Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Spor

Gaziler milli takımın başarısı için ter döküyor

Ampute Futbol Milli Takımı’nın gazileri teknik direktör Osman Çakmak ile kaleci Bülent Çetin, şampiyonalarda Türk bayrağını dalgalandırmak için takım arkadaşlarıyla büyük mücadele ortaya koyuyor.

Published

on

Vatani görevlerini yaparken gerek mayın patlaması gerekse faklı nedenlerle yaralanan gaziler, Ampute Futbol Milli Takımı’nın ana omurgasını oluşturuyor.

Yıllarca takımın kaptanlığını yapan, 2018 Dünya Şampiyonası ikinciliğinden sonra milli takımın başına getirilen Osman Çakmak ile Hakkari’de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında yaralanan kaleci Bülent Çetin de Türkiye’yi ampute futbolda temsil eden gazilerden.

Vatani görevini yaptığı Şırnak’ta mayına basması sonucu sol bacağını kaybeden ancak çocuk yaşlarından itibaren tutkuyla bağlı olduğu futboldan vazgeçmeyen Çakmak, şimdi takımın başarısı için teknik direktör olarak görevini sürdürüyor.

Gazi olduktan sonra kendisini ampute futbola adayan file bekçisi Bülent Çetin ise kalesini en iyi şekilde koruyarak takımına güç katıyor.

Çakmak: Cenab-ı Allah bana gazilik makamı nasip etti

Polonya’nın Krakow kentinde devam eden Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden takımın teknik direktörü Osman Çakmak, Türkiye’nin başarısı için çalışmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Çakmak, vatani görevini yaparken 1997’de mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek gazi olduğunu aktardı.

“Şırnak Besta’da değişik operasyonlara, faaliyetlere ve yol emniyetlerine gittik. Bugün olduğu gibi o gün de aynı enerjimiz vardı. Cenab-ı Allah gazilik makamı nasip etti. Şehitlikten sonra en büyük mertebedir benim gözümde. Türk milletinin, tüm gazi arkadaşlarımızın gözünde de öyledir. Bir ayak vermişiz ama iki ayağını, bir kolunu kaybeden kahramanlarımız var.”

Çakmak, gazi olduğu anlarda yaşadıklarını anlattı.

“O günü, bugün gibi hatırlıyorum; 5 Kasım. Komutanım, ‘Var mı evlat bir isteğin?’ dedi. Aşırı derecede üşüyordum. ‘Var komutanım, ayağımı kesmeyin, çok güzel futbol oynuyorum’ dedim. Olaydan sonra kendimi çok çabuk toparladım. TSK Rehabilitasyon Merkezi’ne geldiğimde iki gözünü vatanın birliği ve beraberliği için kaybetmiş gazimiz, hala mutluydu. Söz konusu vatan. Biz o ağabeylerimizi örnek alarak ‘şükürler olsun’ dedik ve hayata tutunmaya başladık. Hainleri güldürmemek için ‘Ülkemiz için ne kadar mücadele edebiliriz, ne kadar faydalı olabiliriz?’ diye çalıştık. Bugün gelmiş olduğumuz nokta buralar. Bunun daha ilerisi de var. Tüm gazi arkadaşlarım, değişik alanlarda ve branşlarda mücadele ediyor. Tekerlekli sandalye basketbolu, atıcılık, okçuluk olsun, hala mücadele ediyorlar. Bu, bizi mutlu ediyor. El sanatlarıyla uğraşan, kitap yazan gazilerimiz var.”

[Fotoğraf: AA]

“Hepsinin ayrı hikayesi var”

Gazi olarak milli takım teknik direktörlüğü yapmanın tarif edilemez duygu olduğunu ifade eden Çakmak, depremde, afetlerde yaralanan, babasına tarlada yardım ederken ayağını kaybeden arkadaşlarının hepsinin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

“Hepsinin ayrı hikayesi var. Onlarla beraber olmak, çok farklı duygu. Güzel işler yapacağız. Avrupa Şampiyonası bu işin fragmanı asıl film 2022’de ülkemizde yapılacak Dünya Kupası. O zaman tüm engelleri kaldırmış olacağız.” 

[Fotoğraf: AA]

Kaleci Bülent Çetin: Başarılı olmak için çalışıyoruz

Takımın file bekçisi Bülent Çetin de uzman çavuş olarak görev yaptığı Hakkari’de operasyon sırasında gazi olduğunu, o an hiçbir şey hissetmediğini dile getirdi.

Çetin, Ankara’daki tedavisinin ardından trafik kazası geçirdiğini aktardı.

“Sonraki süreçte TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde fizik tedavi görmeye başladım. Yaklaşık 1-1,5 yıl orada kaldım. Ampute futbolla da orada tanıştım. Yaklaşık 10 yıldır ampute futbolun içindeyim.”

Çetin, eskiden de amatör futbol geçmişi olduğunu anımsattı.

“Kaleci olarak değildi tabi ama burada kaleci olarak başladım. Şu an çok şükür milli takımdayım. Bu takımda da gaziler var, hocamız da zaten gazi. Hem diğer arkadaşlarımız hem de takımdaki gaziler olarak başarılı olmak için çalışıyoruz.”

Gaziler milli takımın başarısı için ter döküyor

Gaziler milli takımın başarısı için ter döküyor

Gaziler milli takımın başarısı için ter döküyor

TRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan, milli sporcu Emre Sakçı, gözünü 13-18 Aralık tarihleri arasında Abu Dabi’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na çevirdi.

Published

on

By

Avrupa Şampiyonası’nda mutlu döndüğünü dile getiren Emre, Avrupa’daki yarışın kendisi için hedef bir yarış olmadığını anlattı.

“Buna rağmen güzel sonuçlar elde ettik. Avrupa’da üst üste ikinci olarak yarışı tamamladım. Bizim ülke olarak ne kadar geliştiğimizi ve gelişmeyi ne kadar sabitleştirdiğimizi gördük.”

[Fotoğraf: DHA]

“Herkesi tatmin edecek başarılar gelecek”

Emre Sakçı, ülke olarak çok güzel bir yarışı geride bıraktıklarını ifade etti.

“Toplamda, genel klasmanda yarışları 6’ncı olarak bitirdik. Avrupa Şampiyonası, önümüzdeki Dünya Şampiyonası için bize çok ciddi umutlar verdi. Dünya Şampiyonası için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor, hiç ara vermiyoruz. Bu şampiyona için çok heyecanlıyız. Elimizden gelen en iyi performansı sergileyeceğiz. Bu şampiyonadaki hedefim kendi derecelerimi geliştirmek. Bireysel derecelerimi yakalamak. Hepimizi tatmin edecek başarıları getireceğiz.”

Bahar Oktay: Emre’nin başarıları artacak

Kazan’daki Avrupa Şampiyonası’na Emre Sakçı ile katılan milli takımlar ve aynı zamanda Fenerbahçe Yüzme Antrenörü Bahar Oktay, milli sporcunun çok daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Bahar Oktay, esas hedeflerinin Dünya Şampiyonası’nda başarıyı yakalamak olduğunu ifade etti.

“Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Kazan kentindeydik. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nı geride bıraktık. Bizim asıl hedefimiz aralık ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası önemli tecrübe edinebileceğimiz bir yarıştı. Buradan da madalya ile çıktık. Emre güzel bir derece elde edip, Avrupa ikincisi oldu. Dünya Şampiyonası’nda sporcumuzdan daha güzel bir başarı bekliyoruz. Türk milli takımı olarak da Avrupa Şampiyonası en başarılı geçirdiğimiz şampiyona oldu. Ben yarı final ve finallerin sayısını sayamadım. Avrupa şampiyonumuz da çıktı, inşallah Dünya Şampiyonası’nda daha başarılı olacağız. Önümüzde 5 haftaya yakın bir zaman var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

[Fotoğraf: DHA]

Türker Oktay: Yarışlar üst üste geldi

Milli Takımlar Yüzme ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Türker Oktay ise yarışların üst üste geldiğini ifade etti.

“Olimpiyatlardan sonra bu sezonun iki önemli yarışı vardı. Bir tanesi Avrupa Şampiyonası, diğeri de Dünya Şampiyonası. Aslında bu organizasyonlar 1 sene aralıklarla yapılırdı. Pandemiden dolayı organizasyonların bir kısmı iptal oldu. Dolayısıyla ikisi üst üste geldi. Bizim esas hedefimiz Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası’na antrenman olsun diye gittik. Ona rağmen bu derecenin çıkması mutluluk verici.”

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

TRT

Devamını Oku

Spor

Beşiktaş’ta Alanyaspor maçı hazırlıklarını devam ediyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarına devam etti.

Published

on

By

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde istasyon koşularının ardından pas ve 5’e 2 çalışmayla teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde devam etti.

Futbolcular, kontrol pas çalışması ve taktik programının yer aldığı uygulamaların ardından yarı sahada taktik maçı yaptı ve ntrenman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının çalışmaları kapsamında 11 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Vodafone Park’ta, Kuzey Makedonya 1. Lig ekiplerinden FK Shkupi ile bir hazırlık maçı oynayacak.

TRT

Devamını Oku

Spor

Fenerbahçeli Marcel Tisserand sakatlandı

Fenerbahçe’nin Demokratik Kongolu defans oyuncusu Marcel Tisserand, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Published

on

By

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde 11 Kasım Perşembe günü Tanzanya ve 14 Kasım Pazar günü Benin ile karşılaşacak milli takımın kafilesinde yer alan Tisserand, kamp sırasında sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.

Sakatlığın ayrıntılarına yer verilmeyen açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Teknik Direktörü Hector Cuper, Tisserand’ın yerine Arsene Zola’yı kadroya dahil etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin 30 kez formasını giyen Marcel Tisserand, bu sezon Fenerbahçe’de tüm kulvarlarda 12 maçta görev aldı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam