Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

Lapta Huzurevi’nde ‘‘Sessizliğin Sesi Olur musun?’’ Projesi hayat bulacak

Published

on

18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde, 24 Mart Perşembe günü, Lapta Huzurevi’nde ‘‘Sessizliğin Sesi Olur musun?’’ Projesi hayat bulacak.

Proje kapsamında, Sosyal Hizmetler Daiesi’ne bağlı Lapta Huzurevi’nde kalan ve işitme kaybı yaşayan yaşlılara, Kuzey Kıbrıs Odyologlar Derneği Başkanı Uzm. Odyolog Ali Ferdal tarafından, odyometre test yöntemi ile, işitme tarama testi yapılacak.

Proje koordinatörü Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği Başkanı Odyolog Ali Ferdal ile Proje Sorumlusu Yeşim Sakallılar proje hakkında bilgi vermek için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Proje Koordinatörü, Odyologlar Derneği Başkanı Ali Ferdal, yaşlılık dönemi ile görme, işitme ve konuşma sisteminde bozukluklar ortaya çıktığını , özellikle altmış yaş üstünde kulakta çınlama , konuşmayı anlama eşiğinde düşme meydana geldiğini ve yaşlı kişilerin sözleri tekrarlattıkları için yavaş yavaş sosyal hayatın dışına itildiğini belirtti.

‘‘Sessizliğin Sesi Olur musun?’’ sosyal sorumluluk projesi ile, dün ile bugün arasında köprü olan yaşlıların hayattan geri kalmamalarını sağlamayı ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek olmayı amaçladıklarını anlatan Ferdal, Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlıların, işitme eşiklerini, odyometre test yöntemi ile belirleyeceklerini , tarama sonucunda işitme kaybı şüphesi olan yaşlıların daha ileri tetkikler için kulak burun boğaz uzmanlarına sevk edileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi ile Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlıların sağlığına gösterdikleri hassasiyet ve sorumluluktan dolayı Proje Koordinatörü Sakallılar ile Ferdal’a teşekkür etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Pakistan: Hindistan’ın saldırıları nedeniyle 26 sivil hayatını kaybetti

Published

on

By

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırıları sonucu 26 sivilin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin yaralandığını duyurdu.

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından başlayan Hindistan-Pakistan geriliminde tansiyon yükseldi.

Hindistan Pakistan’a füze saldırıları düzenledi. Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesinde patlamalar yaşandı.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın füzeyle saldırdığı bölgelerde ölü sayısının 26’ya, yaralı sayısının da 46’ya yükseldiğini açıkladı.

Hindistan’dan ateşlenerek ülkedeki pek çok noktaya isabet eden füzelerin cami ve sağlık kliniklerine zarar verdiğini belirten Chaudhry, Bahawalpur Camisi’ne düzenlenen füze saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Pakistan Başbakanı: Karşılık veriyoruz
Hindistan, Pakistan sınırında hava savunma sistemlerini aktif hale getirdi.

Pakistan ordusu, 6 bölgede 24 noktanın saldırılardan etkilendiğini duyurdu. Pakistan Savunma Bakanlığı, vurulan tüm hedeflerin sivil noktalar olduğunu açıkladı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, “Hindistan saldırılarına karşılık veriyoruz.” dedi.

Pakistan Savunma Bakanı da Hindistan’a ait 5 savaş uçağı ile bir dronun düşürüldüğünü duyurdu.

Pakistan hava sahasını kapattı, uçuşlar iptal edildi. Pakistan’ın Pencap eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi, eğitime ara verildi. Başkent İslamabad’da da okullar bir günlüğüne kapatıldı.

Günün ilk ışıklarıyla Hindistan saldırılarının neden olduğu yıkım da ortaya çıktı.

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan’da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş,

Hindistan saldırılar nedeniyle Pakistan’ı suçlamıştı.

Devamını Oku

Dünya

Ölümcül mantar hastalığı, küresel ısınmayla yayılabilir

Published

on

By

Yeni bir araştırma, sıcak bölgelerde yaygın olan ölümcül mantar hastalığının küresel ısınmayla yayılabileceğini ortaya koydu.

Manchester Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmaya göre, “Aspergillus fumigatus” türü ölümcül mantar enfeksiyonları insanlarda ağır solunum sistemi hastalıklarına yol açabilir.

Uzmanlar, bu türün Afrika ve Güney Amerika’dan kuzeye, Avrupa ve Asya’ya doğru yayılacağını tahmin ediyor.

Çalışmada ayrıca, yayılmanın boyutunun fosil yakıt kullanımı ve sera gazı salınımlarına bağlı olduğu da aktarıldı.

Araştırmanın başyazarı Manchester Üniversitesi’nden Norman van Rhijn, mantarların tedavisinin “son derece zor” olduğunu vurgulayarak, gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Tahminlere göre, bu tür mantarların yayılma alanı küresel ısınma nedeniyle 2100 yılına kadar yüzde 77 artabilir.

Bunun sadece Avrupa kıtasında 9 milyona yakın insanın sağlığı için tehlike yaratacağı anlamına geldiği bildirilerek, özellikle kronik akciğer hastalıkları ve bağışıklığı zayıf kişilerin dikkatli olması çağrısı yapıldı.

Devamını Oku

Dünya

Pakistan Başbakanı Şerif: Uygun bir cevap verilmektedir

Published

on

By

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, X hesabından, Hindistan’ın Pakistan’ın 5 bölgesine düzenlediği füze saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Pakistan ordusunun “düşmanla nasıl başa çıkılacağını iyi bildiğini” belirten Şerif, “Pakistan, Hindistan tarafından dayatılan bu savaş eylemine uygun bir cevap verme hakkına sahiptir ve uygun bir cevap verilmektedir” ifadesini kullandı.

Şerif, “Hindistan’ın amaçlarına ulaşmasına izin verilmeyeceğini” kaydetti.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın Pakistan’a füze saldırıları gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Chaudhry, saldırıların Azad Cammu Keşmir eyaletinin Kotli, Muzafferabad ve Bagh ile Pencap eyaletinin Bahavalpur ve Muridke bölgelerine düzenlendiğini belirtmişti.

İlk belirlemelere göre Pakistan’da biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

Devamını Oku

Trending

Reklam