Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

1.Siyaset ve İletişim Zirvesi yoğun katılımla gerçekleşti

Published

on

1.Siyaset ve İletişim Zirvesi, geçtiğimiz günlerde Girne Acapulco Resort Otel’de yapıldı.

Zirvede siyasetin iletişim, iletişimin siyaset üzerindeki etkileri ele alındı.

Zirvenin açılışında konuşan SİTA Kurucu Başkanı Özdemir Tokel amaçlarının iyi fikirleri karar vericilerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu dünyada siyaset ve iletişimin içiçe geçtiğini belirtti.

Çavuşoğlu bu çerçevede KKTC’nin daha ileriye gitmesi için doğru politikaların üretilmesi gerektiğini söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman ise hazin verici olsada dünyada olguların değil algıların hüküm sürdüğünü söyledi.

Erhürman önemli olanın olgular üzerinden gerçeği konuşmak olduğunu ancak siyasal iletişimin algı yaratmak üzerinden ilerlediğini söyledi.

Zirvede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, düşünce kuruluşu ekibinin oluşmasında ve zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek başarılar diledi.

Kıbrıs Türk halkının soykırımlardan, acımasız saldırılardan geçtiğini ve buna bağlı olarak bir siyasi yapının oluştuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin geleceği için egemenlik meselesi ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Farklı kişilerin bir araya gelerek ürettiği siyasi düşüncenin doğru noktaya gelebilmesi için iletişim kanallarının önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin geleceğini şekillendirmek için birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.

Ülke geleceği için önemli ilkelere sahip çıkılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, siyaset yapanlar ve yönlendirenlerin ülke potansiyelini ve halkın çıkarını öngörebilmesi gerektiğini kaydetti.

“Tüketilmiş bir siyasetin bıraktığı ve yol açtığı yeni siyasetin, iletişim kanalları ile daha da desteklenmesi gerekmektedir. Yolumuz halkımızın gelecekte daha fazla refah ve güvenlik bulabilmesi yolu olmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, doğru kanaatin oluşması için sağduyuya, halktan gelen sese kulak vermek gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Hepimizin görevi halktan gelen samimi ve gerçek sesi duyabilmektir, okuyabilmektir” diye konuştu.
Siyaset ve iletişim dünyasının iş birliği içerisinde olmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Bizim sermayemiz, halkın sağduyusudur, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda verdiği mücadeledir. Bizim sermayemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin buraya verdiği destektir” dedi.

1.Siyaset ve İletişim Zirvesi’nde açılış konuşmalarının ardından seminerler ve panellere geçildi.

Zirvede Profesör Doktor Aysel Aziz yeni dünyada siyaset ve sosyal medya, İletişim uzmanı Özdemir Tokel siyasi liderlik ve hitabet, Profesör Doktor Mehmet Murat Mengü imaj yönetimi, Defne Sarısoy etkili iletişim ve beden dili, Aysun Şabanlı ile Ercüment Büyükşener ise yeni nesil siyasal iletişim konularında seminer verdi.

Daha sonra siyaset ve kamuoyu paneline geçildi.

Panele konuşmacı olarak Salih Egemen, MineYücel, Profesör Doktor Seda Mengü katıldı.

Programa göre ardından yeni dünyada medya ve siyaset konulu panel gerçekleştirildi.

Baykan Gürses’in moderatörlüğündeki panele,konuşmacı olarak BRTK Müdürü Meryem Özkurt gazeteciler Cenk Mutluyakalı, Rasıh Reşat, Mustafa Alkan ile Aytuğ Türkkan katıldı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Bakanlar Kurulu toplantısı bitti

Published

on

By

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 19.00 sıralarında sona erdi.

Başbakana Ünal Üstel başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı’nda Türk dünyasıyla ilgili konferans düzenleniyor

Published

on

By

Cumhurbaşkanlığı’nda yarın Türk Dünyasıyla ilgili konferans düzenleniyor.

Uluslararası Final Üniversitesi ile Azerbaycan- Kıbrıs Dostluk Cemiyeti iş birliğinde gerçekleşecek “Bizim Ailemiz Türk Dünyasıdır” konulu konferans saat 16.30’da başlayacak.

Türk Dünyasının ortak mirasıyla geleceğinin de konuşulacağı konferansa; Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi Vuqar İskenderov da katılacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

Turunçgil konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda kapsamlı iş birliği anlaşması imzalandı

Published

on

By

Turunçgil konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda kapsamlı iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye’deki Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile KKTC’deki Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği arasında imzalanan protokolle turunçgil sektöründe bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması, Ar-Ge çalışmaları, teknik iş birlikleri, ortak tanıtım faaliyetleri ve pazarlama, kalite standartları ile sürdürülebilirlik konularında eşgüdümlü hareket edilmesi hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un huzurunda yapılan imza törenine UTK Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Fethi Bardakçıoğlu, Interfresh Euroasia Genel Koordinatörü Murat Özer ve Türkiye Cypfruvex Temsilcisi Mevlüt Sezer de katıldı.

Sözkonusu kuruluşlar benzer bir iş birliği anlaşmasını Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu huzurunda da imzaladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, narenciyenin ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Çavuş, “Narenciye sektörü hem ekonomik getirisi hem de ihracat potansiyeliyle ülkemizin en değerli üretim alanlarından biridir. Bu tür iş birlikleri, bilgi paylaşımı, ortak vizyon geliştirme ve uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde var olabilmemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlaşmanın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

-Anlaşmanın ayrıntıları

Anlaşma çerçevesinde; tarımsal üretim tekniklerinin geliştirilmesi, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, sürdürülebilir üretim modellerinin desteklenmesi, teknik eğitimler ile çalıştay ve seminerlerin düzenlenmesi, akademik kurumlarla ortak Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi de iş birliği alanları arasında yer alıyor.

Ortak pazar araştırmaları yapılması, yeni ihracat pazarlarının belirlenmesi, lojistik ve tedarik zinciri süreçlerinin paylaşımı, ortak fuar, tanıtım ve heyet organizasyonları da protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler arasında bulunuyor.

İşbirliği protokolüyle, turunçgil sektöründe bölgesel dayanışmanın artırılması, üretici ve ihracatçılar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi ve uluslararası pazarda rekabet gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Devamını Oku

Trending

Reklam