Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

67’si yerel, 115 pozitif vakaya rastlandı

Published

on

Son 24 saatte yapılan test sayısı 19.674 olup, 67’si yerel 115  pozitif vakaya rastlanmış, 85 kişi taburcu edilmiştir.

4 yurt dışından ülkemize gelmiştir. 44 kişi daha önce tespit edilen vakaların temaslılarıdır ve bu süre içinde gözetim altında bulunmaktadırlar. 67 kişi ise yerel vakadır.24 kişi Lefkoşa, 13 kişi Girne, 18 kişi Gazimağusa, 9 kişi  İskele, 2 kişi Güzelyurt, 1 kişi  Lefke Bölgesi’ndendir.16 Ekim 2021 Covid-19 genel durumu şöyle;Bugün Yapılan Test Sayısı: 19.674Bugün Saptanan Pozitif Vaka Sayısı: 115Ülke dışından gelen Vaka Sayısı : 4Karantinada Pozitifleşen Temaslı Vaka Sayısı: 44Yerel Vaka Sayısı: 67İyileşip Bugün Taburcu Edilen Hasta Sayısı: 85Bugün Kaybedilen Hasta:Yapılan Toplam Test Sayısı: 3.230.124Toplam Vaka Sayısı: 20.922İyileşip Toplam Taburcu Edilen Vaka Sayısı: 19.743Tedavisi Devam Eden Vaka Sayısı: 1097Pandemi Merkezindeki Hasta Sayısı: 40Merkezi Karantinadaki Vaka Sayısı : 1050Toplam Kaybedilen Hasta Sayısı: 84Yoğun Bakımda Yatan Hasta Sayısı: 7Ülke Genelinde Bugün Yapılan Aşı Miktarı : 111Güvende Kal uygulamasına bağlı güncel rakamlarSon 24 Saat İçerisinde Takılan Bileklik Sayısı: 580Son 24 Saat İçerisinde Takibi Sonlandırılan Bileklik Sayısı: 637Güvende Kal Genel tabloTakip Edilen Toplam Bileklik Sayısı: 6627Takibi Sonlandırılan Toplam Bileklik Sayısı: 67.823

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

“Ülkemi Tanıyorum Projesi”nin ilkinde Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri Girne bölgesini gezdi

Published

on

By

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği “Ülkemi Tanıyorum Projesi”nin ilki gerçekleştirildi.

Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Dipkarpaz bölgesi okullara yönelik planlanan etkinlik çerçevesinde Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri Girne bölgesindeki tarihi ve ören yerlerini gezdi, bilgi aldı.

Minia Kıbrıs, Girne Kalesi, Girne Limanı, Balabayıs Manastırı, Hz Ömer Türbesi, Yavuz Çıkarma Anıtı’nı gezen gençler, Gençlik Dairesi’ne bağlı Lapta Gençlik Kampı’nda konakladı.

Gençlik Dairesi Müdürü Hüseyin Ozanoğlu da gezinin bir bölümüne katılarak gençlerle birlikte oldu.

Gençlerin projeden memnuniyet duyduğunu ve bunun mutluluk verici olduğunu belirten Ozanoğlu, Karpaz bölgesi gençlerinin sosyal etkinlik alanında isteklerini de dinledi.

Ozanoğlu, etkinlikte emeği olan herkese teşekkür etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Sendikalar eylem yaptı

Published

on

By

Bir grup sendika yönetim kurulları düzeyinde Cumhuriyet Meclisi önünde protesto eylemi yaptı.

Eyleme, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu, Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası, Kamu-Sen, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Kooperatif Görevlileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası katıldı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş eylemde yaptığı açıklamada, son dönemde ülkede yaşananları eleştirerek başladı. Eğitim ve sağlığın bir hak olduğunu belirten Burak
Maviş, sistemin sorgulanması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Güven Bengihan da öncelikle Sağlık Bakanı’nı daha sonra da hükümeti istifaya çağırdı. Bengihan, Meclis Başkanlığı seçimini de eleştirerek, hükümetin göreve geldiği günden itibaren yasaları çiğnediğini ileri sürdü.

Devamını Oku

Kıbrıs

Sigorta Acenteleri Birliği Derneği, Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

Published

on

By

Kıbrıs Türk Sigorta Acenteleri Birliği Derneği, Sigorta Hizmetleri Düzenleme ve Denetim Yasası’nda yapılacak değişikliğin sektörü olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Kıbrıs Türk Sigorta Acenteleri Birliği Başkanı Sermet Benli, Meclis önünde yaptığı açıklamada, sigorta sektörünün bel kemiğini oluşturan acentelerin hazırlanan değişiklik yasa tasarısıyla işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığını savunarak, tasarısının bu haliyle geçmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Meclis önündeki eylemin ardından eyleme katılanlar, Maliye Bakanlığı’na yürüdü.

Birlik Başkanı Benli burada da, “Bundan sonraki süreçlerde, biz acenteleri doğrudan etkileyen konularda bizlere bilgi verilmemesi ve süreçlere dahil edilmememiz durumunda, tepkimizin büyük olacağını belirtmek isteriz” dedi.

Sermet Benli, adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir sigorta sektörü için, sigorta acenteleri olarak her zaman yapıcı bir yaklaşım sergilemeye hazır olduklarını da vurguladı.

Devamını Oku

Trending

Reklam