Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

6. Dünya Sağlık Turizmi Formu ve Konferansı,Bafra’da yapılıyor

Published

on

6. Dünya Sağlık Turizmi Formu ve Konferansı’nın açılışı Başbakan Ünal Üstel’in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bafra’daki Limak Otel de yer alan tören KKTC tanıtım filminin gösteriminin ardından Dünya Sağlık Konseyi Dönem Başkanı Milletvekili Ahmet Savaşan’ın konuşması ile başladı.

Konferansın her yıl Dünya Sağlık Turizm Konseyi’ne başkanlık yapan ülkenin ev sahipliğinde düzenlendiğini ifade eden Savaşan, böylesi bir toplantının ülkede gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya Sağlık Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak da 2013 yılına kadar Dünya Sağlık Turizmine Amerika’nın yön verdiğini hatırlatarak 58 ülkeden üyesi buluna konseyin kurulmasıyla birlikte artık sağlık turizmine kendilerinin yön verdiğini söyledi.

Ahmet Savaşan’ın başkanlığı döneminde konseyin çok verimli çalıştığını aktaran Çakmak, düzenlenen konferans ile birlikte KKTC’nin de en iyi şekilde tanıtıldığını belirtti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova da KKTC’nin Sağlık Turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, ülkenin turizm sektöründe hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Turizmi’nin Dünya’da 60 milyar dolarlık bir alanı bulunduğunu ifade eden Bakan Berova, söz konusu alana çok önem verdiklerini dile getirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise 10 ay süresince denize girilen, temiz doğası, çevresi ve tarihi yapılarıyla birlikte KKTC’nin çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu vurguladı.

Aktarmalı ve uzun uçak yolculuğuna rağmen ülkenin görülmeye değer olduğunu ve yapılan uzun yolculuklara fazlasıyla değdiğini anlatan Bakan Ataoğlu, ülke hastahanelerinin de artık Dünya ile yarışabilir bir duruma geldiğini belirtti.

Başbakan Ünal Üstel de Dünyanın değişik ülkelerinden gelen delegelere seslenerek Akdeniz’in incisi KKTC’nin lokomotif sektörünün turizm ve eğitim olduğunu anımsattı.

Ülkenin artık Sağlık Turizmi’nde de yavaş yavaş istenilen noktaya geldiğini dile getiren Başbakan Üstel, sağlık sektörünün gelişmesi için ellerinden gelen desteği yaptıklarını belirtti.

Başbakan Üstel, güneşi hiç eksilmeyen bir adada Sağlık Turizminin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlatarak, konsey delegelerine seslenerek ülkede yatırım yapmaları için gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çekildi.56 ülkenin katıldığı konferans yeni dönem başkanın seçimi ile devam etti.

BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu, Ankara’da temaslarda bulunuyor

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Gardiyanoğlu, temasları çerçevesinde Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen Türk Devletlerinde Çalışma Hayatı ve Sosyal Koruma Üst Düzey Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Gardiyanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ve Türk Devletleri Teşkilatı üye devletlerinin tecrübelerini paylaşmasının kendileri için önemine işaret etti.

Bakan Gardiyanoğlu, konferansta oluşturulacak politikaların ülkedeki sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve sosyal hizmetler uygulamalarına yön vererek, kendilerine ve katılımcılara yeni ufuklar açacağına dikkat çekti.

Bakan Gardiyanoğlu, temasları kapsamında mevkidaşı Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile de görüştü.

BRT

Devamını Oku

Kıbrıs

Naimoğulları:Mavi Dil hastalığından 80 çiftlik karantinaya alındı, 150’nin üzerinde hayvan telef oldu, bine yakın hasta hayvan var

Published

on

By

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Mavi Dil hastalığının ülkeyi kırıp geçirdiğini 80 çiftliğin karantinaya alındığını, 150’nin üzerinde hayvanın telef olduğunu, bine yakın hasta hayvan bulunduğunu” kaydetti.

Tarım Bakanlığı’nda toplantı yaptıktan sonra birlik binasında basın toplantısı düzenleyen Naimoğulları, hayvan üreticisinin sorunlara hızlı şekilde çare üretilmesini beklediklerini kaydetti.

Küçükbaş hayvancıya diz çöktüren Mavi Dil’in Dipkarpaz’dan Lefkoşa’ya kadar geldiğini belirten Naimoğulları, hastalığa sebep olan sineklerin ilaçlanmasının belediyelere bırakıldığını ancak bunun yeterli olmadığını, bu konuda alarma geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumartesi, pazar ölen hayvanların ağılda bırakıldığını, görevlilerin pazartesi gidip hayvanları aldığını söyleyen Mustafa Naimoğulları, “Ölü hayvana konan sinek hastalığı diğer hayvanlara da bulaştırıyor…Bu çok ciddi bir ihmaldir, ciddiyetsizliktir…Bu işler tamam değil” dedi.

Genel Tarım Sigortası’nın tazmin miktarını yükseltmesi gerektiğini de belirten Naimoğulları, mevcut oranın hayvancının mağduriyeti karşılamadığını kaydetti.

Küçükbaş üreticilerinin elinde 20-25 bin civarında kasaplık kuzu-oğlak bulduğunu da belirten Naimoğulları, “Birkaç gün içinde bu konuya çözüm bulunmazsa, kuzuları, oğlakları vana koyup getireceğiz, Tarım Bakanlığı’nın önüne bırakacağız. Biz bakamıyoruz, onlar alıp baksınlar… Telefonlarımız kilitlendi. Ben de yönetimdeki arkadaşlarımız da bu soruna çözüm bulamıyoruz”dedi.

15 Mayıs’tan bu yana çiğ süte tek kuruş artış gelmediğini de belirten Mustafa Naimoğulları, “Maliyetler ortadayken üretim devam edemez. “Çiğ süte artış olacak mı olmayacak mı sorusuna cevap yok” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

İsias Otel’in davası yeni bilirkişi raporu: Bina deprem yönetmeliğine göre yapılmamış

Published

on

By

Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 7 akademisyenin İsias Hotel’e ilişkin hazırladığı 170 sayfalık yeni bilirkişi raporunun çarpıcı detayları kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor.

Bina betonlarının üretiminde kullanılan agregaların kusurlu olduğu, beton basınç dayanımının değişken olduğu kaydedilen raporda, 2001 yılında verilen tadilat yapı ruhsatındaki mimari projede gösterilen 2 asansör ile tesisat bacası yapımında asmolen döşemede boşluğun açıldığı ifade edildi.

Raporda, otelin deprem güvenliğini değerlendirmek için yeterli olmadığına dikkat çekilirken, Adıyaman merkezde 2 Eylül 1999 itibarıyla zemin etüdü çalışması yapılmasının zorunlu hale getirildiği ancak otelin bulunduğu parselde zemin etüdünün yapılmadığı da vurgulandı.

Beton kalitesinin otel için yetersiz olduğu belirtilen raporda, “2001 yılında tadilat yapı ruhsatı alınması aşamasında, mevcut malzeme özellikleri, yerindeki eleman boyutları, donatı miktarı vb. belirlenerek tasarımı 1998 Deprem Yönetmeliği’ne göre yapılmış olsaydı, yapının bu depremde yıkılması beklenmezdi” denildi.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5’inci duruşması 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam