Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Savaşan: Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde önemli bir destinasyon olma potansiyeli var

Published

on

İstanbul’da gerçekleştirilen ve ABD, Azerbaycan ile Küba’dan turizm profesyonelleri ile birlikte katıldığı panelde konuşan UBP Milletvekili ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Covid-19’a bağlı ölüm oranlarının ABD’de 7.33, Avrupa Birliği Ülkelerinde 4.15, İngiltere’de 3.29 ve Güney Kıbrıs’ta 1.91 seviyesinde olmasına karşın, bu oranın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 0.04’lerde kaldığına dikkat çekerek Kuzey Kıbrıs’ın dünya devi ülkelere kıyasla daha güvenli ve sağlıklı bir turizm destinasyonu olarak dikkat çektiğini anlattı.

KKTC, ABD, Avrupa Birliği, İngiltere ve Güney Kıbrıs’a kıyasla başarılı bir performans gösterdi…

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaABD’nin turizm alanında öncü konuşmacılarında Dr. Edward Dramberger moderatörlüğünd egerçekleşen “Pandeminin Öğrettikleriyle Dönüşen Fırsatlar ve Sıradışı Rotalar” konulu panele konuşmacı olarak katılan Savaşan, Covid-19 ile mücadelede pek çok ülkeye kıyasla gerek kendi halkının, gerekse de ülkesinde bulunan turistlerin sağlığını koruma noktasında ABD, Avrupa Birliği Ülkeleri, İngiltere ve Güney Kıbrıs gibi ülkelere kıyasla Kuzey Kıbrıs’ın çok daha başarılı bir performans gösterildiğine dikkat çekti. Savaşan, elde edilen başarının Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerde çalışan bilim insanlarının görev aldığı Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmalara dayanarak zamanında üretilen siyasi kararlar, ülke insanının kurallara uyumu, sağlık çalışanlarının olağan üstü çabası ve Türkiye’nin verdiği destek ile yakalandığını anlattı.

Hastane başvuruları kalpte 30’dan 10’a, kanserde 25’den 5’e düştü!

İngiltere – Imperial College verilerine bakıldığında pandemi öncesi ve sonrası Covid-19 dışındaki hastalıklar konusunda hastahanelere başvuru yüzdesinin oldukça düştüğüne dikkat çeken Dr. Ahmet Savaşan, “kalpte 30’dan 10’a, kanserde 25’den 5’e, HIV’de 10’dan 2’ye, Diyabette 50’den 15’e düşen hastane başvurularına bakıldığında pandemi sonrasında medikal turizmde önemli bir hareketlilik yaşanacağı ön görüsünü paylaştı.

 

Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde önemli bir destinasyon olma potansiyeli var…

Sağlığa yatırım yapan ülkelerin büyüyeceği beklenen medikal turizm pastasından payını artıracağının ortada olduğunu ifade eden Ahmet Savaşan, gerek pandemi ile mücadelede elde ettiği başarı, gerekse de güçlendirdiği sağlık alt yapısı ile Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde güçlü bir alternatif olabilme potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti.

Sucuoğlu öncelikleri arasında turizmi çeşitlendirerek geliştirmek olduğunu açıkladı…

Konuşmasında Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun yeni kuracağı hükümetin öncelikleri arasında turizmi çeşitlendirerek geliştirmek olduğunu açıkladığını anlatan Ahmet Savaşan, devletin verdiği destek ve turizmcilerin çok büyük gayretiyle Kuzey Kıbrıs’ın 2019’a gelinceye kadar yılda nüfusunun yaklaşık 3 katı turist ağırlamayı başarmış bir ülke olduğunu anlattı. Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın Covid-19 ile mücadelede elde ettiği başarının da olumlu etkisiyle gezginlere, tatil, kültür, kongre, spor, sağlık, inanç gibi turizm alanlarında güçlü ve alternatif bir turizm destinasyonu sunduğunun altını çizdi.

Pandemide doğan fırsatları değerlendirerek sıra dışı rotalar içine gireceğiz…

Ahmet Savaşan sunumunun sonunda Kuzey Kıbrıs’ın, Covid-19 ile mücadeledeki başarısı, coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanı sıra, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, tüp bebek merkezleri, yüksek teknoloji tıbbi cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanı sıra otellerinde sunulan medikal masaj, SPA uygulamaları ile birleştirdiği fiyat avantajları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken özelliklere sahip bir ülke konumunda olduğunu anlattı. KKTC’nin pandeminin öğrettikleriyle dönüşen fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek sıra dışı rotalar içinde yerini almak için gayret gösterdiğini belirten Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın gezginlere sunduğu sağlıklı tatil seçenekleri yanı sıra avantajlı sağlık turizmi ürünleri ile 2022’de önemli bir çıkış yakalayacağını vurguladı.

 

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Taliban, kaçak Afganlar için Türkiye’ye gelecek

Published

on

Afganistan’daki Taliban hakimiyetinden sonra ülkeyi terk eden Afganlar, İran sınırından farklı yollarla Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Taliban, Türk makamlarıyla konuya ilişkin ikili değerlendirmelerde bulunabilmek amacıyla Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığından bir grup heyetin önümüzdeki hafta içi Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı.

 

HEYET, AFGAN GÖÇMENLERİN SORUNLARINI ARAŞTIRACAK

Taliban’ın Göç ve Mülteciler Bakanlığından Türkiye’ye göndereceği heyet, Türkiye’deki Afgan göçmenler hakkında birtakım araştırmalarda bulunacak. Afgan kaçak göçmenlerin sorunlarının ve geri dönüş yollarının üzerinde duracak olan heyet, oluşturdukları raporları Taliban hükumetine bildirecek.

MOHAMMED ARSALA: TÜM SORUNLAR DİKKATE ALINACAK

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakan Yardımcısı Mohammad Arsala, konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Arsala, Taliban hükumetinin kaçak göçmenlerin Afganistan’a geri dönebilmesi için bütün yardımlara hazır olduğunu belirtti. Arsala, bugüne kadar Türkiye’deki Afgan göçmenlerin durumu ve dönüşleri konusunda Türkiye’yle yapılan resmi görüşmelerde hiçbir çözüme ulaşılamadığını vurguladı.

Türkiye, bugüne kadar 40 bin Afgan sığınmacıyı çeşitli sebeplerle Geri Gönderme Merkezi’yle sınır dışı etmişti.

Devamını Oku

Dünya

New York’ta maymun çiçeği nedeniyle OHAL ilan edildi

Published

on

By

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde maymun çiçeği nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

New York Valisi Kathy Hochul, maymun çiçeği salgını nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan etti.

Hochul yaptığı açıklamada, “New York eyletinin maymun çiçeği salgınıyla ilgili son verilerini inceledikten sonra, bu salgınla mücadele çabalarımızı güçlendirmek için olağanüstü hal ilan ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ABD’de tespit edilen her 4 maymun çiçeği vakasından birinin New York eyaletinde olduğu bilgisini paylaşan Hochul, “Ekibimle birlikte daha fazla aşı tedarik etmek, testleri artırmak ve halkı salgın sırasında nasıl güvende kalacakları konusunda sorumlu bir şekilde eğitmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Devamını Oku

Dünya

Nur Sultan’da aşı olmayanlar AVM’lere alınmayacak

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bugünden itibaren koronavirüs aşısı olmayanların hafta içi de alışveriş ve eğlence merkezlerine girişleri yasaklandı.

Published

on

By

Nur Sultan Valilikten yapılan açıklamaya göre, başkentteki koronavirüsün yayılımını  kontrol altında tutmak amacıyla önlemler artırıldı. 

Hafta sonu yasağı genişletildi

Açıklamada, ev karantinasını ihlal edenlerin en fazla alışveriş ve eğlence merkezlerinde tespit edildiği belirtilerek, “Bu nedenle 8 Kasım’dan itibaren hafta içi de Nur Sultan’daki alışveriş ve eğlence merkezleri sadece ‘yeşil’ kategorideki vatandaşlara açık olacak” denildi.

Tam aşılıların sayısı 7 milyonu geçti

Ülke genelinde daha önce Covid-19 aşısı olmayanların hafta sonları alışveriş ve eğlence merkezlerine girişleri yasaklanmıştı.

Kazakistan Sağlık Bakanlığının güncel verilerine göre, 19 milyon nüfusa sahip ülkede virüse karşı tam aşı olanların sayısı 7 milyon 674 bini geçti.

Ülkede son 24 saatte 1031 yeni vakanın görülmesiyle toplam vaka sayısı 950 bine yaklaştı. Ölenlerin sayısı 9 artarak 12 bin 259’a ulaştı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam