Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Spor

Olimpiyatlarda aşı zorunluluğu yok

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, olimpiyatlarda aşı olmanın zorunlu olmadığını söyledi.

Published

on

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelemeli düzenlenecek Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’yla insanlığın birlik, çaba ve dirayetle zorlukların üstesinden gelinebileceğini Japonya’dan dünyaya göstermek istediklerini söyledi.

Suzuki, Covid-19 salgını önlemleri altında 23 Temmuz-8 Ağustos’ta düzenlenecek Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Suzuki, olimpiyatlarda salgın koşulları çerçevesinde alınan sıkı tedbirler kapsamında yurt dışından izleyici gelmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

“Japonya içerisinden gelecek seyircilerle ilgili 21 Haziran’da üst düzey yetkililerle yapılan görüşmelerde, tüm müsabakalarda seyirci sayısının üst sınırı ‘saha seyirci kapasitesinin en fazla yüzde 50’sine kadar ve 10 bin kişiyi aşmayacak şekilde’ belirlendi.”

Suzuki söz konusu tedbirlere ilişkin kararın yarışmalara katılan sporcuların, seyircilerinin tezahürat desteğini alarak en başarılı performanslarını sergilemesi ve mümkün olduğunca daha çok kişi tarafından izlenmeleri arzusuna dayandığını ifade etti.

Olimpiyatlarda aşı zorunluluğu yok

Suzuki, olimpiyatlarda aşı olmanın zorunlu olmadığını vurguladı.

“Öte yandan, mayıs ayında Pfizer ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) arasında, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılacak olimpik ve paralimpik sporculara ücretsiz aşı sağlanması için bir mutabakat zaptı imzalandı. Halihazırda bütün ülkelerde çok sayıda sporcunun aşılanmaya devam ettiğini duyuyorum. Aşılar, müsabakaları güvenli ve emniyetli biçimde yürütmenin önemli bir yoludur ve Japonya hükümeti olarak biz de elimizden gelen iş birliğini sağlayacağız.” 

Suzuki, Japon hükümetinin salgın önlemlerine yönelik Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Tokyo Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) de katıldığı Paydaşlar Görev Gücünün (All Partners Task Force) ilgili tıp ve sağlık uzmanlarıyla görüşerek olimpiyatlarda salgına karşı alınacak önlemleri açıkladığını anımsattı.

“Örneğin, sporcular Japonya’ya uçuşlarından önceki 96 saat içinde iki defa test yaptırmak, Japonya’ya girişte de havaalanında yeniden test yaptırmak, giriş yaptıktan sonra ilk 3 gün konaklama tesisinde karantinada kalmak gibi sıkı şartları sağlamak suretiyle sportif görevlerini yerine getirebileceklerdir. Prensip olarak orada kalış süresi boyunca her gün test yapılacaktır.”

Salgına karşı güvenliğin sağlanması öncelik

Suzuki, olimpiyatlar süresince salgına karşı güvenliğin sağlanmasının birinci öncekileri olduğunun, sporcular, olimpiyat yetkilileri ve seyirciler için enfeksiyona karşı sıkı önlemler alındığının ve yarışmalar için hazırlıklar istikrarlı bir şekilde sürdürüldüğünün altını çizdi.

Suzuki, Japonya Başbakanı Suga Yoşihide’nin İngiltere’de düzenlenen G7 Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde olimpiyatların düzenlenmesi konusunda destek topladığını aktardı.

“Dünya koronavirüs adı verilen bu büyük sıkıntıyla karşı karşıya kalmışken, insanlığın birlik olup çaba ve dirayetle zor durumun üstesinden gelinebileceğini Japonya’dan dünyaya göstermek istiyoruz. Bu olimpiyat oyunlarının, Büyük Doğu Japonya Depremi’nin ardından, tüm ülkelerin desteğini alarak, nasıl yeniden yapılanmayı sağladığımızı tüm dünyaya aktarabileceğimiz bir fırsat olacağına inanıyoruz.” 

Olimpiyatlarda Türk milli takımını destekleyecek

Suzuki Türkiye milli takımı sporcularının olimpiyatlarda ellerinden gelenin en iyisini başarmak için gayret etmeleri temennisinde bulundu.

Olimpiyatların sporcuların hayatlarında güzel bir anı olarak yer etmesini ve Türk halkını derinden etkileyebilecekleri bir fırsat olmasını içtenlikle dileyen Suzuki “Bu nedenle ben tamamıyla Türkiye milli takımını destekleyeceğim.” dedi.

Büyük Doğu Japonya Depremi

Japonya’nın kuzeydoğusunda Mart 2011’de “Tohoku” olarak bilinen 9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve depremin ardından tsunami oluşmuştu. Deprem ve tsunami sonucu bölgede yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin kişi kaybolmuştu.

TRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan, milli sporcu Emre Sakçı, gözünü 13-18 Aralık tarihleri arasında Abu Dabi’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na çevirdi.

Published

on

By

Avrupa Şampiyonası’nda mutlu döndüğünü dile getiren Emre, Avrupa’daki yarışın kendisi için hedef bir yarış olmadığını anlattı.

“Buna rağmen güzel sonuçlar elde ettik. Avrupa’da üst üste ikinci olarak yarışı tamamladım. Bizim ülke olarak ne kadar geliştiğimizi ve gelişmeyi ne kadar sabitleştirdiğimizi gördük.”

[Fotoğraf: DHA]

“Herkesi tatmin edecek başarılar gelecek”

Emre Sakçı, ülke olarak çok güzel bir yarışı geride bıraktıklarını ifade etti.

“Toplamda, genel klasmanda yarışları 6’ncı olarak bitirdik. Avrupa Şampiyonası, önümüzdeki Dünya Şampiyonası için bize çok ciddi umutlar verdi. Dünya Şampiyonası için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor, hiç ara vermiyoruz. Bu şampiyona için çok heyecanlıyız. Elimizden gelen en iyi performansı sergileyeceğiz. Bu şampiyonadaki hedefim kendi derecelerimi geliştirmek. Bireysel derecelerimi yakalamak. Hepimizi tatmin edecek başarıları getireceğiz.”

Bahar Oktay: Emre’nin başarıları artacak

Kazan’daki Avrupa Şampiyonası’na Emre Sakçı ile katılan milli takımlar ve aynı zamanda Fenerbahçe Yüzme Antrenörü Bahar Oktay, milli sporcunun çok daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Bahar Oktay, esas hedeflerinin Dünya Şampiyonası’nda başarıyı yakalamak olduğunu ifade etti.

“Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Kazan kentindeydik. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nı geride bıraktık. Bizim asıl hedefimiz aralık ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası önemli tecrübe edinebileceğimiz bir yarıştı. Buradan da madalya ile çıktık. Emre güzel bir derece elde edip, Avrupa ikincisi oldu. Dünya Şampiyonası’nda sporcumuzdan daha güzel bir başarı bekliyoruz. Türk milli takımı olarak da Avrupa Şampiyonası en başarılı geçirdiğimiz şampiyona oldu. Ben yarı final ve finallerin sayısını sayamadım. Avrupa şampiyonumuz da çıktı, inşallah Dünya Şampiyonası’nda daha başarılı olacağız. Önümüzde 5 haftaya yakın bir zaman var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

[Fotoğraf: DHA]

Türker Oktay: Yarışlar üst üste geldi

Milli Takımlar Yüzme ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Türker Oktay ise yarışların üst üste geldiğini ifade etti.

“Olimpiyatlardan sonra bu sezonun iki önemli yarışı vardı. Bir tanesi Avrupa Şampiyonası, diğeri de Dünya Şampiyonası. Aslında bu organizasyonlar 1 sene aralıklarla yapılırdı. Pandemiden dolayı organizasyonların bir kısmı iptal oldu. Dolayısıyla ikisi üst üste geldi. Bizim esas hedefimiz Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası’na antrenman olsun diye gittik. Ona rağmen bu derecenin çıkması mutluluk verici.”

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

TRT

Devamını Oku

Spor

Beşiktaş’ta Alanyaspor maçı hazırlıklarını devam ediyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarına devam etti.

Published

on

By

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde istasyon koşularının ardından pas ve 5’e 2 çalışmayla teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde devam etti.

Futbolcular, kontrol pas çalışması ve taktik programının yer aldığı uygulamaların ardından yarı sahada taktik maçı yaptı ve ntrenman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının çalışmaları kapsamında 11 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Vodafone Park’ta, Kuzey Makedonya 1. Lig ekiplerinden FK Shkupi ile bir hazırlık maçı oynayacak.

TRT

Devamını Oku

Spor

Fenerbahçeli Marcel Tisserand sakatlandı

Fenerbahçe’nin Demokratik Kongolu defans oyuncusu Marcel Tisserand, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Published

on

By

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde 11 Kasım Perşembe günü Tanzanya ve 14 Kasım Pazar günü Benin ile karşılaşacak milli takımın kafilesinde yer alan Tisserand, kamp sırasında sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.

Sakatlığın ayrıntılarına yer verilmeyen açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Teknik Direktörü Hector Cuper, Tisserand’ın yerine Arsene Zola’yı kadroya dahil etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin 30 kez formasını giyen Marcel Tisserand, bu sezon Fenerbahçe’de tüm kulvarlarda 12 maçta görev aldı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam