Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Helin’in katili Altundağ’ın cezası belli oldu

Published

on

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı Zehie Helin Reessur’un cinayetiyle ilgili kararını açıkladı.

Sanık, “tasarlayarak adam öldürme” ve “adam öldürme” suçlarından suçlu bulundu. Dağlı, sanığın genç yaşta olmasına rağmen işlediği suçun vahşet düzeyine dikkat çekti ve kamu yararını korumak adına caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Kararda, suçun işleniş şeklinin soğukkanlı ve planlı olduğu, sanığın kurbanın başına altı kez çekiçle vurarak ölümüne neden olduğu vurgulandı. Mahkeme, çocuk cinayetleri ve kadına yönelik cinayetlerin artışına dikkat çekerek, bu tür suçların caydırıcı cezalarla önlenmesi gerektiğine hükmetti.

Sonuç olarak, sanık birinci suçtan ömür boyu hapis cezasına, ikinci suçtan ise 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Helin’in yakınları alkışlayarak adalet diye göz yaşları ile kararı karşıladı

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, UBP PM toplantısına katılıyor

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplantısına katılıyor.

Tatar, saat 16.35’te geldiği UBP Sarayönü binasında PM toplantısında alkışlarla karşılandı.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun PM’nin aldığı kararı okumasının ardından Genel Başkan ve Başbakan Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Tatar‘ı, New York’taki üçlü yemek ve Kıbrıs konusunda UBP Parti Meclisi’ne bilgi vermek üzere kürsüye davet etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

UBP Parti Meclisi toplandı

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplandı.

Partinin Sarayönü’ndeki binasında UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel başkanlığındaki toplantı, saat 16.05’te başladı.

Toplantının gündeminde, güncel iç ve dış siyasal gelişmeler bulunuyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı 30. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu’na katıldı:“Kıbrıs Türkü her zaman eğitime büyük önem verdi”

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı 30. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim vakfının kurulmasında ve çalışmaların yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıbrıs Türkü’nün eğitime büyük önem verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan katkılarla öğrencilerin kişisel gelişimlerinde ve ülkeye yapacakları hizmetlerde katkıda bulunulduğunu söyledi.

Kurumsallaşma ve devlet yapısı içinde yapılan bağışlarla vergi indirimiyle birlikte vakfın çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin gelişmesi, iş insanları, kurum ve kuruluşların yapacakları yardımlarla daha fazla gençlere eğitim katkısının verilmesinin, herkesin temennisi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafından Adıyaman’da yaşamını yitiren öğretmen, öğrenci ve velilerin isimlerinin yaşatılması için toplanan bağışların, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı kanalıyla öğrenci bursu verilecek olmasının vakfın ne kadar güvenilir olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Devletin, belirli kriterlere bağlı olarak öğrencilere burs verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, hayatın zorlaştığını ve maliyetlerin arttığını bu nedenle fırsat eşitliği bağlamında yapılan destek ve verilen bursların öneminin arttığını ifade etti.

Küreselleşen dünyada yurtdışında başarılı olan çok sayıda Kıbrıslı Türk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere aldıkları burslarda başarılar diledi.

Devamını Oku

Trending

Reklam