Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Girne’de tören düzenlendi

Published

on

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci yıldönümü tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
Kutlamalar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974 sabahı adaya ilk ayak bastığı Yavuz Çıkarma plajında saat 08:30da düzenlenen törenle başladı.

Törene, Cumhurbaşkanlığı adına Osman Bora Çağakan, Cumhuriyet Meclis Başkanlığı adına Mahir Özkavra, Başbakanlık adına Salih Peköz, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği adına Tamer Alpuğ, Girne Kaymakamı Revin Gürler, KTBK adına Merkez Komutanı Topçu Albay Eyüp Şafak, GKK adına Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Soner Özbal, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, Girne Polis Müdürlüğü , kurum kuruluş, muharip dernekler , dernekler , üniversiteler ve bölge okullarının temsilcileri katıldı.

Tören, Protokol Sırasına göre çelenklerin denize bırakılmasıyla başladı.
Törende daha sonra, KKTC Yelken Motor Kürek Federasyonu tarafından Türkiye’den getirilen
bayraklar,Yavuz Çıkarma Plajı’na çıkarılarak, bayrağı adaya çıkaracak askere teslim edildi.

21 pare top atışı, Saygı Marşı ve Saygı duruşunun ardından,Türkiye’den getirilen bayraklar Çıkarma Plajı yakınlarındaki adaya çıkarıldı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve özgürlük meşalesinin yakılmasının ardından adadaki meşale karaya çıkarılarak, Lefkoşa’da gerçekleşecek törene götürülmek üzere Yeşilova Spor Kulübü sporcularına teslim edildi.

Tören Karaoğlanoğlu Şehitliği’nin gezilmesi ve şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

brt

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu’nda kutlamalar 21.00’de kabul edilecek

Published

on

By

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinde düzenlenecek Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu saat 20.0’de başlayacak ancak kutlamalar 21.00’den itibaren kabul edilecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla yarın ( 20 Temmuz 2025), Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinde Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu düzenlenecek. Saat 20.00’de başlayacak resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Eşi Sibel Tatar, kutlamaları, program akışındaki yoğunluk nedeniyle Saat 21.00’den itibaren kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde ilk kez gerçekleşecek olan Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu’na tüm halkımız davetlidir.”

Devamını Oku

Kıbrıs

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümünde tören ve etkinliklerle kutlanıyor

Published

on

By

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kıbrıslı Türkleri özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümünde, tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü kutlamalarına katılmak amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün KKTC’ye gelecek. Erdoğan bugün Atatürk Anıtı ve Dr. Küçük Bulvarı’nda düzenlenecek törenlere katılacak.

-Kutlamalar dün Tatar’ın konuşması ve 21 pare top atışıyla başladı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlama programı, dün saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BRTK’dan yaptığı konuşmayla başladı.

-Törenler

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle ilk tören, dün saat 18.00’de Boğaz Şehitliği’nde düzenlendi.

Protokol sırasına göre çelenklerin Şehitliğe sunulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilen tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

Bu törenin ardından saat 18.30’da Kıbrıs Türkünün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarında tören yapıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Anıt Özel Defteri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından imzalandı.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarındaki tören ise yine dün saat 19.00’da yapıldı.

Törende, Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Anıt Özel Defteri imzalandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler de dün saat 19.30’da Meclis bahçesinde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci Yıl Dönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.

-Bugün ilk tören Yavuz Çıkarma Plajı’nda yapıldı

Bugün ilk tören saat 08.00’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleştirildi.

Törende, protokol sırasına göre denize çelenkler bırakıldı, Kıbrıs Türk Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu tarafından Aydıncık’tan getirilen bayrak teslim edildi ve 21 pare top atışı yapıldı.

Saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından meşaleler yakıldı.

-Lefkoşa Şehitler Anıtı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla bugün Lefkoşa’daki ilk tören Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde yapıldı. Saat 08.00’de çelenklerin Şehitler Anıtı’na konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürdü. Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.

-Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören

Bugün saat 18.00’de Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

Tören, çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek. Anıt Özel Defterinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasıyla tören tamamlanacak.

-Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni…

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni ise saat 18.30’da başlayacak.

İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak tören, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmesiyle devam edecek.

Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmaların ardından resmigeçitle sona erecek.

– Cumhurbaşkanlığı resepsiyon düzenleyecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci Yıl Dönümü Resepsiyonu düzenleyecek. Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinde düzenlenecek Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu saat 20.0’de başlayacak ancak kutlamalar 21.00’den itibaren kabul edilecek.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, ilçelerde ve diğer bazı yerleşim yerlerinde de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

-Girne

Girne Atatürk Anıtı önündeki tören ise 17.00’de başlayacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından, konuşmalar, şiirler ve resmigeçit töreniyle devam edecek. Tören, saat 18.00’de Solo Türk Yıldızlarının gösterisiyle son bulacak.

-Güzelyurt

Gün dolayısıyla Güzelyurt’ta bugün iki ayrı tören düzenlendi

Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önündeki tören saat 08.00’de protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Müze önündeki tören saat 09.15’te yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiir okunmasının ardından resmigeçitle tören sona erdi.

-İskele

İskele’deki tören Ecevit Meydanı’nda saat 09.00’da başladı. Törende, anıta çelenklerin sunulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu; tören birlikleriyle halkın bayramı kutlandı. Tören, konuşmalar, şiirler, halk dansları gösterisi ve tören geçişi ile tamamlandı.

-Lefke

20 Temmuz Lefke’de iki törenle kutlanıyor. İlk tören saat 18.00’de Lefke Şehitliği’nde; ikinci tören saat 18.30’da Atatürk Anıtı önünde yer alacak.

Her iki törende de çelenkler sunulacak saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Şehitlikteki törende özel defter imzalanacak ve din görevlisi şehitler için dua okuyacak.

Atatürk Anıtı önündeki törende ise tören birlikleri denetlenecek, konuşmalar yapılacak, şiir okunması ve halk dansları gösterisinin ardından tören, geçit töreni ile tamamlanacak.

-Mehmetçik

Mehmetçik Atatürk Anıtı önündeki tören de saat 09.00’da başladı.

Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı’na konmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek ve günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiir okunmasıyla tamamlanacak.

-TDK’ya ait savaş gemileri 20 Temmuz vesilesiyle halkın ziyaretine açıldı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci yılı kutlamaları kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG I. İnönü Denizaltısı (S-360), TCG İmbat Hücumbotu (P-335) ve TCG Bandırma Karakol Gemisi (F-502) KKTC’de liman ziyareti yapıyor.

GKK Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, bugün 10.00-17.00 saatleri arasında, TCG I. İnönü Denizaltısı (S-360) ve TCG İmbat Hücumbotu (P-335) Girne Turizm Limanı’nda, TCG Bandırma Karakol Gemisi (F-502) ise Girne açıklarında demir yerinde halkın ziyaretine açıldı.

TCG Bandırma Gemisi’ne ziyaret Girne Antik Limanı’ndan deniz vasıtasıyla sağlanacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Girne’de iki ayrı tören düzenlendi

Published

on

By

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında bugün Girne’de 2 ayrı tören düzenlendi.
Girne Atatürk Anıtı Önünde gerçekleşen ikinci tören, 10.30’da başladı.

Törene, Girne Kaymakamı revin Gürler, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Topçu Albay Eyüp Şafak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Sahil Güvenlik komutanı Deniz Albay Soner özbal, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Polis Müdürlüğü,Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı , siyasi parti, kurum, kuruluş , dernek , bölge okullarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konması, Saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla Bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ,Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Erbil Aydınova, Kıbrıs Türklerinin 1950’lerden itibaren verdiği varoluş mücadelesine değinerek,20 Temmuz Barış Harekatına nasıl gelindiğini anlattı.

Kıbrıslı Türkler’in,51 yıl önce Barış Harekatıyla özgürlüğe ve barış ortamına kavuştuğunu vurgulayarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulis’e seslenen Aydınova, Hristodulis’in 51 yıllık zaman süresinin , Barış ortamına sağladığı faydaları çok iyi değerlendirmesi, dış güçlere Akdeniz’de imkan sağlama girişimlerinden ,zamana oynama oyunlarından vazgeçmesini istedi.
Akdeniz ülkelerinin o zaman huzura kavuşacağını söyleyen Aydınova,Kıbrıs Adasının münhasır ekonomik bölgesindeki , doğalgaz ve petrol yatakları, tüm hak sahiplerinin ortak kararları sonucu çözümlenmesi gerektiğini, Rum yönetiminin uygulamaya çalıştığı hukuki yönü eksik , tek taraflı çalışmaların ise barışı değil gerginliği doğuracağını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sakratari Antonio Gutterres’in ,” yaşanmakta olan çözümsüzlük nedenlerini, “her iki tarafın yapıcı eşit , istişare prosedürüne katılımlarını öngören bir sınır içinde ve kararlılıkla ileri götürme çabasını göstermelidir” dediğini anımsatan Aydınova, Gutterresin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin’in Kıbrıs’ta ortak zemin arayışlarıyla ilgili iyi niyet misyonu raporunun gerek KKTC gerekse Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde ve Akdeniz’deki tüm ülkelerde huzur ve güveni kazandırma yönünde olması gerektiğini vurguladı.

Akdeniz’deki komşu ülkeler, Avrupa Birliği Avrupa Parlamentosu ve garantör devletler hemfikir olup düşmanlık görüşünden uzaklaşarak ,dostluk adalet ve dürüstlük üzerine yasalar çerçevesinde bir araya gelerek çalışmalar yaratmalıdırlar diyen Aydınova, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların, adada, iki ayrı cumhuriyet devleti olarak varlıklarını devam ettirmesi gerektiğini kaydetti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına bir konuşma yapan, Sahil Güvenlik Komutanlığından Deniz Teğmen Oğuzhan Şengün, kurtuluş yıldönümlerinin ulusların en büyük bayramları olduğunu belirterek, 20 Temmuz 1974 tarihinin, Kıbrıs Adasına barışın gelmesinin ve Kıbrıs Türkü’nün uğradığı zulüm ve haksızlığın son bulması ve varoluş mücadelesinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

İkinci Dünya Savaşının ardından Yunanistan’ın Kıbrıs adasında ENOSİS’i gerçekleştirmek için EOKA Örgütünü kurarak , Kıbrıslı Türklere sistematik saldırılar başlattığını anımsatan Deniz Teğmen Şengün, , 1963’ten 1974’e kadar adada yaşananlara değindi.

20 Temmuz Barış Harekatı’nı yapılmaması halinde, Kıbrıslı Türklerin katledilerek , adanın Yunanistan’a bağlanacağını anımsatan Şengün, 20 Temmuz’un, Kıbrıs Türk halkının , özgürce ve insanca yaşama hakkına sahip, onurlu bir halk olarak varlığının pekiştirildiği ve dünyaya ilan edildiği gün, Yunan Cuntasının darbesini ve Akritas planının durdurulduğu,Kıbrıs türk halkının imhasını önlemek amacıyla Anavatan Türkiye’nin yasal garantörlük hakkını kullandığı, Mehmetçiğin soydaşları uğruna canını feda ettiği, Hem Türk Hem Rum halkına özgürlük ve barışın getirildiği gün olduğunu vurguladı.

Deniz Teğmen Şengün, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün,1878’den itibaren Anavatanıyla birlikte yürüttüğü mücadelenin, egemen eşit iki devlet olarak geleceğini aydınlatan bir zafere dönüştüğü gün olduğunu da dile getirdi..
Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Öğrencisi Tanem Sağdıç’ın “KKTC Özgürlük şarkısı” şiiri okumasının ardından , Girne Atatürk Anıtı önündeki tören resmi geçitle sona erdi.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında, 18.00’da da Solo Türk gösterisi yer alacakı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında bugün Girne’de 2 ayrı tören düzenlendi.
Girne Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen ikinci tören, 10.30’da başladı.

Törene, Girne Kaymakamı Revin Gürler, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Topçu Albay Eyüp Şafak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Soner özbal, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Polis Müdürlüğü,Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı , siyasi parti, kurum, kuruluş , dernek , bölge okullarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konması, Saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla Bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ,Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Erbil Aydınova, Kıbrıs Türklerinin 1950’lerden itibaren verdiği varoluş mücadelesine değinerek,20 Temmuz Barış Harekatına nasıl gelindiğini anlattı.

Kıbrıslı Türklerin,51 yıl önce Barış Harekatı’yla özgürlüğe ve barış ortamına kavuştuğunu vurgulayarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulis’e seslenen Aydınova, Hristodulis’in 51 yıllık zaman süresinin , Barış ortamına sağladığı faydaları çok iyi değerlendirmesi, dış güçlere Akdeniz’de imkan sağlama girişimlerinden ,zamana oynama oyunlarından vazgeçmesini istedi.

Akdeniz ülkelerinin o zaman huzura kavuşacağını söyleyen Aydınova,Kıbrıs adasının münhasır ekonomik bölgesindeki , doğalgaz ve petrol yatakları, tüm hak sahiplerinin ortak kararları sonucu çözümlenmesi gerektiğini, Rum yönetiminin uygulamaya çalıştığı hukuki yönü eksik , tek taraflı çalışmaların ise barışı değil gerginliği doğuracağını vurguladı.
Birleşmiş Milletler Genel Sakratari Antonio Gutterres’in ,” yaşanmakta olan çözümsüzlük nedenlerini, “her iki tarafın yapıcı eşit , istişare prosedürüne katılımlarını öngören bir sınır içinde ve kararlılıkla ileri götürme çabasını göstermelidir” dediğini anımsatan Aydınova, Gutterresin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin’in Kıbrıs’ta ortak zemin arayışlarıyla ilgili iyi niyet misyonu raporunun gerek KKTC gerekse Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde ve Akdeniz’deki tüm ülkelerde huzur ve güveni kazandırma yönünde olması gerektiğini vurguladı..
Akdeniz’deki komşu ülkeler, Avrupa Birliği Avrupa Parlamentosu ve garantör devletler hemfikir olup düşmanlık görüşünden uzaklaşarak ,dostluk adalet ve dürüstlük üzerine yasalar çerçevesinde bir araya gelerek çalışmalar yaratmalıdırlar diyen Aydınova, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların, adada, iki ayrı cumhuriyet devleti olarak varlıklarını devam ettirmesi gerektiğini kaydetti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına bir konuşma yapan, Sahil Güvenlik Komutanlığından Deniz Teğmen Oğuzhan Şengün, kurtuluş yıldönümlerinin ulusların en büyük bayramları olduğunu belirterek, 20 Temmuz 1974 tarihinin, Kıbrıs Adasına barışın gelmesinin ve Kıbrıs Türkü’nün uğradığı zulüm ve haksızlığın son bulması ve varoluş mücadelesinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

İkinci Dünya Savaşının ardından Yunanistan’ın Kıbrıs adasında ENOSİS’i gerçekleştirmek için EOKA örgütünü kurarak , Kıbrıslı Türklere sistematik saldırılar başlattığını anımsatan Deniz Teğmen Şengün, , 1963’ten 1974’e kadar adada yaşananlara değindi.

20 Temmuz Barış Harekatı’nı yapılmaması halinde, Kıbrıslı Türklerin katledilerek , adanın Yunanistan’a bağlanacağını anımsatan Şengün, 20 Temmuz’un, Kıbrıs Türk halkının , özgürce ve insanca yaşama hakkına sahip, onurlu bir halk olarak varlığının pekiştirildiği ve dünyaya ilan edildiği gün, Yunan Cuntasının darbesini ve Akritas Planı’nın durdurulduğu, Kıbrıs Türk halkının imhasını önlemek amacıyla Anavatan Türkiye’nin yasal garantörlük hakkını kullandığı, Mehmetçiğin soydaşları uğruna canını feda ettiği, Hem Türk Hem Rum halkına özgürlük ve barışın getirildiği gün olduğunu vurguladı.

Deniz Teğmen Şengün, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün,1878den itibaren Anavatanıyla birlikte yürüttüğü mücadelenin, egemen eşit iki devlet olarak geleceğini aydınlatan bir zafere dönüştüğü gün olduğunu da dile getirdi.

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğrencisi Tanem Sağdıç’ın “KKTC Özgürlük şarkısı” şiiri okumasının ardından , Girne Atatürk Anıtı önündeki tören resmi geçitle sona erdi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında, 18.00’da da Solo Türk gösterisi yer alacak.

Devamını Oku

Trending

Reklam