğitilmesi adına temelleri atılan güzide okulun hayırlı olmasını diledi ve Derinel ailesine teşekkürlerini sundu.
KKTC-TC arasındaki bağların güçlenmesi, kültürel ve ekonomik her türlü faaliyetlerle aradaki bağların güçlendirilmesinin önemine değinen Tatar, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda verdiği mücadelenin bilinciyle gelecek nesillerin yetiştirilmesi için,  eğitim kurumlarının ortaya koyduğu irade ve çalışmayı da takdir ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında gelecek hafta New York’a yapacağı ziyarete de değinerek, sadece New York’ da değil her tütlü Uluslararası platformlarda; Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır.Bu iki halkın farklı geçmişleri vardır.Farklı tarih ve kültürleri vardır.Bizim dinimiz, dilimiz belli. Dolayısıyla var oluş mücadelesinde artık Kıbrıs’ta varlığımızın sürdürülebilmesi için gelecek nesillerin bu topraklarda özgüven ve güven içerisinde, barış içinde yaşayabilmeleri için Anavatan’ın garantörlüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerin mevcudiyeti ve tabiki egemenliğimizin kabul görmesi gerekir ” sözlerini ifade ettiğinin altını çizdi.
Tatar egemenliğin Kıbrıs Türk halkı için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, egemenliğin devlet, bağımsızlık, özgürlük, hürriyet demek olduğunu ifade etti ve tüm bu değerlerin bilinciyle yetişen gençlerin ise kendileri için en büyük zenginlik olduğunu belirtti.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi temeli atıldı
Törende son olarak toplu halde butonlara basılarak Yonpaş Metin Derinel Lisesinin temelleri atıldı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Geek Fest Kyrenia başladı

Published

on

By

Geek Fest Kyrenia bugün başladı.

Lords Palace Otel’de yer alan festival, yarın da devam edecek.

Bu yıl da tüm oyun, anime ve cosplay meraklılarını bir araya getiren Geek Fest Kyrenia, renkli gösteriler, turnuvalar ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Yurt dışından gelen yirmiden fazla birbirinden renkli ve ilginç, oyun, anime, film ve dizi karakterlerine can veren cosplay oyuncularının da katıldığı etkinlikte katılımcılar, sahne şovlarını izlemek yanında,cosplay oyuncularıyla eğlenme imkanı bulabiliyor.

Geek Fest Kyrenia Kurucu Ortağı ve Etkinlik Koordiantörü Hasan Arkan, altıncısını düzenledikleri etkinliğin amacının, GEEK Kültürü’ne aşina insanları bir araya getirmek ve bu kültürü yeni meraklılara da aşılamak olduğunu belirtti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği’nden açıklama

Published

on

By

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Asbaşkanı Mehmet Özsezer, taşıma sektörünün yaşadığı zorluklara değinerek devletin kendilerine sahip çıkmasını ve desteğini beklediklerini ifade etti.

“Artık bıçak kemiğe dayanmıştır” diyen Özsezer, taşımacılar olarak zor günler geçirdiklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Asbaşkanı Özsezer, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey ve Güney Kıbrıs arasında turist taşıyan turistik araçların koltuk kapasitesi düzenlemeleri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, bu durumun hem sürücüleri zorladığını hem de cezai işlemlerle karşı karşıya bıraktığını belirterek, sorunun giderilmesini istedi.

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği’nin son olarak 9 Mayıs 2023 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı’na taleplerini ilettiklerini, bu talepler arasında turistik araç kategorisinde değişiklik yapılmasının da yer aldığını kaydeden Özsezer, “Daha önce çok kez, bu kategori değişikliği için taleplerimiz olmuştur.” dedi.

Mesleki sürüş belgesi konusuna değinen Özsezer, Türkiye’den dahi şoför olarak ön izinli adam getiremediklerini belirtti.

Mesleki Sürüş Belgesi Komisyon Tüzüğü’nün zorlukları nedeniyle emekli ya da başka mesleklerde çalışıp part-time şoförlük yapanların mesleki sürüş belgesi alamadığını ifade eden Özsezer, “Çalışma ve Ulaştırma Bakanlıklarının yapmış olduğu düzenlemelerle şoför getiremiyoruz ya da bulamıyoruz.” ifadesini kullandı.

Özsezer, asgari ücret üç kez artmasına rağmen halen daha yolcu taşıma tarifesinde artış yapılmadığını kaydetti.

“Amacınız nedir, bizleri batırmak mı? Taşımacılar Birliği olarak buna daha fazla sessiz kalamayacağız.” diyen eden Özsezer, artık bıçağın kemiğe dayandığını belirtti.

Özsezer, “Yeter artık. Üç kuruş para toplayıp her gün 18-20 bin TL ceza yiyoruz. Evimize nasıl ekmek götüreceğiz. Bizler gençlerimizi, geleceğimize taşıyoruz. Artık yorulduk, artık devletimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Taşımacılar olarak zor günler geçirdiklerini, pandemi döneminde devlet desteği almadan ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Özsezer, “Yeni yeni ayakta durmaya başlamışken sektöre bu saldırı neden?” diye sordu.

Özsezer, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’nın kendilerine sahip çıkmasını istedi, aynı saldırı ve ilgisizliğin devam etmesi durumunda radikal kararlar almak zorunda kalacaklarını kaydetti.

TAK

Devamını Oku

Kıbrıs

8 sendika Pazartesi, Meclis önünde eylem yapacak

Published

on

By

Kamuda yetkili 5 sendikanın da aralarında bulunduğu 8 sendika, Pazartesi Meclis önünde yönetim kurulları seviyesinde eylem yapacak.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, KTAMS, Kamu-İş, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Dev-İş, Koop-Sen ve El-Sen adına yaptığı açıklamada, Pazartesi saat 10.30’da Meclis önünde “Demokrasi ve hukuku katleden hükümeti” protesto edeceklerini ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Devamını Oku

Trending

Reklam