Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

TARIM BAKANLIĞI İLE HAYVANCILAR BİRLİĞİ UZLAŞTI; EYLEM SONA ERDİ

Published

on

ORTAK KOMİTE KURULARAK BERABER ÇALIŞILACAK. EN GEÇ 30 HAZİRAN’A KADAR SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ HEDEFLENİYOR

ÇAVUŞOĞLU: “SİSTEMİ YENİDEN KURGULAMAK İÇİN ÇALIŞMAYA MUTABIK KALDIK”

NAİMOĞULLARI: “EYLEMİMİZ MASADADIR; ÇÖZÜM BULUNMAZSA EYLEME DEVAM EDECEĞİZ”

Lefkoşa, 4 Haziran 21 (T.A.K.): Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin sektördeki yaşanan sıkıntılar nedeniyle Pazartesi günü başlattığı eylem, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Birlik arasında varılan uzlaşı neticesinde sona erdi. Hayvancılar, 5’inci günde Cumhuriyet Meclisi önündeki araçlarını çekti. Başkent Lefkoşa’da trafik normale döndü.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Mustafa Naimoğulları başkanlığında Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bugün öğle saatlerinde sorunlara çözüm üretmek amacıyla Bakanlıkta bir araya gelmişti.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından ortak açıklama yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, uzlaşıya vardıklarını ve eylemin sona erdiğini duyurarak, varılan uzlaşı ile ilgili bilgi verdiler.

ÇAVUŞOĞLU: “ORTAK HEDEFİMİZ SİSTEMİ YENİDEN KURGULAMAK”

7 maddelik taleplerin 6’sında uzlaştıklarını ancak süt ve yem fiyatları konusunda uzlaşamadıklarını aktaran Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım Bakanlığı ile Hayvancılar Birliği’nin ortak bir komite kurarak çalışacağını açıkladı.

Komitenin Pazartesi gününden itibaren çalışmalarına başlayacağını belirten Çavuşoğlu, en geç 30 Haziran’a kadar sorunları çözme konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

“Sistemi yeniden kurgulamak için çalışmaya mutabık kaldık ve pazartesiden itibaren de birlikte çalışacağız. Güzel bir sonuç çıkacağını umut ediyorum. Tüm hedefim, tarım ve hayvancılık sektörünü daha iyi bir noktaya getirmektir” diyen Çavuşoğlu, ortak hedeflerinin sistemi yeniden kurgulayarak, sürdürülebilir ve kalıcı bir sistem yaratmak olduğunu vurguladı.

NAİMOĞULLARI: “İŞ ARAÇLARINI ÇEKİYORUZ”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise, Bakan Çavuşoğlu’nun pazartesiden itibaren sorunları kısa sürede hayvancının lehine çözeceğine inanç belirterek, “Ama bu süre içerisinde çözüm bulunmazsa eylemimiz masadadır. Eylem yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Gelinen aşamada iş araçlarını Meclis önünden çekerek eylemi sonlandıracaklarını söyleyen Naimoğulları, eylem süresince yarattıkları mağduriyetten dolayı vatandaşlardan özür diledi.

Naimoğulları, komite toplantılarında bir sonuca ulaşılmasını umduklarını vurguladı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Otel davasında ara kararın açıklanmasının ardından BRT’ye konuştu.
Türk adaletine olan güvenini yineleyen Tatar, konuyla ilgili hassasiyetlerini yetkililere bildirdiklerini söyledi.
Depremde kaybedilen canların en büyük acılardan biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, dava sürecini yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Tatar, “Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız. Şampiyon Melekler milletimize mal oldu. Ailelere bir kez daha sabır diliyorum” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Hasipoğlu:Amaç ve hedef otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı almasıdır

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Türkiye Cumhuriyetindeki Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun BRT’ye açıklama yaptı.

Hasipoğlu ’18.Saat’ programında yaptığı açıklamada, 4’üncü duruşmanın yapıldığını ve 4’üncü bilirkişi raporunun konuşulduğuna işaret ederek, Türkiye hukukunda bu raporların büyük önem taşıdığını söyledi.

Amaç ve hedefin otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı alması olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, avukatların bu yönde çabaladığını ve kamuda izni verenlerin de yargılanması için girişim yaptığını aktardı.

İsias’ta ciddi bir sahtekarlık olduğunu ve bunun da günün sonunda net bir şekilde ortaya çıkacağını belirten Hasipoğlu, “o bölgede bir tek o bina yıkılmıştır ve bu bile bize gerçeği gösteriyor” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Çavuşoğlu:Beklentimiz 3 Aralık’ta hak edenin hak ettiği cezayı almasıdır

Published

on

By

Devamını Oku

Trending

Reklam