Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’na Ahmet Ağaoğlu seçildi

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’na Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçildi.

Published

on

Vakfın olağan genel kurulunda yapılan oylama neticesinde başkan seçilen Ağaoğlu, toplantının tamamlanmasının ardından eski başkan Ahmet Nur Çebi ile açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu’nun Türk futboluna faydalı olacağını kaydeden Çebi, “Yaklaşık 6 ay önce bütün arkadaşlarımın isteğiyle gelmiş olduğum bu görevden bugün kendi isteğimle ayrılıyorum. Genel kurulda aldığımız karar gereği seçilen yönetim kurulunun seçtiği başkanımız Ahmet Ağaoğlu’dur. Hayırlı, uğurlu olsun. Türk futbolunun çok zor dönemden geçtiği bir süreci daha önce Mehmet Sepil omuzlarında taşıdı. Bundan sonra da Ahmet Ağaoğlu’nun taşıyacağına ve başarılı olacağına inanıyoruz. Benim 6 ay başkanlık yaptığım dönemde, pandeminin ağır şartlarıyla mücadele edilen bu dönemde yayıncı kuruluşla olan sorunların çözülmesiyle ilgili bir süreç yaşadık ve halen devam ediyor, epey yol alındı. Spor yasasıyla ilgili, yabancı sayısıyla ilgili çok çalışma yapıldı. Bazıları çözüldü, bazıları çözülemedi. Bu süreci bundan sonra Ağaoğlu’nun tamamlayacağına, Türk futboluna faydası olacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

“Çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var”

Çebi’nin ardından söz alan Ağaoğlu, kulüplerin yaşadığı sorunların hızlıca çözülmesi gerektiğini belirterek, “Kulüpler Birliği Vakfında, Türk futbolunun en sıkıntılı sürecinde başkanlık yapan ve sorunları çözme yolunda gayret sarf eden Ahmet Nur Çebi ve Mehmet Sepil’e teşekkür ediyorum. Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Kulüplerin sorunları büyük, ekonomik, idari ve sportif sorunlar var. Bunların önemli bir kısmı pandemiden kaynaklanan sorunlar. İvedilikle çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var. Genel kurulda kulüp başkanlarının ortak talebi doğrultusunda yaşadığımız sorunları içeren bir mektubu kaleme alarak önümüzdeki birkaç gün içinde federasyona ileteceğiz. Süreç, sıkıntılı bir süreç. Bütün kulüplerimizle birlikte bu sürecin içinden en az hasarla çıkmanın yollarını arayacağız. Ahmet Nur Çebi’ye çok teşekkür ederim. Zor ve sıkıntılı bir süreçte görevi aldılar ve önemli bir noktaya getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Süper Lig AŞ konusunda tüm kulüplerin mutabık olduğunu kaydeden Ağaoğlu, şunları aktardı:

“Bir önceki yönetim kurulu toplantımızda bana bu görev teklif edildiği zaman net olarak ifade etmiştim. Bir an önce ivedilikle profesyonel bir yapıya geçilmesi, bu konu ile alakalı olarak gerekli değişikliklerin yapılması, tüzük değişikliği gerekiyorsa, tüzük değişikliğinin yapılması ve bunun bir sonraki adımı olarak da Süper Lig Kulüpleri AŞ olması yolunda genel kurulumuzda 21 kulübün de mutabakatını aldık. Gideceğimiz yol, bu yol. Çünkü sizler de takdir edersiniz biz hepimiz, kulüp başkanları olarak, fahri görev yapan insanlarız. Bu göreve, kulüplerimizi yönetmeye gönüllü olarak geliyoruz, fahri bir görev yapıyoruz. Kulüpler Birliği Başkanlığı da aynı şekilde bir fahri görev. Dolayısıyla bir kulüp başkanından bu kadar fedakarlık beklemek biraz haksızlık olur. Aynı zamanda da özellikle bu sıkıntılı süreçlerde, fazla mesainin gerektiği süreçlerde bu kadar gönüllü olarak hizmet etmeye çalışan bir insandan da bunu beklemek biraz fazla iyimserlik olur. Onun için önümüzdeki süreçte hem kulüplerimizin ortak sıkıntıları olarak federasyonumuza ulaştıracağımız mektup ve onların takibi ama aynı zamanda da profesyonel bir yapıya kavuşmamız için Kulüpler Birliği olarak çalışmaları ivedilikle başlatacağız.”

“Finansal yapılanma ve reformların ivedilikle hayata geçirilmesi kaçınılmaz”

Kulüplerin yaşadığı mali sıkıntıların toplamda Türk futbolunun sorunu olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Mali sorunlar öncelikle kulüplerin kendi özel sorunları ama bunların hepsi birleşince Türk futbolunun sorunu haline geliyor. Bugün federasyonun aldığı bir kararın altında Kulüpler Birliğinin de fikir birliğinin temel teşkil etmiş olması lazım. Bu sportif, idari ve finansal olarak böyle olmalı. Yaşamış olduğumuz süreçte ortalama aldığımızda 2 sene öncesine bakarsak kulüplerin gelirlerinde yüzde 60-70 oranında gerileme var. Bu süreçten başarılı bir şekilde çıkmazsak Türk futbolunun geleceği adına iyimser olmamız ortadan kalkıyor. Finansal yapılanma ve reformların ivedilikle hayata geçirilmesi kaçınılmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Harcama limiti ve yayın ihalesi ile ilgili görüşlerini Türkiye Futbol Federasyonuna iletecekleri mektubun ardından açıklayacaklarını belirten Ağaoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’nın kendisi için en büyük onur olduğunu kaydederek, “Ahmet Ağaoğlu özelinde Trabzonspor Başkanı olmak, bir Trabzonlunun, bir Trabzonsporlunun yaşayacağı en büyük onur. Onun üzerinde bir onur tanımıyorum. Kulüpler Birliği Başkanı olmak da gösterilen güvene ve teveccühe layık olmayı gerektiriyor. Ben de onların güvenine layık olmak için çalışacağım. O da büyük onur ama benim için en büyük onur Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’dır.” ifadelerini kullandı.

TRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan, milli sporcu Emre Sakçı, gözünü 13-18 Aralık tarihleri arasında Abu Dabi’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na çevirdi.

Published

on

By

Avrupa Şampiyonası’nda mutlu döndüğünü dile getiren Emre, Avrupa’daki yarışın kendisi için hedef bir yarış olmadığını anlattı.

“Buna rağmen güzel sonuçlar elde ettik. Avrupa’da üst üste ikinci olarak yarışı tamamladım. Bizim ülke olarak ne kadar geliştiğimizi ve gelişmeyi ne kadar sabitleştirdiğimizi gördük.”

[Fotoğraf: DHA]

“Herkesi tatmin edecek başarılar gelecek”

Emre Sakçı, ülke olarak çok güzel bir yarışı geride bıraktıklarını ifade etti.

“Toplamda, genel klasmanda yarışları 6’ncı olarak bitirdik. Avrupa Şampiyonası, önümüzdeki Dünya Şampiyonası için bize çok ciddi umutlar verdi. Dünya Şampiyonası için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor, hiç ara vermiyoruz. Bu şampiyona için çok heyecanlıyız. Elimizden gelen en iyi performansı sergileyeceğiz. Bu şampiyonadaki hedefim kendi derecelerimi geliştirmek. Bireysel derecelerimi yakalamak. Hepimizi tatmin edecek başarıları getireceğiz.”

Bahar Oktay: Emre’nin başarıları artacak

Kazan’daki Avrupa Şampiyonası’na Emre Sakçı ile katılan milli takımlar ve aynı zamanda Fenerbahçe Yüzme Antrenörü Bahar Oktay, milli sporcunun çok daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Bahar Oktay, esas hedeflerinin Dünya Şampiyonası’nda başarıyı yakalamak olduğunu ifade etti.

“Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Kazan kentindeydik. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nı geride bıraktık. Bizim asıl hedefimiz aralık ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası önemli tecrübe edinebileceğimiz bir yarıştı. Buradan da madalya ile çıktık. Emre güzel bir derece elde edip, Avrupa ikincisi oldu. Dünya Şampiyonası’nda sporcumuzdan daha güzel bir başarı bekliyoruz. Türk milli takımı olarak da Avrupa Şampiyonası en başarılı geçirdiğimiz şampiyona oldu. Ben yarı final ve finallerin sayısını sayamadım. Avrupa şampiyonumuz da çıktı, inşallah Dünya Şampiyonası’nda daha başarılı olacağız. Önümüzde 5 haftaya yakın bir zaman var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

[Fotoğraf: DHA]

Türker Oktay: Yarışlar üst üste geldi

Milli Takımlar Yüzme ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Türker Oktay ise yarışların üst üste geldiğini ifade etti.

“Olimpiyatlardan sonra bu sezonun iki önemli yarışı vardı. Bir tanesi Avrupa Şampiyonası, diğeri de Dünya Şampiyonası. Aslında bu organizasyonlar 1 sene aralıklarla yapılırdı. Pandemiden dolayı organizasyonların bir kısmı iptal oldu. Dolayısıyla ikisi üst üste geldi. Bizim esas hedefimiz Dünya Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası’na antrenman olsun diye gittik. Ona rağmen bu derecenin çıkması mutluluk verici.”

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

Emre Sakçı: Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya

TRT

Devamını Oku

Spor

Beşiktaş’ta Alanyaspor maçı hazırlıklarını devam ediyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarına devam etti.

Published

on

By

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde istasyon koşularının ardından pas ve 5’e 2 çalışmayla teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde devam etti.

Futbolcular, kontrol pas çalışması ve taktik programının yer aldığı uygulamaların ardından yarı sahada taktik maçı yaptı ve ntrenman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının çalışmaları kapsamında 11 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Vodafone Park’ta, Kuzey Makedonya 1. Lig ekiplerinden FK Shkupi ile bir hazırlık maçı oynayacak.

TRT

Devamını Oku

Spor

Fenerbahçeli Marcel Tisserand sakatlandı

Fenerbahçe’nin Demokratik Kongolu defans oyuncusu Marcel Tisserand, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Published

on

By

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde 11 Kasım Perşembe günü Tanzanya ve 14 Kasım Pazar günü Benin ile karşılaşacak milli takımın kafilesinde yer alan Tisserand, kamp sırasında sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.

Sakatlığın ayrıntılarına yer verilmeyen açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Teknik Direktörü Hector Cuper, Tisserand’ın yerine Arsene Zola’yı kadroya dahil etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin 30 kez formasını giyen Marcel Tisserand, bu sezon Fenerbahçe’de tüm kulvarlarda 12 maçta görev aldı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam