Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Rum Basını

GÜNEY KIBRIS SANDIK BAŞINDA

Published

on

Güney Kıbrıs, Rum meclisindeki 56 sandalyenin yeni sahiplerini belirlemek üzere bugün sandık başına gidiyor.

Toplam bin 176 sandık sabah 07.00’de oy verme işlemi için açıldı. 557 bin 589 seçmen, saat 18.00’e kadar 658 aday arasından yeni temsilcilerini belirlemek üzere oyunu kullanabilecek.

Bugünkü oylamanın resmî olmayan ilk sonuçlarının saat 19.00 itibarıyla, kesin sonuçların ise 23.00 sularında alınması bekleniyor.

Milletvekilliği seçiminde 56 sandalye için 658 aday, bağımsız veya 15 siyasi parti veya oluşum çatısı altında yarışıyor.

Seçime yönelik anketlerde DİSİ ve AKEL öne çıkıyor, bütün anketlerde DİSİ, AKEL’in 1-2 puan önünde görünüyor.

Seçmenler oylarını partiye ve parti içerisinden kişilere mavi veya siyah tükenmez kalemle tercih yöntemiyle kullanacak. Meclisteki 56 sandalyenin yeni sahiplerinden 20’si Lefkoşa bölgesi, 12’si Limasol, 11’i Mağusa bölgesi, 6’sı Larnaka, 4’ü Baf ve 3’ü “Girne bölgesinden” çıkacak. Seçmenlerin 196 bin 194’ü Lefkoşa, 115 bin 2’si Limasol, 114 bin 194’ü Mağusa, 58 bin 333’ü Larnaka, 45 bin 50’si Baf ve 28 bin 816’sı “Girne” bölgesinde bulunuyor.

Genel Seçimde 10’u yurt dışında olmak üzere toplam 1160 seçim merkezi oluşturuldu. Yeni tip koronavirüs salgını şartlarında yapılacak seçimde seyyar seçim merkezi uygulaması da devreye sokuldu. Seçimden önceki 14 gün içinde PCR testi pozitif çıkan ancak oy kullanmak isteyen kişiler için Rum polisine ait devriye araçları seyyar seçim merkezi olarak kullanılacak. Sayısı 250’e ulaşacağı düşünülen seyyar seçim merkezlerinde (polis otosu) bir seçim merkezi başkanı, bir başkan yardımcısı, bir şoför, güvenlik için bir polis memuru bulunacak.

Yeni tip koronavirüs önlemler çerçevesinde seçim merkezlerine çok sıkı uygulanması istenen mesafe ve temizlik kuralları da getirildi.

Güney Kıbrıs’ta seçimde oy kullanılacak kabinlerdeki perde-paravanlar kaldırıldı, her seçmenin oyunu ayrı bir kalemle kullanması, her oy verme işleminin ardından oy pusulasının konulduğu zemin üzerine A-3 ebadında yeni bir kağıt yapıştırılması, her yerde el ve yüzey dezenfektanı bulundurulması gibi önlemler uygulanacak.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rum Basını

Kuzey’de Çalındı, Güneyde Bulundu!

Published

on

By

İnönü’de evinin önünde duran ‘GK 081’ plakalı Mitsubishi Strada markalı arabası çalınan Mehmet Erbil Taşer isimli vatadaşın arabası Limasol’da bulundu. Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Taşer, arabasının bir kapı camının kırıl olduğunu belirterek, “Camı kırıp direksiyonun altından düz kontak yapmışlar. İki kesimin polis teşkilatı gerekli işlemleri yaptıktan sonra alabileceğim. Buna da şükür. Umarım failler yakalanır da benzer olaylar yeniden olmaz” dedi.

Devamını Oku

Rum Basını

Rum Meteorolojiden şiddetli fırtına uyarısı

Rum Meteoroloji Dairesi bugün ülkede şiddetli fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Published

on

By

 

Rum kaynaklara göre, özellikle sabah 11.00-19.00 saatleri arasında beklenen fırtına konusunda sarı alarm yayımladı.

Rum Meteoroloji Dairesi, dolu yağışının muhtemel olmakla birlikte yağış yoğunluğunun saatte 35-50 milimetre olmasının beklendiğini açıkladı.

Devamını Oku

Rum Basını

Yunanistan’dan Sonra Rumlar’da Kışkırtma Peşinde

RMMO, 06 -10 Haziran 2022 tarihleri arasında tüm birliklerinin katıldığı Nikitis-Dimitra Tatbikatı icra etmiştir.

Published

on

By

 

Yapılan tatbikatın görselleri RMMO’nun resmi internet sitesinden paylaşıldı ve fotoğrafta tanıdık biri vardı. Lazaros MAVROS. Peki Lazaros Mavros kimdir?

Terörist başı Apo’ya verdikleri C015918 numaralı, 1995-2005 yılları arasında geçerliliği olan Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti pasaportunun sahibi. Hayali bir kişilik değil yani.

Yunanistan’ın son dönem artan tahriklerinden sonra Rumların tatbikatta çekilen fotoğraflarda bu kişiyi RMMO resmi internet sayfasında servis etmesi Rumların terör örgütü PKK’ya verdiği desteğin bir göstergesidir.

Ve şimdi biz Kıbrıslı Türklerden, anavatanımızın can düşmanı PKK’ya yataklık eden Kıbrıslı Rumlarla ortak yaşamamız istenmektedir.

 

 

 

 

 

Devamını Oku

Trending

Reklam