Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Saner, yatırımcılara çağrı yaptı

Published

on

Türkiye ile ilişkilerini en üst noktada tuttuklarını ifade eden Başbakan, KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik ve iş birliği çalışmalarından memnun olduklarını söyledi.

Türkiye ile KKTC arasında son dönemde 4 farklı protokol imzalandığını anımsatan Saner, bunların üniversiteler ve belediyeler arası iş birliği, kara yollarının yapımı ve altyapı çalışmalarını kapsadığını belirtti.

Türkiye’den daha fazla yatırımcıyı KKTC’de görmek istediklerini de dile getiren Başbakan Saner, şöyle konuştu;

“Burada serbest bölgeyi özellikle vurgulamak istiyorum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisi hizmetler sektörüne dayalıdır. Ekonomimizin en önemli gelir kaynağı turizm ve yüksek öğrenimden sağlanmaktadır. Ekonomimizin sadece bu iki noktaya bağlı olarak değil genel olarak ülkede ticaret hacminin arttırılması, Dubai ve Singapur gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyanın en önemli ticari merkezlerinden bir tanesi haline getirmek en büyük arzumuzdur”.

15 Kasım’da yeni Ercan Devlet Havalimanı’na ilk yolcuların ayak basması arzusunu da dile getiren Başbakan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretinde sermaye transferi yapabilecek, konusunda uzman ve teknolojik tasarımları ülkeye getirebilecek yatırımcıları KKTC’de görmek istediklerini aktardığını söyledi.

Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yatırım yapılması çağırısında bulunduğunu anlatarak, bu konuda yapılacak olan herhangi bir girişimin hükümet tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti.

“Özellikle Güvercinlik köyünde yeni oluşturulacak sanayi bölgesinde Hatay’dan ve ana vatandan gelecek yatırımların ekonomiye ciddi katkılar yapabileceğine inanıyorum” diyen Başbakan Ersan Saner, KKTC’nin kalkınma yönlü bir şantiyeye dönüştüğünü kaydetti.

Saner, yeni tip Coronavirüs sürecinde KKTC’ye maddi ve manevi yönden destek olan Türkiye Cumhuriyeti’ne de teşekkürler etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yeni milli siyaseti sürdüreceğiz”

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’de, Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, etkinlikte, video gösterimi ve konuşmalar gerçekleştirildi, Mehteran Takımı dinleti sundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan emekli Tümgeneral Cumhur Evcil Paşa’nın daveti üzerine etkinlikte bulunduğunu belirterek, kendisine ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul’da yaşarken, Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin başkanlığını yaptığı dönemde, Kıbrıs Türkü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çalışmalar yaptığını belirterek, “Geçmişte de sizlerle birlikte toplantılar yaptık. Sizlerin arasından çıktım ve Kıbrıs’a yerleştim. Birlikte kültürel ve manevi değerleri paylaşmış biri olarak karşınızda cumhurbaşkanı olarak duruyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak için çalışıyorum” dedi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Avrupa Birliği ve bazı ülkelerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne haksız ambargo, izolasyon ve kısıtlamalar uygulattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün arkasında her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin durduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün büyük Türk Milleti’nin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda yerini aldığına dikkat çekti.

Adayı Yunanistan’a bağlamak için EOKA ve teröristlerin Kıbrıs Türkü’nü yok etmek amacıyla saldırı ve katliamlar düzenlediğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, mücahitlerin direnişi ve halkın mücadelesiyle, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen bayraktar ve sancaktarların desteğiyle, özgürlük ve varoluş mücadelesi verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Mukavemet Teşkilatının kurucularından Tümgeneral Daniş Karabelen’i ve Bayraktar Albay Ali Rıza Vuruşkan’In saygıyla andı, emekli Tümgeneral Cumhur Evcil’ Paşa’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Mücadele yılları ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olanlara rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, gazilere şükranlarını sundu.

Kıbrıs Barış Harekatı’yla Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, en büyük kazanımın, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devletinin kurulması olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisi ve bazı muhaliflere karşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığını ve özgürlüğünü tescil ettirmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle çalışıldığını kaydetti.

-Federasyon defteri kapandı

Federasyon defterinin kapandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yeni bir milli siyaset belirlendiğini, iki devletli bir antlaşma istediklerini, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün tescil edilmeden resmî ve yeni müzakerelere başlanmayacağını dile getirdi.

Federasyon görüşmelerinde yıllarca sonuç alınamadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın, ‘devletten ve egemenlikten vazgeçmeyiniz, vazgeçerseniz yapacağınız antlaşma antlaşma buz üstüne yazılan bir yazıdır’ tavsiyeleri önemlidir” dedi.

Üniter bir yapıda çoğunluğun azınlığı yöneteceği, Avrupa Birliği’nde yer alamayan Türkiye’nin garantörlüğünün ve askeri varlığının sona ermesini kabul etmediklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin antlaşmanın bir parçası olacağını vurguladı.

-Mavi ve Gök Vatan’da milli çıkarlar için birlikte hareket edilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle çalışılmaya devam edileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi ve Gök Vatan’da milli çıkarlar için birlikte hareket edileceğini kaydetti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’nci kuruluş yıldönümünün de önümüzdeki günlerde kutlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ikinci yüzyılında elde edeceği, başarıların Kıbrıs Türkü’ne de yansımalarının olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı, şehit olanlara rahmet, yararlılara acil şifalar diledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Tabipler Birliği’nin yani başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan…

Published

on

By

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) 25. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı.

KTTB’den yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul, KTTB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nilüfer Ustael, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği Başkanı Seran Aysal ve KTTB üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Dr. Bülent Dizdarlı, sekreterliklerini Dr. Hüseyin Sennaroğlu ve Dr. Hüseyin İlker İpekdal yaptı.

KTTB Başkanlığına tek aday olan Prof. Dr. Ceyhun Dalkan seçilirken, Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimleri de yapıldı.

Seçim sonucu kurullar şu isimlerden oluştu:

“Başkan: Prof. Dr. Ceyhun Dalkan

Yönetim Kurulu: Dr. Erdem Beyoğlu, Dr. Sinem Şığıt İkiz, Dr. Hanife Özkayalar, Dr. Figen Gülen İnce, Dr. Cemal Mert, Dr. Dt. Osman Ertuğ Erçal, Dr. Dt. Aysa Ayalı, Dr. Dt. Nermin Yönel

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Dr. Ayşe Teralı, Dr. Cenk Conkbayır, Dr. Derviş Akbilen, Dr. Zeki Öznacar, Dr. Yakup Yıldırım, Dr. Osman Beton, Dr. Nurçin İncirli, Dt. Tağmaç Özberk.

Onur Kurulu: Dr. Gülgün Vaiz, Dr. Minel Özen, Dr. Sonuç Büyük, Dr. Mehmet Mehmetoğlu, Dr. Dt. Gizem Dimililer, Dr. Dt. Kaan AsvaroğluOnur Kurulu Yedek Üyeler: Dr. Sibel Tozakı, Dr. Tünay Beton

Denetleme Kurulu: Dr. Ayşe Sayılı, Dr. Özlem Gürkut, Dr. Emine Güllüelli Denetleme Kurulu Yedek Üye: Dr. Sevgi Öksüz”

Devamını Oku

Kıbrıs

22. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları 2-3 Kasım’da yapılacak… Yol Koşusu için kayıtlar başladı

Published

on

By

22. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, bu yıl 2-3 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında 2 Kasım Cumartesi günü saat 18:00’de düzenlenecek olan yol koşusu için kayıtlar açıldı. Girne Antik Liman’dan başlayacak olan koşuya katılmak isteyenler, kayıtlarını online olarak https://docs.google.com/…/16oEryQCcy…/viewform… adresinden yapabilecek..

Organizasyon yetkilileri, sporun birleştirici gücünü hissettirecek bu özel etkinlikte tüm sporseverleri bir arada görmekten mutluluk duyacaklarını belirtirken, yarın saat 10.30’da Sayıştay Başkanlığı Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi.

Devamını Oku

Trending

Reklam