Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Her Daim Doğa Dostları, “Salamis Harabeleri Yürüyüş” etkinliği düzenledi

Published

on

Her Daim Doğa Dostları Grubu, “Salamis Harabeleri Yürüyüş” etkinliği düzenledi.

Her Daim Doğa Dostlarından verilen bilgiye göre, etkinlikte Dr. Ulus Irkad, Salamis’de doğan “Stao felsefesi” hakkında sunum yaptı ve Salamis harabelerine farklı bir bakış açısı ortaya koydu.

Etkinlikte kültürel değerlerin önemine vurgu yapan Her Daim Doğa Dostları Grubu, “Kültürel miraslarımıza sahip çıkalım” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

“Mağusa Kitap ve Üretim Festivali” başladı

Published

on

By

Gazimağusa Belediyesi ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde düzenlenen “Mağusa Kitap ve Üretim Festivali” başladı.
Festivalin açılışında konuşan Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, Kıbrıs Türk halkının her anlamda üretmek zorunda olduğunu söyledi.

“Ürettikçe var olacağız” ifadelerini kullanan Tulga, üretilen her güzelliğin gelecek nesillere taşınması gerekliliğine vurgu yaptı; bunun birlik ve beraberlik içinde mümkün olabileceğini kaydetti.

Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Aranır da belediyenin yenilenen yapısıyla kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiğini ifade ederek, birlik ve beraberlik içinde güzel işlerin başarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin karikatürlerinin de yer aldığı festivalde, konser, şiir dinletisi, kitap tanıtımı, film gösterimi ve açık oturum gibi etkinlikler de yer aldı.

24-27 Ekim tarihleri arasında Bandabuliya’da yer alacak festivalde, indirimli kitap satışı da yapılacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

M. Kemal Deniz, kabri başında anılacak

Published

on

By

Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi eski Milletvekili, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin Kurucusu ve Türk halkının “Deniz Bey” diye adlandırdığı merhum M.Kemal Deniz, aramızdan ayrılışının 24’üncü yılında mezarı başında düzenlenen törenle anılacak.

25 Ekim Cuma günü saat 09.30’da kabri başında anılacak. M.Kemal Deniz için sevenleri aramızdan ayrılışının 24. yılında bir araya gelecek.

M. Kemal Deniz kimdi?

Başarılı işadamlığı yanında topluma yaptığı hizmetlerle de anılan M. Kemal Deniz 1920’de Minareliköy’de doğdu.
Baba mesleği olan çiftçilik yaptığı dönemlerde Rumlarla ortak olan Çiftçiler Birliği’nden ayrılıp Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin kurulmasının öncülüğünü yaptı.
Çok uzun yıllar Çiftçiler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Deniz, 1960’ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi’ne seçilen 15 Kıbrıslı Türk’ten biri oldu. 1970 seçimlerinde yine milletvekili seçilen Deniz, Otonom Türk Yönetimi Kurucu Meclisi’nde de görev aldı.
Minareliköy’e ilk radyoyu getirip, köylünün kahvehaneye giderek 1940’lı yıllarda Türkiye’nin Sesi Radyosu’ndan haber dinlemesini, kendi maddi imkânlarıyla sağlamış, aynı zamanda, kahvehaneyi kütüphaneye dönüştürerek, gençlerin okumaya özenmesinin yolunu açmış, Atatürk’ün reformlarından esinlenerek toplumun bilinçlenmesine liderlik etmiştir.

Devamını Oku

Kıbrıs

Polisten “Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu İddiası” başlıklı habere ilişkin açıklama: “Haber yurt dışından, KKTC’yle alakası yok”

Published

on

By

Polis, sosyal medya ve internet üzerinden yayın yapan bazı medya kuruluşlarında paylaşılan “Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu İddiası” başlıklı bir haberle ilgili açıklama yaparak, “paylaşılan haberin yurt dışında yayınlanan bir haber olduğu ve KKTC ile alakasının olmadığının belirlendiğini” bildirdi.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, “Sosyal medya ve internet üzerinden yayın yapan bazı medya kuruluşlarında, bugün paylaşılan ‘Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu İddiası’ başlıklı bir haberde, son dönemde çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldığı bildirilen bir oyuncaklı şekerin içerisinde uyuşturucu madde bulunduğuna dair iddiaların olduğu ve bu konunun velileri alarma geçirdiği yönünde bilgiler yer almaktadır. Bahsi geçen haberin içeriği ile ilgili olarak yapılan araştırmada, konu iddiaların ülkemizde yaşanmadığı, paylaşılan haberin yurt dışında yayınlanan bir haber olduğu ve ülkemizle alakasının olmadığı belirlenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

-Gümrüğe bilgi verildi…

KKTC Polis Genel Müdürlüğüne konu hakkında herhangi bir ihbar yapılmadığı, konunun polisin bilgisine geldiği andan itibaren gerekli tedbirlerin alınarak soruşturulmaya başlandığı ifade edilen açıklamada, “Söz konusu şekerlerin ülkeye ithal edilebileceği göz önünde bulundurularak, Gümrük ve Rüsumat Dairesi yetkililerine de bilgi verilmiştir” denildi.

Polis, açıklamasında, halkın benzer bir olayla karşılaşması halinde, “155 POLİS İMDAT, 156 NARKOTİK” veya diğer telefon hatlarını 24 saat kesintisiz olarak arayıp olayı bildirebileceği de hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca “Çocuklarımızı ve ailelerimizi ilgilendiren böylesi hassas bir konuda haber yapılacağı zaman, basın kuruluşlarımızın daha dikkatli davranmaları gerektiğinin uygun olacağı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Devamını Oku

Trending

Reklam