Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Afşaroğlu’nun “Onlar Daha Çocuktu” adlı kitabı tanıtıldı

Aydan Afşaroğlu’nun kaleme aldığı “Onlar Daha Çocuktu” adlı kitap, Perşembe akşamı Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Üniversite eğitimi için gittikleri Türkiye’de 1976 ile 1978 yılları arasında 6’sı öldürülen biri de silahlı

Published

on

Afşaroğlu’nun “Onlar Daha Çocuktu” adlı kitabı tanıtıldı

Aydan Afşaroğlu’nun kaleme aldığı “Onlar Daha Çocuktu” adlı kitap, Perşembe akşamı Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Üniversite eğitimi için gittikleri Türkiye’de 1976 ile 1978 yılları arasında 6’sı öldürülen biri de silahlı saldırıdan yaralı kurtulan toplam 7 Kıbrıslı Türk öğrencinin yaşam öykülerini kaleme alan Afşaroğlu, etkinlikte kitaplarını da imzaladı.

7 gencin hayatını, aile bireyleri yanında arkadaşlarından dinleyerek araştıran ve kaleme alan Aydan Afşaroğlu’nun biyografi türündeki iki ciltlik kitabı, öldürülen gençler Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Mustafa Ertan, Ercan Turgut, Sadık Cemil ve yaralı kurtulan Ülmen Aygın’ın hayatlarını konu alıyor.

Gazeteci-yazar Sami Özuslu’nun sunuculuğunu yaptığı tanıtım etkinliğinde konuşan kitabın yazarı Aydan Afşaroğlu, Türkiye’deki öğrenci hareketi ile ilgili bilgi dağarcığını nasıl oluşturduğunu, bu konuyu neden kaleme almak istediğini anlattı.

Afşaroğlu, kitaba bu ismi verme nedenine ve cinayetler sonrasında travma yaşayan kişilerde saptadığı ortak noktalara da değindi.

“Onlar Daha Çocuktu” adlı 848 sayfalık iki ciltlik kitabın tanıtım etkinliğinde daha sonra kitaba konu olan gençlerin aile ve arkadaşlarından da söz alanlar oldu.

Mustafa Ertan’ın kardeşi Naciye Denizer, Mehmet Ömer’in ilkokuldan üniversite yıllarına kadar olan süreçteki arkadaşı Hasan Beşok, İstanbul’da öldürülen 4 gencin arkadaşı Vamık Ekenoğlu, Özer Elmas’ın eniştesi İzzet Günçe, Sadık Cemil’in ağabeyi Salih Üntaş ve Ercan Turgut’un sopalarla dövülerek öldürüldüğü esnada yanında bulunan yedi arkadaşından biri olan Yücel Vural, duygu dolu konuşmalar yaparak öldürülen gençlerle ilgili anılarını ve bilgilerini paylaştı.

Konuşmacılar, Onlar Daha Çocuktu adlı kitabın yayımlanmasının önemini de vurguladı.

İki ciltlik “Onlar Daha Çocuktu” kitabının yazarı emekli öğretmen Aydan Afşaroğlu daha sonra kitaplarını imzaladı ve okurlarla sohbet etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Üç hekim örgütü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki olayla ilgili ivedi soruşturma talep etti, hekimlere destek belirtti

Published

on

By

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Yönetim Kurulu ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Yönetim Kurulu, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan olayın ciddiyetle ele alınarak, ivedilikle soruşturulması, aydınlatılması ve kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi son derece önemli olduğunu vurguladı.

Üç hekim örgütü ortak yazılı açıklamayla, bu süreçte yetkililerle iş birliğine hazır olduğunu, tüm hekimlerin Yenidoğan Ünitesinde özveriyle çalışan yenidoğan uzman hekimlerinin yanlarında olduklarını; tıbbi ve iş gücü olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Açıklamada, olayın sadece polis tarafından soruşturulmasının yeterli olmadığı aynı zamanda kapsamlı idari soruşturma da yürütülmesi gerektiği kaydedildi.

Üç tabip örgütünün ortak açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

“Yaşandığı iddia edilen olayla ilgili süreç en baştan incelenmeli, alkolün eczaneden talep şekli, yöntemin güvenirliği, temin süreci, yoğun bakım ünitesinin ilaç ve tıbbi malzeme depolama sistemi, hasta güvenliği esasları, çalışan sayısı yeterliliği, hizmet içi eğitim ve denetim süreçleri, Sağlık Bakanlığı ve idari amirlerin düzenleyici ve denetleyici yönden sorumlulukları ayrıntılı biçimde ele alınmalıdır.

Görevi yaşatmak olan biz hekimler yaşananlar karşısında son derece üzgünüz. Olayın aydınlatılması, ihmal veya kusuru olanların belirlenmesi ve gerekli yasal süreçlerin başlatılması hayati öneme sahiptir. Bu süreçte yetkililerle iş birliğine hazır olduğumuzu ve tüm hekimler olarak Yenidoğan Ünitesinde özveri ile çalışan yenidoğan uzman hekimlerimizin yanlarında olduğumuzu, tıbbi ve iş gücü olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hayatını kaybeden bebeğimizin ailesine başsağlığı diler, tedavisi devam eden bebeklerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dileriz.”

Devamını Oku

Kıbrıs

Mahkemeye çıkarılan beş sağlık çalışanı hakkında üç gün tutukluk emri verildi

Published

on

By

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, erken doğum sebebiyle kuvözde tedavi gören 20 günlük bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili beş sağlık çalışanı bugün sabah mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet, huzurunda görüşülen davada, tanık polis mahkemeye olguları aktardı.

Tanık polis, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 20 günlük bebeğin 26 Ekim’de saat 13.30’da yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yapılan soruşturmada tedbir alınmadan, ihmal sonucu bebeklerin mamalarına yanlışlıkla etil alkol karıştırıldığının tespit edildiğini ifade eden tanık polis, diğer bebeklerin ise tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Dört zanlının aynı vardiyada, bir zanlının ise farklı vardiyada çalıştığını belirten tanık polis, alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu belirterek zanlıların üç gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet ,“Tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan mahkemeye çıkarılan Ç.Ş, A.D, G.K.A, K.Y, ve M.A’nın üç gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı… Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın savaş gemileri yarın limanlarda ziyarete açılıyor

Published

on

By

29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG İmbat (P-335) ve TCG Preveze Denizaltısı (S-353), yarın Gazimağusa ve Girne limanlarında ziyarete açılıyor.

TCG İmbat (P-335) Hücumbotu Gazimağusa Limanı’nda, TCG Preveze Denizaltısı (S-353) ise Girne Limanı’nda yarın 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam