Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

“GÜZELYURT – LEFKE YOLU BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Published

on

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Güzelyurt – Lefke bölünmüş yolunun bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Konuyla ilgili Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Lefke ve yöre halkının bölünmüş yoldan daha fazla mahrum bırakılmaması istendi.
Açıklamada, bölge sivil toplum örgütlerinin konunun çözümüne gerekli katkıyı koyacağı vurgulandı.

“HAZIRLIK VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI MEMNUNİYETLE İZLİYORUZ”
Örgütlerin, Güzelyurt – Lefke bölünmüş yolunun, Doğancı Kavşağı ile Lefke arasındaki 7 km’lik etabının tamamlanması için, yakın zamanda ihaleye çıkılması amacıyla, yol güzergahında hazırlık ve temizlik çalışmaları başlatılmasını büyük bir memnuniyetle izlediği kaydedilen açıklamada, bu bağlamda Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay’la 8 Eylül’de bu konuda bir toplantı yapıldığı da belirtildi.
“Bu toplantıda da vurguladığımız gibi beklentimiz anılan güzergahta kalan son pürüzlerin de dostça çözülmesi ve yılan hikayesine dönen Güzelyurt – Lefke bölünmüş yolunun bir an önce tamamlanasıdır” denilen açıklamada, Lefke’deki sivil toplum örgütlerinin, devletin ve Ulaştırma Bakanlığı’nın konuya ilişkin atacağı somut adımları destekleyeceği ve Bakanlığın yanında yer alacağı kaydedildi.

“LEFKE VE YÖRE HALKI BÖLÜNMÜŞ YOLDAN DAHA UZUN SÜRE MAHRUM BIRAKILMAMALI”
“Lefke ve yöre halkının bölünmüş yoldan daha uzun süre mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Yol güzergâhının temizlenip ihaleye hazır olmasını ve ihale sürecini yakından takip edip sekiz yıldır çözülmeyen bu sorunun çözümüne gerekli katkıyı bölge Sivil Toplum Örgütleri olarak koyacağız” vurgusu yapılan açıklamada, örgütlerin yolun yapımının gecikmesine asla müsaade etmeyeceği de ifade edildi.

“TRAFİK CİDDİ ŞEKİLDE YOĞUNLAŞTI… BU YOĞUNLUK ARTACAK”
Uzun bir süreden sonra yüz yüze eğitimim başlaması; Lefke – Aplıç- Yeşilırmak ve Bostancı sınır kapılarının yeniden açılması ve kara sınır kapılarından geçişlerde test zorunluluğunun kaldırılması ile Lefke’ye geliş – gidiş trafiğinin ciddi şekilde yoğunlaştığı kaydedilen açıklamada, bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde daha da artacağına işaret edildi.
Güzelyurt’ta konaklayan takriben 3 bin Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencisinin, Kuzey Kıbrıs genelinden yüzlerce öğretim görevlisi ve çalışan ile sınır kapılarını her gün kullanan yüzlerce kişinin bu yolu kullandığına vurgu yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz Cumartesi akşamı 22 yaşındaki genç bir LAÜ öğrencisi de yol yetersizliği nedeniyle Cengiz Topel Hastanesi kavşağında bir trafik kazasında maalesef yaşamını yitirmiştir” denilerek, tüm bunların Güzelyurt – Lefke bölünmüş yoluna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olduğu belirtildi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Baṣbakan Üstel:Sorumlulara affımız yok, gereken yapılacak

Published

on

By

 

 

Başbakan Ünal Üstel, Acil Durum Hastanesi’ne giderek, yaşananlarla ilgili bilgi aldı ve ailelerle de tek tek görüştü.

Başbakan Üstel yaptığı açıklamada, “Gereken soruşturma yapılıyor. Gerek idari gerekse adli soruşturmalar sürüyor. Kimin ihmali varsa en tepeden en aşağıya kadar kimseye affım olmayacak. Ama önceliğimiz bebeklerimizin iyi olması ve iyileşerek ailelerine teslim edilmesidir. Bu konuda hemen ülkemizde kaç tane yeni doğan uzmanı doktorumuz varsa buraya getirdik. Herkes görevdedir..Kimse bebeklerimizin başından ayrılmayacak. Sorumlulara asla affım olmaz, gereken yapılacak.

Yakın Doğu Hastanesi’nin yeni doğan hekimi de buradadır. Doğu Akdeniz Üniversitesinden ilgili doçentimiz de buradadır. Her şeyden önce bir Başbakan olarak değil bir baba olarak da ailelerimizin yürekten yanlarındayım” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar: Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağım

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Bebek Bakım Ünitesinde bir bebeğin vefatı sonucu ortaya çıkan durumla ilgili açıklama yaparak, olaydan büyük üzüntü duyduğunu, gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında, üzülerek öğrendiği bu durum konusunda Sağlık Bakanlığı ve polisin gerekeni yapmak için harekete geçtiği bilgisini aldığını, ilgili mercilerden olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Tatar, “Kaybettiğimiz bebeğimize Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diğer etkilenen bebeklerin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederim” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Dinçyürek: Adadaki tüm yeni doğan hekimleri burada, bebeklerin durumlarını ailelere açıklayacağız

Published

on

By

Acil Durum Hastanesi’ndeki bir bebeğin ölümüne neden olan skandal ile ilgili Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek çocukların durumu hakkında da konuştu.

KKTC’deki tüm yeni doğan doktorlarının Acil Durum Hastanesi’nde olduğunu kaydetti. Tüm tetkiklerin yapıldığını açıklayan Dinçyürek, “Az sonra bir bir aileleri içeri alıp bebeklerin sağlık durumlarını açıklayacağız” dedi.

“Bir anda fenalaşan 6 bebek vardı, tümüne müdahale edildi” diyen Dinçyürek, olayın ortaya çıkmasının hemen ardından gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Devamını Oku

Trending

Reklam