Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Akar: Yunanistan Doğu Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandırma peşinde

Published

on

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz ve Ege’deki provokatif  politikalarını eleştirdi.

Yunanistan’daki bazı siyasilerin sorunlara çözüm bulmak yerine gerilimi tırmandırmaya çalıştığına dikkati çeken Akar, Nautical Geo araştırma gemisinin Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal etme teşebbüsüne de asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Rum Yönetimi’ne de mesaj veren Akar, Ada’daki Türk varlığını kabul etmeden herhangi bir çözüm üretilemeyeceğini, çözümün yolunun egemen iki devlet olduğunu kaydetti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenindeki konuşmasında Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Yunanistan ile yaşanan sorunlara değindi.

Akar, Türkiye’nin Yunanistan ile problemlerine uluslararası hukuk çerçevesinde, iyi komşuluk ilişkileri içinde diyalog yoluyla siyasi çözümler bulma hedefinde olduğunun belirterek, “Bbarış ve huzur ortamında iki taraf halklarının zenginliklerden yararlanarak güven ve refah içinde yaşamasını istiyoruz” dedi.

Akar, “Bizim samimi kanaatimiz, dileğimiz bu. Maalesef özellikle Yunanistan’daki bazı siyasiler saldırgan eylem ve söylemleriyle ikili ilişkileri bozmak için sorunlara aklen ve mantıken çözüm bulmak yerine gerilimi tırmandırıyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu, bu tür eylem ve söylemlerle Türkiye’ye galebe çalamayacaklarını bilmeleri gerekir.” Şeklinde konuştu.

Yunanistan’daki hem siyasi hem askeri liderleri akla, mantığa ve olaylara aklıselimle bakmaya davet ettiklerini belirten Akar, bazı eski asker ve siyasetçilerle akademisyenlerin bunları gördüğünü, Türkiye’nin haklı olduğunun görülmeye başlandığını ifade ettiklerini söyledi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bir takım tatbikat ve faaliyetlerle bir yere varabileceği yanılgısında olduğuna vurgu yapan Akar, Yunanistan’ın özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla silahlanma sevdasına kapıldığına dikkati çekti.

Akara, “Önce matematik, önce tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye’ye karşı üstünlük sağlayamazsınız bu gayretten vazgeçin. Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik durum malum, ciddi borç içindeler. Silahlanma sevdasıyla bir takım boş harcamalar yaparak ekonomiyi daha da kötüleştirmekte ve Yunan halkının refahına kastedilmektedir. Bunu Yunanistan’daki aklıselim kişilerin görmesi lazım. Bu girişimlerin hiçbirinin ilerlemesi mümkün değil. Buna karşı alınması gereken ne tedbir varsa aldık, alıyoruz. Bu konuda son derece azimli, kararlı ve muktediriz.” Dedi.

Nautical Geo araştırma gemisinin Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal etme teşebbüsüne de değinen Akar, “Girit’in doğusu, Kıbrıs’ın güney batısında bizim deniz yetki alanımızı ihlal etmek suretiyle araştırma yapma çalışmaları var. Buna asla müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Orada Deniz Kuvvetleri unsurlarımız gereğini yaptı ve o gemiyi söz konusu bölgeye sokmadı. Bu konuda kararlıyız, hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğiz” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin adada yüzlerce yıldır devam eden Türk varlığını yok saydığını belirten Akar, “Türk varlığını kabul etmeden herhangi bir çözüm üretemezsiniz, buna asla müsaade etmeyiz, hiçbir şekilde mümkün değil. Egemen, bağımsız, eşit haklara sahip iki devletten bahsediyoruz. Amacımız, görüşümüz budur, bu kabul edilecek, bu çerçevede görüşmeler yapılacak ve devletler kendi alanlarında hayatlarını sürdürecek” diye konuştu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Sağlık Bakanlığı’ndan bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama

Published

on

By

 

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yaşanan olayın ardından kontrol altında tutulan bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada;

“Saat 24.00 itibari ile yapılan kontrollerde Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görmekte olan 6 bebeğin durumu son yapılan kontrollerine göre stabil olup, iyileşme süreçleri olumlu yönde devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Sağlık Bakanlığı’ndan bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama açıklama

Published

on

By

 

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yaşanan olayın ardından kontrol altında tutulan bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada;

“Saat 24.00 itibari ile yapılan kontrollerde Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görmekte olan 6 bebeğin durumu son yapılan kontrollerine göre stabil olup, iyileşme süreçleri olumlu yönde devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Dinçyürek:Bebeklerin sağlık durumu iyiye gidiyor

Published

on

By

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Yeni Doğan Bakım Ünitesi’ndeki altı bebeğin sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi.

Dinçyürek, bebekleri bir an önce sağlıklı olarak annelerinin kucağına vermenin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.
Bakan Dinçyürek süreci izlediği Acil Durum Hastanesi Başhekimlik odası önünde basına yaptığı açıklamada, olayla ilgili yeni gelişmeleri aktardı.
-Olayla ilgili bir kişi daha tutuklandı
Polisten olayla ilgili bir kişinin daha tutuklandığı bilgisini aldıklarını belirten Dinçyürek, tutukluların yarın mahkemeye çıkarılacağını ve hayatını kaybeden bebeğe de otopsi yapılacağını kaydetti.

Süreç hakkında da bilgiler veren Bakan Dinçyürek, olayın bilgilerine geldiği ilk andan itibaren altı çocuğun hem mevcut durumunu tespit etmeye çalıştıklarını, hem de adadaki bütün hekimleri ve bürokratları toplayarak kriz masası oluşturduklarını söyledi.
Meydana gelebilecek bir olumsuzluğa karşın ilave ekipmanlarla önlemler aldıklarını aktaran Bakan Dinçyürek, olayın meydana geldiği gece vardiyasında çalışan 4 kişi hakkında herhangi bir ispatları olmamasına rağmen, hastaneyle ilişiklerinin hemen kesilerek, hem adli, hem de idari soruşturma başlatıldığını anlattı.

Adli süreç hakkında bilgi veren Dinçyürek, adli birimlerin soruşturmanın selameti açısından bir açıklama yapılmamasını istediğini yineledi.
Bakan Dinçyürek, hayatını kaybeden bebeğe Allah’tan rahmet, yaslı ailesine de sabırlar diledi.
Dinçyürek, “Teknik açıdan ve hekimlik açısından herhangi bir eksiğimiz yok. 24 saat geçmeden bebeklerin durumunu stabil hale getirdik.” şeklinde konuştu.

Devamını Oku

Trending

Reklam