Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

CTP, yerel seçimlere yönelik 7 bölgede adaylarını belirledi

Published

on

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 2022 yılının haziran ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik yedi bölgede adaylarını belirledi.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, adaylık için müracaat kabul edilen bölgelerde başvuran isimler, dün akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında değerlendirildi ve bölgelerde belirlenen isimler oybirliğiyle onaylandı.
PM tarafından adaylığı onaylanan ve tanıtımları ekim ayı itibarıyla başlayacak adaylar şunlar:

Mağusa Belediye Başkanlığı için Dr. Süleyman Uluçay, Akdoğan Belediye Başkanlığı için Ahmet Latif, Geçitkale Belediye Başkanlığı için Hasan Öztaş, Dikmen Belediye Başkanlığı için Yüksel Çelebi, Lapta Belediye Başkanlığı için Emre Efendi, Esentepe Belediye Başkanlığı için İbrahim Beyazbayram ve Lefke Belediye Başkanlığı için Aziz Kaya.
İlk aday tanıtım etkinliği, 4 Ekim Pazartesi günü saat 19.30’da Mağusa Belediyesi için gerçekleştirilecek.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Acil Durum Hastanesi’nde kriz masası oluşturuldu

Published

on

By

Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Bölümü’nde kuvözdeki bir bebeğin ölümüyle ortaya çıkan ve 7 bebeğin etkilendiği olayla ilgili olarak hastanede Başbakan Ünal Üstel başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

Acil Durum Hastanesi’nde aralarında Maliye Bakanı Özdemir Berova, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Hastane Başhekimi Dr. Erol Uçaner’in de bulunduğu yetkililer ve ada genelinden gelen doktorlarca oluşturulan kriz masası çerçevesinde çalışmalar sürdürülüyor. Hastanede CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP Milletvekili Filiz Besim de bulunuyor.

Polis hastane çevresinde önlem alırken, Bakan Hakan Dinçyürek’in yaptığı açıklamaların ardından saat 18.30 itibarıyla hastane önünde bebeklerini görmek için bekleyen anne-babalar içeri alınarak detaylı bilgi verildi.

Başbakan Ünal Üstel ve ardından Başbakan Yardımcıs Fikri Ataoğlu saat 19.30 sıralarında Hastaneden ayrıldı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Baṣbakan Üstel:Sorumlulara affımız yok, gereken yapılacak

Published

on

By

 

 

Başbakan Ünal Üstel, Acil Durum Hastanesi’ne giderek, yaşananlarla ilgili bilgi aldı ve ailelerle de tek tek görüştü.

Başbakan Üstel yaptığı açıklamada, “Gereken soruşturma yapılıyor. Gerek idari gerekse adli soruşturmalar sürüyor. Kimin ihmali varsa en tepeden en aşağıya kadar kimseye affım olmayacak. Ama önceliğimiz bebeklerimizin iyi olması ve iyileşerek ailelerine teslim edilmesidir. Bu konuda hemen ülkemizde kaç tane yeni doğan uzmanı doktorumuz varsa buraya getirdik. Herkes görevdedir..Kimse bebeklerimizin başından ayrılmayacak. Sorumlulara asla affım olmaz, gereken yapılacak.

Yakın Doğu Hastanesi’nin yeni doğan hekimi de buradadır. Doğu Akdeniz Üniversitesinden ilgili doçentimiz de buradadır. Her şeyden önce bir Başbakan olarak değil bir baba olarak da ailelerimizin yürekten yanlarındayım” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar: Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağım

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Bebek Bakım Ünitesinde bir bebeğin vefatı sonucu ortaya çıkan durumla ilgili açıklama yaparak, olaydan büyük üzüntü duyduğunu, gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında, üzülerek öğrendiği bu durum konusunda Sağlık Bakanlığı ve polisin gerekeni yapmak için harekete geçtiği bilgisini aldığını, ilgili mercilerden olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Tatar, “Kaybettiğimiz bebeğimize Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diğer etkilenen bebeklerin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederim” dedi.

Devamını Oku

Trending

Reklam