Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

200 Bin adet antijen test kiti alınıyor

  Bakanlar Kurulu, 2 milyon 450 bin 500 TL karşılığında, 200 bin adet Covid-19 Antijen test kitinin temin edilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın yetkili kıldı. 200 bin adet Antijen test kitinin temin edilmesine ilişkin karar, 30 Eylül tarihli Resmi Gazet

Published

on

200 Bin adet antijen test kiti alınıyor

Bakanlar Kurulu, 2 milyon 450 bin 500 TL karşılığında, 200 bin adet Covid-19 Antijen test kitinin temin edilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın yetkili kıldı.

200 bin adet Antijen test kitinin temin edilmesine ilişkin karar, 30 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu, “Covid-19 Genel Salgın Hastalık” kapsamında halka verilmekte olan sağlık hizmetlerinin yeterliliğinin ve devamlılığının sağlanabilmesi ve toplum ile sektör taramalarının kesintisiz devam edebilmesi için gereksinim duyulup ivedilikle temini gereken 200 bin adet Covid-19 Antigen Test Kitinin toplam KDV dahil 2 milyon 450 bin 500 TL karşılığında temin edilmesine karar verdi.

Resmi Gazete’de, Bakanlar Kurulu’nun 21 Haziran 2021 tarihli kararı ile “Covid-19 Genel Salgın Hastalık Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Yapılacak Mal Alımı İhalelerinde Kamu İhale Yasası Kurallarının Altı Aylık Bir Süre İçin Uygulanmamasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname” uyarınca, T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren USHAŞ firmasından, Maliye Bakanlığına bağlı Bütçe Dairesi 2021 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan ve TC Yardımları ile finanse edilmesi öngörülen “Corona Virüsü ile Mücadele Giderlerine Katkı Projesi” ödeneğine mahsuben temin edilebilmesi hususunda Sağlık Bakanlığının yetkili kılınmasına karar verildiği belirtildi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Sibel Tatar: Hatası olan her kim olur ise bedelini ödemesini yürekten diliyorum

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Pandemi Hastanesi Çocuk Servisi’nde yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, ‘hatası olan her kim olur ise bedelini ödemesini yürekten diliyorum’ dedi.

Tatar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bazen insanın söyleyecek söz bulamayacağı zamanlar olur. Acılı aileye sabır, risk altındaki diğer bebeklerimize acil şifa diliyorum.. Dileğim onlardan güzel haber almak. Artık, insan hayatının, sağlığının her şeyin önünde olduğu farkındalığının sorumlular tarafından anlaşılmasını da diliyorum. Allah bundan sonra böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Hatası olan her kim olur ise bedelini ödemesini de yürekten diliyorum.”

0
mutlu
0
alk_

Devamını Oku

Kıbrıs

Yedi bebeğin etkilendiği ve bir bebeğin hayatını kaybettiği olay ile ilgili 1 sağlık çalışanı daha tutuklandı

Published

on

By

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 20 günlük bebeğin yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak yürütülen polis soruşturması kapsamında bir sağlık çalışanı daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Polisin soruşturması devam etmektedir.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bakan Dinçyürek yaşananları BRT’ye değerlendirdi

Published

on

By

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşananları BRT Ana Haber’e de değerlendirdi.
Dinçyürek’in açıklamaları:


Devamını Oku

Trending

Reklam