Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Girne Belediyesi Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı

Published

on

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurulu ve komite toplantılarına katılmak üzere Fransa’nın Strasbourg kentine giden heyette yer aldı.

Girne Belediyesinden verilen bilgiye göre, 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantılarda, Avrupa Konseyi Kongre Başkanı Marc Cools ile de bir araya gelindi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetinde, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığında, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Müdürü Hüseyin Köle ve Gönyeli-Alayköy Belediye Müdürü Ferruh Dülgeroğlu da yer aldı.

Toplantılarda Türkiye’deki yerel seçimler, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, yerel ve bölgesel demokrasinin güçlendirilmesi, dijitalleşme, yapay zeka ve bölgesel yönetim gibi konuların yanı sıra, Ukrayna’nın yeniden inşası ve yerel düzeyde ekonomiyi teşvik etme gibi global meseleler de ele alındı. Ayrıca, genç delegelerin de projelerinin sunumu gerçekleştirildi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplantılarda Girne Belediyesi’nin yerel ve bölgesel düzeydeki çalışmalarını aktardı. Başkan Şenkul, aynı zamanda Toplumsal Katılım ve İnsanlık Onuru Komitesi Temsilcisi olarak görev aldı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Otel davasında ara kararın açıklanmasının ardından BRT’ye konuştu.
Türk adaletine olan güvenini yineleyen Tatar, konuyla ilgili hassasiyetlerini yetkililere bildirdiklerini söyledi.
Depremde kaybedilen canların en büyük acılardan biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, dava sürecini yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Tatar, “Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız. Şampiyon Melekler milletimize mal oldu. Ailelere bir kez daha sabır diliyorum” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Hasipoğlu:Amaç ve hedef otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı almasıdır

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Türkiye Cumhuriyetindeki Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun BRT’ye açıklama yaptı.

Hasipoğlu ’18.Saat’ programında yaptığı açıklamada, 4’üncü duruşmanın yapıldığını ve 4’üncü bilirkişi raporunun konuşulduğuna işaret ederek, Türkiye hukukunda bu raporların büyük önem taşıdığını söyledi.

Amaç ve hedefin otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı alması olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, avukatların bu yönde çabaladığını ve kamuda izni verenlerin de yargılanması için girişim yaptığını aktardı.

İsias’ta ciddi bir sahtekarlık olduğunu ve bunun da günün sonunda net bir şekilde ortaya çıkacağını belirten Hasipoğlu, “o bölgede bir tek o bina yıkılmıştır ve bu bile bize gerçeği gösteriyor” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Çavuşoğlu:Beklentimiz 3 Aralık’ta hak edenin hak ettiği cezayı almasıdır

Published

on

By

Devamını Oku

Trending

Reklam