Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

Cumhurbaşkanı Tatar: Karantinadan çıktığım ilk gün, vatandaşla sohbet etmek en büyük temennim

Published

on

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle karantinada olduğunu belirterek, “Karantinadan çıktığım ilk gün, bir kahvede oturup vatandaşla sohbet etmek en büyük temennimdir. Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde bunu yapacağım.” dedi.

Kovid-19 testi 2 Şubat’ta pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Tatar, karantina sürecinde yaşadıkları, devam eden çalışmaları ve güncel konulara ilişkin çevrim içi olarak AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, Kovid-19’un KKTC’de ilk ortaya çıktığı Mart 2020’de başbakan olduğunu ve ülke olarak birçok zorluk atlattıklarını söyledi.

Hemen tedbirler aldıklarını ancak hiçbir zaman ekonomiyi tam olarak kapatmadıklarını belirten Tatar, bu süreci iyi yönettiklerini ifade etti.
Tatar, virüsün ilk çıktığı dönemde hastaneye ihtiyaç duyulduğunu ancak bürokratik engeller nedeniyle hastane projesinin hayata geçirilemediğini anlattı.

Salgının artacağını öngörerek TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradığını ve bu konuda yardım istediğini kaydeden Tatar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesiyle 2,5 ay sonra Lefkoşa Acil Durum Hastanesi devreye girdi.” dedi.

Tatar, salgın süreciyle ilgili kitaplar yazıldığını hatırlatarak “Ben kitap da yazdım, pandemiyle alakalı iki kitabım var. Şimdi Kovid-19 geçiren bir Cumhurbaşkanı olarak bu kitabın üçüncüsünü yazmak durumundayım. Dolayısıyla üçüncü baskı da gelebilir.” diye konuştu.

KKTC’nin, ana vatan Türkiye’nin de desteğiyle zorlu salgın sürecini iyi yönettiğini belirten Tatar, sağlık sisteminin bu süreçte başarılı işler yaptığını ve salgın hastanesinin de çok yararlı olduğunu söyledi.

Tatar, geçen hafta Türkiye ziyaretinden sonra testinin negatif çıktığını ancak bir gün sonrasında grip olduğundan dolayı bir test daha yaptırdığını, bunun pozitif çıkmasıyla izole olduğu anlattı.

“ŞAHSEN SAĞLIĞIMA DİKKAT EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:
“Halkla buluşmuyorum çünkü izoleyim. Bazı sağlık çalışanları benimle ilgileniyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Şahsen sağlığıma dikkat ediyorum, her sabah yürüyüşlerimi yapıyorum. Kendimi de sağlıklı tutmaya çalışıyorum. İnsanın işini iyi yapabilmesi ve örnek bir kişi olabilmesi için yaşamını iyi yönetmesi gerekir. Halk adamı olmak, sadece söylemde değil. Halka da örnek olacaksınız. Halk sizi izliyor, Cumhurbaşkanı olarak gündemdesiniz.”
Tatar, sağlıklı ve aşılı olduğu için Kovid-19 sürecini çok sıkıntı yaşamadan geçirdiğini belirtti.
Öksürüğünün azaldığını ve sesinin daha iyi olduğunu ifade eden Tatar, bugün ve yarın test yaptırmayı planladığını kaydetti.
Tatar, iki testin de art arda negatif çıkmasının ardından normal yaşamına dönebileceğini söyledi.
Belli başlı birkaç ilacı kullandığını belirten Tatar, hastalığı gribal enfeksiyon şeklinde hafif olarak geçirdiğini, kronik bir hastalığının olmamasının da bunda etkili olduğunu kaydetti.
Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM ve AB’den yetkililer, KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bakanlar ve milletvekilleri ile çok sayıda kişinin kendisini aradığını ve “geçmiş olsun” dileklerini ilettiğini aktardı.
Mart ayı itibarıyla salgın sürecinin hafifleyebileceğini belirten Tatar, Kovid-19’un Omicron varyantından sonra yeni bir varyant çıkacak olsa dahi, onun daha hafif geçmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Tatar, Türkiye ziyareti sonrası eşi Sibel Tatar ile aynı ortamda bulunmasına rağmen eşinin testlerinin negatif çıktığını ancak yakın ekibinden bazılarının testinin pozitif çıktığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye ziyaretimiz iki gündü, biz bu virüsü Türkiye’ye gitmeden önce de almış olabiliriz. Öyle bir şey ki nerede kaptığın belli değil. Virüsü Türkiye’de (Kayseri ve Ankara’da) aldım diye bir şey söyleyemem. Kayseri’de buluştuğum kişilerin virüse yakalandığını da duymadım.” dedi.

“KARANTİNADAN ÇIKTIĞIM İLK GÜN, BİR KAHVEDE VATANDAŞLA SOHBET ETMEK EN BÜYÜK TEMENNİM”
Salgın sürecinin devam ettiğini belirten Tatar, dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Tatar, “Halkla olan temasımı bu hafta mecburen durdurdum, o beni biraz üzdü ama cep telefonu marifetiyle yine her yerdeyim. Kovid-19 buna engel değil. Sabah yürüyüşlerindeki fotoğraflar hariç, diğer noktalarda cep telefonu sayesinde temaslarımı sürdürdüm. Yıllardır ilk kez halkla bu kadar gün temasım olmadı. İnşallah bunu telafi edeceğiz. Karantinadan çıktığım ilk gün, bir kahvede oturup vatandaşla sohbet etmek en büyük temennimdir. Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde bunu yapacağım.” ifadelerini kullandı.
Cuma akşamı Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin final bölümünü izlediğini kaydeden Tatar, dizinin Türkiye’de Kıbrıs davasına bakış açısını değiştirdiğini söyledi.
Tatar, “Bu diziyi hayata geçiren TRT yönetimini, yapımcısını, yönetmenini, oyuncuları ve bütün kadroyu tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Cuma akşamı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın da katıldığı bir televizyon programında Osmanlı’nın 1071’de Anadolu’ya ve 1571’de Kıbrıs’a geldiğini hatırlattığı anları canlı olarak izlediğini ve duygulandığını kaydeden Tatar, “Türk milleti olarak ayrımız gayrımız yok, kökümüz belli, soyumuz belli ve milletimiz belli.” dedi.
Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakından izliyoruz, önemsiyoruz ve oradaki Kıbrıslı Türklerin haklarını da korumakla mükellefiz” yönünde beyanda bulunduğunu hatırlatarak Kıbrıs’ın bu kadar önemli bir yer olduğunu kaydetti.
Görevinin başında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Ocak’ta gerçekleştirilen erken genel seçimlerin ardından yeni bir hükümet kurulması için Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nu 7 veya 8 Şubat’ta görevlendireceğini kaydetti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Taliban, kaçak Afganlar için Türkiye’ye gelecek

Published

on

Afganistan’daki Taliban hakimiyetinden sonra ülkeyi terk eden Afganlar, İran sınırından farklı yollarla Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Taliban, Türk makamlarıyla konuya ilişkin ikili değerlendirmelerde bulunabilmek amacıyla Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığından bir grup heyetin önümüzdeki hafta içi Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı.

 

HEYET, AFGAN GÖÇMENLERİN SORUNLARINI ARAŞTIRACAK

Taliban’ın Göç ve Mülteciler Bakanlığından Türkiye’ye göndereceği heyet, Türkiye’deki Afgan göçmenler hakkında birtakım araştırmalarda bulunacak. Afgan kaçak göçmenlerin sorunlarının ve geri dönüş yollarının üzerinde duracak olan heyet, oluşturdukları raporları Taliban hükumetine bildirecek.

MOHAMMED ARSALA: TÜM SORUNLAR DİKKATE ALINACAK

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakan Yardımcısı Mohammad Arsala, konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Arsala, Taliban hükumetinin kaçak göçmenlerin Afganistan’a geri dönebilmesi için bütün yardımlara hazır olduğunu belirtti. Arsala, bugüne kadar Türkiye’deki Afgan göçmenlerin durumu ve dönüşleri konusunda Türkiye’yle yapılan resmi görüşmelerde hiçbir çözüme ulaşılamadığını vurguladı.

Türkiye, bugüne kadar 40 bin Afgan sığınmacıyı çeşitli sebeplerle Geri Gönderme Merkezi’yle sınır dışı etmişti.

Devamını Oku

Dünya

New York’ta maymun çiçeği nedeniyle OHAL ilan edildi

Published

on

By

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde maymun çiçeği nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

New York Valisi Kathy Hochul, maymun çiçeği salgını nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan etti.

Hochul yaptığı açıklamada, “New York eyletinin maymun çiçeği salgınıyla ilgili son verilerini inceledikten sonra, bu salgınla mücadele çabalarımızı güçlendirmek için olağanüstü hal ilan ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ABD’de tespit edilen her 4 maymun çiçeği vakasından birinin New York eyaletinde olduğu bilgisini paylaşan Hochul, “Ekibimle birlikte daha fazla aşı tedarik etmek, testleri artırmak ve halkı salgın sırasında nasıl güvende kalacakları konusunda sorumlu bir şekilde eğitmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Devamını Oku

Dünya

Nur Sultan’da aşı olmayanlar AVM’lere alınmayacak

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bugünden itibaren koronavirüs aşısı olmayanların hafta içi de alışveriş ve eğlence merkezlerine girişleri yasaklandı.

Published

on

By

Nur Sultan Valilikten yapılan açıklamaya göre, başkentteki koronavirüsün yayılımını  kontrol altında tutmak amacıyla önlemler artırıldı. 

Hafta sonu yasağı genişletildi

Açıklamada, ev karantinasını ihlal edenlerin en fazla alışveriş ve eğlence merkezlerinde tespit edildiği belirtilerek, “Bu nedenle 8 Kasım’dan itibaren hafta içi de Nur Sultan’daki alışveriş ve eğlence merkezleri sadece ‘yeşil’ kategorideki vatandaşlara açık olacak” denildi.

Tam aşılıların sayısı 7 milyonu geçti

Ülke genelinde daha önce Covid-19 aşısı olmayanların hafta sonları alışveriş ve eğlence merkezlerine girişleri yasaklanmıştı.

Kazakistan Sağlık Bakanlığının güncel verilerine göre, 19 milyon nüfusa sahip ülkede virüse karşı tam aşı olanların sayısı 7 milyon 674 bini geçti.

Ülkede son 24 saatte 1031 yeni vakanın görülmesiyle toplam vaka sayısı 950 bine yaklaştı. Ölenlerin sayısı 9 artarak 12 bin 259’a ulaştı.

TRT

Devamını Oku

Trending

Reklam