Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

TEL-SEN :Ülkede fiber altyapı sorunu yoktur

Published

on

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), ülkede fiber altyapı sorunu olmadığını, mevcut fiber altyapısını devletin elinden kapma veya başka bir fiber altyapısı oluşturma “arzusu” olduğunu kaydetti.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, “Son günlerde yapılan açıklamalar ve yapılmaya çalışılan uygulamalar, haberleşme sektöründe örgütlü sendika olarak bizleri tedirgin etmekte ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı’nı uyarma ihtiyacı doğurmaktadır” ifadelerini kullandı.

Pandemi dönemi uygulamaya konulan ‘online eğitim’ programları ve Kuzey Kıbrıs Turkcell  ile Sağlık Bakanlığı anlaşmalı ‘Güvende Kal’ dijital dönüşüm projesinden Telekomünikasyon Dairesi olarak  gurur duyduklarını ifade eden Soysan, “İstisnai durumlar dışında yüzde yüze yakın hizmet kalitesine ulaşılan bu projeler Telekomünikasyon Dairesinin bu ülkeye vermekte olduğu altyapı hizmetleri ile sağlanmıştır. Bu durumu inkar ederek bakanlık bakanlık gezip sadece kendi imkanları ile ‘Güvende Kal’ı uyguladık başardık algısı yaratmaya çalışan mobil operatör şirketinin davranışını da komik bulduğumuzu belirtmekte fayda görüyoruz” dedi.

Fiber altyapısının kırmızı çizgileri olduğunu ve dokundurtmayacaklarını kaydeden Soysan, bu doğrultuda yasal haklarını kullanarak, her türlü eylem ve süresiz grevden kaçınmayacaklarını ifade etti.

Soysan, 4G,4.5G,5G yapmak isteyenleri  ‘fiber altyapısı hayata geçmelidir’ diyerek yarattıkları durumdan vazgeçmeye çağırarak, “Ancak ben fiber altyapıya da sahip olayım kurnazlığıyla mevcut altyapıyı işe yaramaz gösterip sahiplenmeye ve/veya alternatif altyapı yaratmaya çalışanlar bilmelidirler ki bu mümkün olmayacaktır.” dedi.

Soysan şöyle devam etti:
“Uzun süredir 60 GHz frekansı tartışılırken ve BTHK Başkanlığı bu konuda temkinli olduğunu belirtirken bir anda Bayındırlık Ulaştırma Bakanı’nın basına da yansıyan ‘talimat verdim BTHK gerekeni yapacak’ demesiyle frekansının önünün açılması, ardından da BTHK Başkanlık süresinin uzatılması için Bakanlar Kuruluna yasal değişiklik önergesi sunulması akla BTHK Başkanlık süresinin uzatılmasının 60GHz frekansının önünü mü açtı?, sorusunu getirmektedir.

Özerk bir kurumun bu şekilde yıpratılacak bir uygulamaya, ne içinde yönetici olanların, ne bundan yarar sağlamaya çalışan firma yetkililerinin, ne de siyasiler ve Ulaştırma Bakanı’nın böyle bir gaflet içinde olmayacaklarına inanıyor, böyle bir yasa önergesinin gündemden kalkması gerektiğini düşünüyoruz.”

60 GHz frekans bandına geçişin Bakanlığın da belirttiği gibi kısa süreli olması, ayrıca bir tüzükle denetlenmesi ve uygulanması gerektiğini belirten Soysan, Telekomünikasyon Dairesinin fiber ücretlerinin düzenlemesi ve ucuzlatması gerektiğini ifade etti.

Telekomünikasyon Dairesinin ADSL, VDSL ve Wireless internet satışı yapması gerektiğinin altını çizen Soysan, “2016 yılında kendi ADSL ve VDSL’ini kendisi satmak amacıyla BTHK’dan izin alan Telekomünikasyon Dairesi derhal buna başlamalı hatta Bakanlığın aldığı kararla 60 GHz frekans bandına geçiş olacaksa wireless interneti de satmalıdır. 32 İnternet sağlayıcı firmanın olduğu bir alanda Dairenin ADSL ve VDSL inin satışının istenilen düzeyde olmaması ve bize göre daha kötü kalitede internetlerin dairenin internetine tercih edilmesi bir yönetim başarısızlığıdır. Bunu kabul etmemiz de mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Trump: Hindistan ile Pakistan ateşkes konusunda anlaşmaya vardı

Published

on

By

Pakistan ve Hindistan’ın birbirlerinin askeri üslerine karşı başlattığı saldırılar, iki ülkenin nükleer silahlarının devreye girebileceği yönündeki korkuları artırdı. Artan gerilimin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Güney Asya’nın iki nükleer gücü arasında ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin arabuluculuğunda geçen uzun bir gecenin ardından, Hindistan ve Pakistan’ın tam ve hemen bir ateşkes konusunda anlaştığını duyurdu.

Pakistan ordusu Hindistan güçlerine karşı “Bunyan-un-Marsoos Operasyonu”nu başlattığını açıkladı.

Pakistan güvenlik kaynaklarına göre Pakistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları Hindistan topraklarını hedef alan bir operasyon başlattı. Kaynaklar, uçakların Hindistan’ın S-400 füze savunma sistemlerini başarıyla vurduğunu belirtti.

Hint ordusu da yaptığı açıklamada, Pakistan’ın Pencap’taki bir hava üssünü hedef almak için yüksek hızlı füze kullandığını duyurdu.

Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de son 12 saatte 13 sivilin öldürüldüğü, 50’sinin yaralandığı bildirildi.

Bu açıklamalardan saatler sonra ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan’ın tam ve acil bir ateşkes konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada Hindistan ile Pakistan arasında ABD’nin arabuluculuğunda gece boyu süren görüşmelerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

“Hindistan ile Pakistan’ın tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum.” ifadesini kullanan Trump, iki ülkeyi de gösterdikleri sağduyudan dolayı tebrik etti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Ishak Dar da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, iki ülkenin derhal geçerli olmak üzere ateşkes konusunda anlaştığını söyledi ve “Pakistan, egemenliğinden ve toprak bütünlüğünden ödün vermeden bölgede barış ve güvenlik için her zaman çaba gösterdi” dedi.

Pakistan – Hindistan gerilimi

Devamını Oku

Dünya

Pakistan, Hindistan ile derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı

Published

on

By

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Pakistan ve Hindistan’ın derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi.

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Dar, iki ülke arasındaki ateşkes konusunda açıklama yaptı.

Dar, “Pakistan ve Hindistan derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardı” ifadesinin ardından Pakistan’ın her zaman egemenliğinden ve toprak bütünlüğünden ödün vermeden bölgede barış ve güvenlik için çaba gösterdiğini vurguladı.

Devamını Oku

Dünya

Arnavutluk’ta 3,5 milyondan fazla seçmen yarın sandık başına gidiyor

Published

on

By

Balkan ülkesi Arnavutluk’ta 3,5 milyondan fazla kayıtlı seçmen, yarın genel seçimde oy kullanacak.
Kayıtlı 3 milyon 713 bin 761 seçmenin bulunduğu Arnavutluk’ta, 140 sandalyeli meclise girmek için 53 siyasi parti ve 3 seçim öncesi koalisyon yarışacak.

Ülkede, yarınki genel seçim, 1991’de komünist rejimin çöküşünden bu yana düzenlenecek 11’inci genel seçim olarak kayıtlara geçecek.

Bugün başlayan seçim yasakları, oy kullanma işleminin sona erdiği ana kadar sürecek. Bu süre zarfında partiler miting düzenleyemeyecek ve başta televizyonlar olmak üzere medya organlarında propaganda yapamayacak.

Seçmenler, yarın yerel saatle 07.00-19.00 aralığında kayıtlı oldukları seçim merkezlerinde oy kullanabilecek.

Öte yandan, ülke genelinde 5 bin 225 seçim merkezinde oy kullanılacak.

Ülkedeki genel seçim için yurtdışında kayıtlı 245 bin 935 seçmen ilk kez bulundukları ülkeden, elektronik posta ve posta yoluyla oy kullanabilecek. Yurt dışı seçmeni için 15 Nisan’da başlayan oy verme işlemi de yarın 19.00’a kadar devam edecek.

Ayrıca 31 ülkeden yaklaşık 100 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi, ülkedeki seçim için görev alacak.

İktidardaki Sosyalist Parti ve ana muhalefetteki Demokratik Parti favoriler arasında yer alıyor

Mevcut Başbakan Edi Rama’nın lideri olduğu Sosyalist Parti (PS) anketlerde ilk sırada yer alıyor.

Öte yandan, Rama’nın 2013 seçimlerinde Başbakanlık görevini devraldığı, eski Başbakan Sali Berisha’nın lideri olduğu ana muhalefet partisi Demokratik Parti (PD) de seçimin favorileri arasında bulunuyor.

PD, Büyük Arnavutluk İttifakı çatısı altında 25 siyasi partiyle seçimde yarışacak.

Rama, ülkesinin Avrupa Birliği’ne (AB) entegrasyon sürecinin partisinin temel hedeflerinden olduğunu vurgularken, 2025 sonuna kadar tüm fasılların açılması ve ülkenin 2030’a kadar AB’ye tam üye olmasına odaklanma sözü veriyor.

Memur maaşlarının artırılacağını vadeden Rama’nın partisi PS ayrıca sosyal hizmetlerin kalitesinin yükseltileceğini vurguluyor.

Berisha’nın lideri olduğu PD ise, emeklilere ve düşük gelirli ailelere mali destek sözü vererek, vergi, eğitim, sağlık sistemlerinde reformlar yapmayı hedefliyor.
Seçim barajı yüzde 1

Seçmen, genel seçimden sonra AB yolunda istikrarlı şekilde ilerleyen bir ülke istiyor.

Genel seçimin 4 yılda bir düzenlendiği Arnavutluk’taki seçim kanununa göre, meclise girmek için yüzde 1’lik seçim barajını geçmek gerekiyor.

Ülkede Arnavutların yanı sıra Makedon, Yunan, Karadağlı, Ulah, Boşnak, Sırp, Bulgar, Mısırlı ve Romanlar yaşıyor.

Nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Arnavutluk’ta, ayrıca Katolikler, Ortodokslar, Bektaşiler, Protestanlar ve diğer dini inanca mensup vatandaşlar da yaşıyor.

Devamını Oku

Trending

Reklam