Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Spor

TATAR MİLLİ SPORCULARI KABUL ETTİ

Published

on

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel ile milli sporcular Azim Tanol, Doğan Süzal, antrenörler Arif Tanol ve Mehmet Çınar’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Demirel, mart ayında Türkiye’nin Kocaeli şehrinde düzenlenen, 7 ülkeden 40’tan fazla sporcunun yer aldığı Kickboks Şampiyonlar galasına katılarak KKTC’yi temsil eden milli sporcuların bir birincilik bir de ikincilik kazandıklarını belirtti.

Federasyon Başkanı Niyazi Demirel, “Böyle bir organizasyonda ülkemizi bayrağımızla temsil eden federasyon sporcularımızın aldığı dereceler bizi ziyadesiyle mutlu etti” dedi. Demirel, Cumhurbaşkanı’na spora ve sporculara gösterdiği ilgi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

“GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİN GURURUDUR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, dereceye giren sporcuları ve antrenörleri en kalbi duygularıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Büyük bir azim ve inançla gençliğimize verdiğiniz tüm bu hizmetlerin başarıyla sonuçlanması bizlerin gururudur” dedi.

Ülkede spor alanında yapılan çalışmaların yanında uluslararası temsiliyet bakımından kısıtlama ve izolasyonlara rağmen verilen mücadelenin ne kadar anlamlı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerin bayramını kutladı.

Konuşmasında, ulu önder Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını yad eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk varoluş ve egemenlik mücadelesinin, ulu önder Atatürk’ün yaktığı meşalenin ışığında verildiğine dikkat çekti.

“MÜCADELEMİZİN EN ÖNEMLİ DAYANAĞI GENÇLERİMİZDİR”

Sürdürülen mücadelenin en önemli dayanağının gençler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, devletin çatısı altında imkanları zorlayarak ve Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle gençlerin spor ve diğer alanlarda başarılar elde edebilmeleri için her türlü ortamı sağlayarak, azimle çalışmaya devam edileceğini söyledi.

“YAPILAN HAKSIZLIKLARI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gençlere uygulan spor kısıtlamalarının insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, uygulanan kısıtlamalardan dolayı yaşanan haksızlığı her vesileyle uluslararası topluma haykırmaya devam edeceklerini belirtti.

“Devletimizden başka bir alternatifimiz yoktur. Anlaşma olacaksa, eşitlik temelinde iki egemen devlet ile bu mümkün olabilir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, her koşulda Kıbrıs Türk gençliğinin yanında olacaklarını ifade etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Sertaç Bozatlı da hazır bulundu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan, milli sporcu Emre Sakçı, gözünü 13-18 Aralık tarihleri arasında Abu Dabi’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na çevirdi.

Published

on

By

Avrupa Şampiyonası’nda mutlu döndüğünü dile getiren Emre, Avrupa’daki yarışın kendisi için hedef bir yarış olmadığını anlattı.

“Buna rağmen güzel sonuçlar elde ettik. Avrupa’da üst üste ikinci olarak yarışı tamamladım. Bizim ülke olarak ne kadar geliştiğimizi ve gelişmeyi ne kadar sabitleştirdiğimizi gördük.”

[Fotoğraf: DHA]

“Herkesi tatmin edecek başarılar gelecek”

Emre Sakçı, ülke olarak çok güzel bir yarışı geride bıraktıklarını ifade etti.

“Toplamda, genel klasmanda yarışları 6’ncı olarak bitirdik. Avrupa Şampiyonası, önümüzdeki Dünya Şampiyonası için bize çok ciddi umutlar verdi. Dünya Şampiyonası için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor, hiç ara vermiyoruz. Bu şampiyona için çok heyecanlıyız. Elimizden gelen en iyi performansı sergileyeceğiz. Bu şampiyonadaki hedefim kendi derecelerimi geliştirmek. Bireysel derecelerimi yakalamak. Hepimizi tatmin edecek başarıları getireceğiz.”

Bahar Oktay: Emre’nin başarıları artacak

Kazan’daki Avrupa Şampiyonası’na Emre Sakçı ile katılan milli takımlar ve aynı zamanda Fenerbahçe Yüzme Antrenörü Bahar Oktay, milli sporcunun çok daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Bahar Oktay, esas hedeflerinin Dünya Şampiyonası’nda başarıyı yakalamak olduğunu ifade etti.

“Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Kazan kentindeydik. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nı geride bıraktık. Bizim asıl hedefimiz aralık ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası önemli tecrübe edinebileceğimiz bir yarıştı. Buradan da madalya ile çıktık. Emre güzel bir derece elde edip, Avrupa ikincisi oldu. Dünya Şampiyonası’nda sporcumuzdan daha güzel bir başarı bekliyoruz. Türk milli takımı olarak da Avrupa Şampiyonası en başarılı geçirdiğimiz şampiyona oldu. Ben yarı final ve finallerin sayısını sayamadım. Avrupa şampiyonumuz da çıktı, inşallah Dünya Şampiyonası’nda daha başarılı olacağız. Önümüzde 5 haftaya yakın bir zaman var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

[Fotoğraf: DHA]

Türker Oktay: Yarışlar üst üste geldi

Milli Takımlar Yüzme ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Türker Oktay ise yarışların üst üste geldiğini ifade etti.

“Olimpiyatlardan sonra bu sezonun iki önemli yarışı vardı. Bir tanesi Avrupa Şampiyonası, diğeri de Dünya Şampiyonası. Aslında bu organizasyonlar 1 sene aralıklarla yapılırdı. Pandemiden dolayı organizasyonların bir kısmı iptal oldu. Dolayısıyla ikisi üst üste geldi. Bizim esas hedefimiz Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası’na antrenman olsun diye gittik. Ona rağmen bu derecenin çıkması mutluluk verici.”

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

TRT

Devamını Oku

Spor

Beşiktaş’ta Alanyaspor maçı hazırlıklarını devam ediyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarına devam etti.

Published

on

By

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde istasyon koşularının ardından pas ve 5’e 2 çalışmayla teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde devam etti.

Futbolcular, kontrol pas çalışması ve taktik programının yer aldığı uygulamaların ardından yarı sahada taktik maçı yaptı ve ntrenman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının çalışmaları kapsamında 11 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Vodafone Park’ta, Kuzey Makedonya 1. Lig ekiplerinden FK Shkupi ile bir hazırlık maçı oynayacak.

TRT

Devamını Oku

Spor

Fenerbahçeli Marcel Tisserand sakatlandı

Fenerbahçe’nin Demokratik Kongolu defans oyuncusu Marcel Tisserand, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Published

on

By

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde 11 Kasım Perşembe günü Tanzanya ve 14 Kasım Pazar günü Benin ile karşılaşacak milli takımın kafilesinde yer alan Tisserand, kamp sırasında sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.

Sakatlığın ayrıntılarına yer verilmeyen açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Teknik Direktörü Hector Cuper, Tisserand’ın yerine Arsene Zola’yı kadroya dahil etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin 30 kez formasını giyen Marcel Tisserand, bu sezon Fenerbahçe’de tüm kulvarlarda 12 maçta görev aldı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam