Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

KAMUSEN Lefkoşa ve Girne Sosyal Sigortalar Dairelerinde tam gün greve gitti

Published

on

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Lefkoşa ve Girne Sosyal Sigortalar Dairelerinde 08.00-17.30 saatleri arasında tam greve gitti.

Sendika Başkanı Metin Atan, personel eksikliği giderilmezse grevin yarın da devam edeceğini, gelecek hafta ise süresiz greve gidileceğini kaydetti. Atan, Teşkilat Yasası’nın güncellenmesi konusunda da tarih istedi.

Sendika, Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.

-Atan: “Personel eksikliği….teşkilat yasası…”

KAMUSEN Başkanı Metin Atan konuşmasında, ilk olarak Türkiye’de meydana gelen terör saldırısını kınadı. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Atan, “Böyle olayların yaşanması gerçekten üzücü, inşallah son olur” dedi. Atan, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu da vurguladı.

-“200 bin aktif sigortalıya hizmet veriliyor, beş tane personel verilemedi”

Uzun süreden beridir Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade eden Metin Atan, 200 bin aktif sigortalıya hizmet veren Girne ve Lefkoşa Sigortaların personel ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Atan, yaklaşık bir yıldır konuyla ilgili Başbakan’dan ve yetkililerden söz almalarına rağmen beş tane personelin verilemediğini kaydetti.

Teşkilat Yasası’nın da önemli olduğunu ifade eden Atan, yasanın güncellenmesi için tarih talep etti. Atan, yasada münhallerin açılması, kadroların artırılması gerektiğini belirtti.

-“Maliye’nin kasasına para koyan bu dairelere özel önem gösterilmesi gerekirken…”

“Ne diyeyim şimdi yani ben bu hükümete söyler misiniz? Bu ülkeyi böyle mi yöneteceğiz?” sorularını soran KAMUSEN Başkanı Atan, Sosyal Sigortalar Dairesi, Posta Dairesi, Vergi Dairesi ve Tapu Dairesi’nin Maliyenin kasasına para koyduğunu ifade etti. Bu dairelere özel önem gösterilmesi gerekirken, 235 kişiye kadro verildiğini savunan Atan, Bilgi Edinme Yasası’yla bu kişilerin nereye istihdam edildiğini öğrenmek istediğini söyledi, “Hangi dairelere verildi bu arkadaşlar?” diye sordu.

-“Üç personel verildi, ikisi geri çekildi”

“Bu ülkeye hizmet veremiyorsanız o koltukta oturmanızın anlamı yoktur” diyen Metin Atan, dün grevle ilgili kendisini aradıklarını ve cuma gününe kadar sorunun çözüleceğini söylediklerini kaydetti. “Niye cuma günü de, dün değil?” sorusunu soran Atan, geçen hafta üç personelin sigortalara verilmesine karşın ikisinin geri çekildiğini savundu.

Personel eksikliği giderilmezse grevin yarın da devam edeceğini belirten Atan, gelecek hafta ise süresiz greve gidecekleri uyarısında bulundu. Vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için grev yaptıklarını dile getiren Metin Atan, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşananları eleştirdi.

“Uyuşturucu, yolsuzluk, hırsızlık diz boyu bu ülkede, siz altı tane ya da on tane personeli çok göreceksiniz” iddialarında bulunan Atan, Lefkoşa’da Posta Dairesi’nde de grev yapacaklarını açıkladı.

-“Teşkilat Yasası dairelerin canıdır”

Başbakana, personel gönderilmesi için çağrı yapan KAMUSEN Başkanı Atan, Teşkilat Yasası için de tarih isteğini yineledi. “Teşkilat Yasası dairelerin canıdır” diyen Atan, yasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Metin Atan, çalışanın huzurlu olmasını ve vatandaşa iyi hizmet vermesini istediklerini dile getirdi.

YDP Genel Başkan Yardımcısı’nın, “KKTC’yi hasta ve Türkiye’nin sırtındaki kambur” olarak tanımlamasına da değinen Atan, “Bu söylemler Türkiye ile aramıza nifak sokmak için söyleniyor, ayrımcılık yapılıyor, kınıyorum” dedi.

YDP Genel Başkanı’nın ‘öyle demek istemedi” şeklinde açıklama yaptığını savunan Atan, “Rahatsızsanız o koltukta oturmazsınız, istifa edersiniz. Başkan Yardımcınıza da bu konuda tepki korsunuz” dedi.

Atan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Posta Dairesi’ne personel alınması için çağrıda da bulundu.

TAK/BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Bakanlar Kurulu toplantısından ayrıldı. Toplantı, Üstel başkanlığında devam ediyor

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu toplantısından ayrıldı.

Bakanlar Kurulu bugün saat 15.30’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında toplanmıştı.

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantının yaklaşık bir saatlik bölümüne katıldı. Toplantı, Başbakan Ünal Üstel başkanlığında devam ediyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Geek Fest Kyrenia 26-27 Ekim’de yapılacak

Published

on

By

Geek Fest Kyrenia, 26-27 Ekim tarihlerinde yapılıyor.

Oyun, anime ve cosplay meraklılarını bir araya getirecek olan Geek Fest Kyrenia, 2 gün boyunca 12:00-18:00 saatleri arasında Lord’s Palace Hotel’de yer alacak.

Günümüz dünyasından bir çok popüler kültüre ait yeni deneyimlerin sunulacağı Geek Fest Kyrenia etkinliğine giriş ücretsiz olacak.

Yurtdışından gelecek yirmiden fazla birbirinden renkli ve ilginç, oyun, anime, film ve dizi karakterlerine can verecek cosplay oyuncularının da katılacağı etkinlikte, katılımcılar sahne şovlarını izlemek yanında,cosplay oyuncularıyla birlikte eğlenebilecek.

Etkinlik bu yıl, Türkiye’den Murat Soner Youtube kanalının tanınmış ismi Murat Soner ve Legendarium Türkiye Youtube kanalını temsilen Zafer Güleç ve Cem Özdemir’in söyleşilerine de ev sahipliği yapacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar: İnsanlığa, sağlığa ve bilime yaptığınız hizmetleriniz değerlidir

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 45. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tatar, bin 400’e yakın doktoru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, “İnsanlığa, sağlığa ve bilime yaptığının hizmetleriniz değerlidir.” dedi.

Türkiye’nin sağlıktaki başarılarının önemine dikkat çeken Tatar, tıpta gösterilen başarıların Türk dünyasının gelişmesine vesile olduğuna vurgu yaptı.

Tıp doktorlarının katkılarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak ve güçlendirmek istediklerini söyleyen Tatar, tıpta yaşanan gelişmelere bağlı olarak sağlık turizminin de geliştiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki yıl gerçekleşecek kongrenin yine KKTC’de yapılacak olmasının gururunu yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de Kahramankazan’da milli savunma sanayi tesisi TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısını kınadı, şehitlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Gazze’de yaşanan dram ve vahşet olaylarının Kıbrıs’ta geçmişte yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile 50 yıldan beri adada barış, huzur ve güvenin var olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anavatan Türkiye Cumhuriyetinin desteğiyle güçlendiğini ve tanınma yolunda ilerlediğini ifade eden Tatar, turizm, yükseköğretim, tarım ve hizmet sektöründe gelişmeler yaşadığını vurguladı.

Pandemi döneminde Başbakan olduğunu anımsatan Tatar, ülkenin kapandığını ve sorunlara çare aranırken, Türkiye’nin ülkede acil durum hastanesi yaptığını ve aşı gönderdiğini ifade etti.

Devamını Oku

Trending

Reklam