Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

TATAR: “YENİ GELECEK AŞILARLA 40’LI YAŞLARA KADAR HERKESİN AŞILANMASI PROGRAMLANDI”

CUMHURBAŞKANI TATAR İLE BAŞBAKAN SANER HAFTALIK OLAĞAN GÖRÜŞMEDE BİR ARAYA GELDİ

Published

on

Görüşmede Kıbrıs konusundaki son gelişmeler ile hükümet ve meclis çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Saner, görüşmenin ardından ayrı ayrı basına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, Başbakan ile hükümet çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, halkın esenliği için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Tatar, “Elbette muhalefet muhalefetliğini yapacaktır. Hükümet alacağı mesajları kendisi değerlendirecek. Bu sıkıntılı dönemde bu sürecin sağduyuyla yönetilmesi halkımızın menfaatinedir” dedi.

Aşılar konusunda da titizlikle çalışıldığını belirten Tatar, dün Sağlık Bakanı’nın Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşeceğine işaret ederek, Türkiye’den geçen gün gelen 50 bin doz aşıya eklenecek yeni aşılarla 40’lı yaşların aşılanmasının programlandığını duyurdu.

Tatar, aşılamada belli bir oranın üzerine çıkıldığında, özellikle yaz aylarında çok daha rahatlıkla açılım yapılabileceğini belirterek, bu süreçteki emeklerinden dolayı hükumete, Sağlık Bakanı’na ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

“BU SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETMEKTE OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUM”

Tatar, vakaların azalmasıyla ve aşının da gelmesiyle bu süreci en iyi şekilde yönetmekte olduklarını gördüğünü kaydederek, başka ülkelerde çok daha vahim olayların yaşandığına değindi.

Bu sürecin ekonomik bir bedeli olduğunu, alım gücünde sıkıntılar yaşandığını da vurgulayan Tatar, eski boyutlara gelinemese de ülkenin kısa sürede büyük ölçüde toparlanacağına, ileride de çok daha iyi bir noktaya geleceğine dair inanç belirtti.

Tatar, “Muhalefet eleştirileri yaparken biraz da ellerini vicdanlarına koymalı. Yıkıcı değil yapıcı olmalı” dedi.

“22 HAZİRAN’DA LUTE’LA GÖRÜŞECEĞİM”

22 Haziran’da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Lute’un kendisini ziyaret edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Lute’un ortak bir zemin bulunup bulunmadığının tespiti ya da nasıl sağlanacağı konusunda çalışmalar yürüttüğünü, ortak zemin kanaati olması durumunda müzakereler veya 2. Cenevre toplantısı gerçekleştirme düşüncesi olduğunu hatırlatarak, Lute’la ortak bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Tatar, Lute’a, Cenevre’de sundukları 6 madde çerçevesinde eşit egemenliğin kabulü çerçevesinde bir müzakere sürecine girebileceklerini ifade edeceğini belirtti.

Avrupa Birliği üye devletlerinin, Avrupa Birliği Dönem Toplantısı öncesi, taslak sonuç bildirgesi yayınladıklarını ve burada 27 ülkenin Kıbrıs’ta federasyonu destekleyeceklerini ifade ettiklerine de değinen Tatar, “açıkça taraf olan” AB’ye cevap hazırlığı içerisinde olduklarını kaydederek, “Müzakerelerden bir netice elde edilmediğini, muhataplarımıza, BM’ye ve taraf ülkelere bildirmeye devam ediyoruz. Ancak, yan yana yaşayan, 2 bağımsız eşit devlet kapsamında bir anlaşma olabilir” dedi.

“KKTC CUMHURBAŞKANI OLARAK ANTALYA’DA DİPLOMASİ FORUMU’NA KATILACAĞIM”

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin daveti üzerine KKTC Cumhurbaşkanı olarak hafta sonu Antalya’da gerçekleştirilecek olan Diplomasi Forumu’na katılacağını da açıkladı.

Devlet başkanları, dışişleri bakanları, kanaat önderleri gibi 1300 üst düzey yetkilinin katılacağı Forum çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunacağını belirten Tatar, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da NATO Zirvesi sonrası Azerbaycan’a geçeceğini, oradan da Antalya’ya geleceğini ifade etti.

Tatar, “Geleceğe umutla bakıyorum ve bunu halkımla paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.” ifadesini kullandı.

“DAYATMA VE EMPOZE İLE ÇÖZÜM OLMAZ”

Tatar, yöneltilen bir soruya verdiği cevapta da, bir anlaşmanın sadece iki tarafın da onay vereceği şekilde olabileceğini söyleyerek “Kıbrıs Türklerinin ne diyeceği fevkalede önemlidir. Bize kimse empoze ile bir çözüm dayatamaz. Bunu açıkça ifade ettik. Bütün dünyaya anlattık” dedi.

Bölgenin en güçlü ülkesi ve garantör durumunda olan Türkiye’nin desteğinin önemine değinen Tatar, “ Türkiye sadece 40 mil uzaklıkta, Yunanistan 700 mil uzaklıkta, İngiltere ise 3 bin 500 mil uzaklıktadır. Doğu Akdeniz’de içinde bulunduğumuz koşullara bakıldığında, enerji, strateji konularında, denizlerde, hava sahasında, Mavi Vatan’da bunlar önemli etkenlerdir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin NATO Zirvesi’ndeki duruşu ve Türkiye’ye gösterilen ilgi ve alakayı memnuniyetle izlediğini kaydeden Tatar, şöyle devam etti:

“Biz hakkımızı arıyoruz. Kimsenin hakkında gözümüz yoktur. Onlar ne kadar egemense, biz de o kadar egemeniz. Onların devleti ne kadar meşruysa bizim devletimiz de en az o kadar meşrudur. Bu eşitlik temelinde bir çözüm olabilmesi için olağanüstü bir çaba harcıyoruz.”

“EŞİTLİK TEMELİNDE BİR ANLAŞMA BİZE YAKIŞANDIR”

“Biz hiçbir yere yama olamayız. Otoritesini ve hâkimiyetini kabul etmeyiz. Eşitlik temelinde bir anlaşma bize yakışandır” şeklinde konuşmasına devam eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının ortaya koyduğu iradeyle ve Türkiye Cumhuriyeti’nin katılmış olduğu her platformda “Kıbrıs’ta artık bağımsız iki devlet olması gerektiğini” söyleyerek verdiği destekle, artık çitanın yükseldiğini belirtti.

Tatar, bir takım ezberleri bozmayı başardıkları ve gelinen aşamayı memnuniyetle değerlendirdiğini ifade etti.

“YUNAN BAKANLARIN, DİPLOMASİ FORMUNA GELMEKTEN VAZGEÇMESİ ONLARIN AYIBI”

Antalya’daki Diploması Forumu’na Tatar’ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak katılacak olması nedeniyle bir kaç Yunan bakanın gelmekten vazgeçtiği iddialarına da yanıt veren Tatar, “Bu onların ayıbıdır.  Türkiye Cumhuriyeti böyle karar vermiştir. TC Cumhurbaşkanı, Yunan mevkidaşı ile NATO Zirvesi’nde görüşmüştür. Her iki taraf da, toplantının çok iyi geçtiğini ifade etmişlerdir. Ondan önce, Sayın Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı olaraki Yunanistan’a gitmiştir. Orada muhataplarıyla görüşmüştür. Bu görüşmeler sonucunda, bir takım ciddi teşebbüs ve girişimlerin yapılması kararları alınmıştır” dedi.

SANER: “SAĞLIK BAKIMINDAN DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ ARASINDAYIZ”

Başbakan Ersan Saner de, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımıza hükümetin görüşlerini aktardık” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın bu hafta sonu Antalya’da liderlerin toplantısına katılması ve orada KKTC’yi temsil edecek olmasının önemli bir olay olduğuna dikkat çeken Saner, “Ben de kendisini Antalya’daki toplantı ve Lute görüşmesinin ardından Bakanlar Kurulu’na davet etmek istediğimi belirttim. Bakanlar Kurulu’na dış temaslarıyla ilgili bilgi aktarması önemli” dedi.

Saner, Covid-19 bulaş sayısının son 6 ayda ciddi şekilde artmasına, hastalıktan hayatını kaybeden sayısının da 2020 toplamından daha fazla olmasına rağmen diğer ülkelere kıyaslandığında sağlık bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında olunduğuna dikkat çekti ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Toplantıda ekonominin iki önemli sektörü turizm ve yükseköğrenimde neler yapılabileceği konusunu da ele aldıklarını ifade eden Saner, “Turizmde gerek kuzey güney arasındaki kapıların açılması, gerekse Ercan Havalimanı’ndan dünya vatandaşlarının ülkeyi nasıl ziyaret edeceğiyle ilgili kurallar Sağlık Bakanlığımızca DSÖ’nün de kabul ettiği çerçevede belirlendi. Dünyadaki ülkeler renk skalalarına ayrıldı. Kırmızı diye bilinen ülkeler hariç, sarı turuncu ve yeşil ülkelerden çift aşılı insanların ülkemize giriş çıkış yapması şu anda mümkün. Bu bağlamda da turizmde ciddi ilerleme sağladığımızı gözlemlemekteyim” dedi.

Bu sezon turizmcilerin ülke ekonomisine ciddi katkı koyacağına inandığını vurgulayan Saner, eylülde yüz yüze eğitimin başlaması için çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

“BAŞARININ SIRRI AŞI”

Hem turizm hem de eğitimde başarının sırrının aşıdan geçtiğine işaret eden Saner, bugüne kadar KKTC’ye TC’den 190 bin doz, AB’den da 51 bin doz aşı geldiğini vurguladı.

Hedefleri doğrultusunda toplumun yüzde 70’ini yaz ayı başına kadar aşılayacaklarını açıklamalarına rağmen, dünyada aşıya olan erişimin zor olması nedeniyle hedefin 1 ay kadar sarktığının görüldüğünü anlatan Saner, “Sağlık Bakanımız elimizdeki Sinovac aşılar yani 190 bin tamamlandığında 40 yaşa kadar tüm ülke aşılanmış duruma geleceğini söyledi” dedi.

“EĞİTİM VE TURİZM SEKTÖRÜNDE SEKTÖREL BAZDA AŞILANMAYA GEÇİLECEK”

Hem eğitim hem turizm sektöründe sektörel bazda aşılamaya geçeceklerini de kaydeden Saner, bunların 15 gün içerisinde tamamlanarak hem eylül ayında yüz yüze eğitimin başlaması için gerekli ortamın sağlanacağını, hem de turizm çalışanlarının ülkeye gelecek dünya vatandaşlarına gönül rahatlığıyla hizmet vermesinin sağlanacağını ifade etti.

“CUMHURBAŞKANI’NIN ARKASINDAYIZ”

AB üyesi Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin aldığı bir karar olduğunu da hatırlatan Saner, 7 ülkenin Kıbrıs’ta federasyon temelinde çözüm öngördüğünü açıkladığını ifade ederek, “Biz bu konuda Cumhurbaşkanımız ile tam bir fikir birliği içinde Kıbrıs Türkü’nün 53 yıl daha federasyon görüşmeleri ile kaybedecek lüksü olmadığını, 2 eşit egemen devlet statüsünde çalışmalarımıza devam edeceğimizi, bunun aksinin KKTC yöneticilerimizce kabul görmeyeceğini kendisine ifade ettim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Saner, soru üzerine, bayrak konusunun olduğundan başka konulara taşındığını ifade ederek, KKTC halkının kendine ait simgelere karşı davranışını dünyada bilmeyen olmadığını vurguladı.

“HEDEF 15 KASIM’DA HASTANENİN TEMELİNİ ATMAK”

Hastane konusunda da soruları yanıtlayan Saner, hastane arazisini 1.5 ay önce devrettiklerini, hastanenin yapılacağı yerin zemin emniyet etütlerinin de tamamlandığını kaydetti.

Hastaneyle ilgili proje çalışmalarının olması gereken noktada devam ettiğini anlatan Saner, hedeflerinin 15 Kasım’da hastanenin temelini atmak olduğunu vurguladı.

Saner, Anavatan Türkiye ile ilişkilerinin her alanda devam ettiğini de vurguladı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

BRTK Müdürü Özkurt ARUCAD’da öğrencilerle buluştu

Published

on

By

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün düzenlediği “Hakikat Sonrası Çağda Medya” başlıklı seminer, gerçekleştirildi. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt’un konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, medyanın dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Seminerin moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Huri Yontucu üstlendi.

Meryem Özkurt, sunumuna Bayrak Radyosu’nun kuruluş sürecini anlatarak başladı ve bu mütevazı başlangıcın zaman içerisinde BRTK’ya dönüşümünü, kurumun geçirdiği yapısal ve teknolojik değişimlerle birlikte aktardı. Konuşmasında Kıbrıs’ın medya tarihine ışık tutan örneklere yer veren Özkurt, medya kuruluşlarının evrimini tarihsel bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Seminerin ilerleyen bölümlerinde internetin ortaya çıkışıyla medyada yaşanan köklü değişimlere dikkat çekildi. Özkurt, yapay zekanın medya üretim süreçlerine entegrasyonu konusundaki düşüncelerini paylaşırken, doğru sorular sorulmadan doğru yanıtların alınamayacağını belirterek, yapay zekanın bilinçli ve etik kullanımının önemini vurguladı.

“Post-truth” olarak adlandırılan hakikat sonrası çağın toplumsal etkilerinin tartışıldığı bölümde ise gerçeğin yerini algının aldığı günümüz medya diline eleştirel bir yaklaşım sunuldu. Medyanın propaganda aracı olarak kullanılabilme potansiyeli, yankı odaları ve bu yapıların toplumsal kutuplaşmayı nasıl derinleştirdiği çeşitli örneklerle katılımcılara aktarıldı.

Kariyeri boyunca Türkiye’deki Show TV, TGRT, Star TV ve TRT gibi önemli medya kuruluşlarında görev alan Meryem Özkurt, bu deneyimlerinden de örnekler paylaşarak öğrencilere sektör hakkında önemli bilgiler aktardı.

Seminerin sonunda, dezenformasyonun yaygınlaştığı bu çağda medya okuryazarlığının hayati bir gereklilik olduğu vurgulandı. Özkurt, bireylerin eleştirel düşünme ve sorgulama yeteneklerini geliştirmesinin, doğru bilgiye ulaşmanın temel yolu olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı. Seminer, katılımcıların sorularıyla sona erdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

KKTC’de düzenlenen TDT Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı sona erdi

Published

on

By

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, “Türk Orta Asya devletlerinin Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşma sonrası maalesef gerçek olmayan bir takım tezviratlarla Türk kamuoyunda Türk devletlerinin arasındaki muhabbeti, sevgiyi azaltmaya yönelik olumsuz haberler peyda olmuştur. Aslında o haberlere en güzel cevap Kuzey Kıbrıs’ta bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıdır.” dedi.

Girne’de düzenlenen TDT Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı sona erdi.

Toplantıya, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, ev sahibi olarak KKTC Aksakalı İsmail Bozkurt, Azerbaycan Aksakalı Hasan Hasanov, Kazakistan Aksakalı İkram Adırbek, Kırgızistan Aksakalı Apas Dzhumagulov, Özbekistan Aksakalı Sadıkcan Turdiyev, TDT yetkilileri ve farklı kurum temsilcileri katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, TDT Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı’na ev sahipliği yapan KKTC’li yetkililere ve halkına teşekkür etti.

Bir önceki toplantının Macaristan’da yapıldığını anımsatan Yıldırım, toplantının “kardeşlik hukuku, karşılıklı saygı ve ortak aklın bir tezahürü” olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Yakın geçmişte yaşanan bazı gelişmelerin Türk kamuoyunda farklı yorumlanması söz konusu olmuştur. Türk Orta Asya devletlerinin Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşma sonrası maalesef gerçek olmayan bir takım tezviratlarla Türk kamuoyunda Türk devletlerinin arasındaki muhabbeti, sevgiyi azaltmaya yönelik olumsuz haberler peyda olmuştur. Aslında o haberlere en güzel cevap Kuzey Kıbrıs’ta bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıdır.” dedi.

TDT’nin KKTC ile herhangi bir olumsuz tutumu olmadığını söyleyen Yıldırım, TDT’nin, gözlemci üyesi olarak KKTC ile ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

Yıldırım, “Biz bugün düne göre daha güçlüyüz teşkilat olarak.” diyerek, 20 Mayıs’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir gayri resmi liderler zirvesinin yapılacağını ve burada bütün güncel bölgesel ve küresel konuların ele alınacağını duyurdu.

– TDT Aksakallar Konseyi’nden Ortak Alfabe ve Ortak Tarih Çalışması projesi

Konsey’in, TDT Genel Sekreterliği ve Türk Akademisi ile ortak yürüttüğü iki proje olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bunlardan bir tanesi Ortak Alfabe projesidir. Bu proje geçen yıl tamamlandı ve Bişkek Zirvesi’nde liderlere sunuldu bunun raporu. Bundan sonraki süreç her üye ülkenin kendi inisiyatifine, yetkisine ve siyasi kararına göre yürüyecek. 34 harften oluşan bu alfabeyle dilde, fikirde ve işte birlik ilkesine adım adım yaklaşmış oluyoruz.”

Yıldırım, Bişkek Zirvesi’nde alınan karar doğrultusunda başlatılan bir proje olan Ortak Tarih Çalışmasına da değinerek, şunları kaydetti:

“Ortak Tarih Çalışması’nın ilk toplantısı Ankara’da Türk Dil Tarih Yüksek Kurulu’nda gerçekleştirildi. Burada çalışma esasları, ilkeler belirlendi, istişareler yapıldı. Bundan sonraki adımlar buna göre atılacak. Bu çalışma, bugünden yarına tamamlanacak bir şey değil. Türk tarihinin bilinen kısmı var. Hala üzerinde araştırılan kısmı var. Bütün veçheleriyle, bütün yönleriyle işin erbapları tarafından, uzmanları tarafından ele alınacak ve bir Türk tarihi böylece ortaya çıkarılmış olacaktır.”

– “Birliğimizi, beraberliğimizi uyguladık”

Zirvede oldukça faydalı görüşmeler yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, zirvenin KKTC’de düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile aynı zamanda olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türk dünyasının aksakallarının da etkinliğe davet edildiğini hatırlatarak “Orada gittik, açılışta hazır bulunduk ve orada da mesajımızı verdik. Güçlü bir şekilde birliğimizi, beraberliğimizi vurguladık.” dedi.

TÜRKSAT yetkililerinin, düşük irtifalı iletişim uyduları (RASAT uyduları) konusunda heyete sunum yaptığını aktaran Yıldırım, bunların internet sağlayan; baz istasyonu gibi uydular olduğu bilgisini paylaştı.

Yıldırım, bu uydulardan Türk devletlerinin coğrafyasını öncelikle esas alan bir ortak projenin “çok verimli ve başarılı” olacağı konusunda kendilerine bilgi verildiğini belirtti.

Bunun önümüzdeki süreçte değerlendirileceğinin altını çizen Yıldırım, dijital çağda olunduğunu; yeni iş ve dijital alanlarının hayata gireceğini vurguladı.

Yıldırım, bu gelişmelerin gerisinde kalmamak için çalışmaların yapıldığına dikkati çekerek, Türk Akademisi’nin de “ortak alfabe ve ortak tarih” konusundaki gelişmeleri toplantıda anlattığını dile getirdi.

KKTC’nin, TDT’de gözlemci üye sıfatıyla kültür, eğitim, sanat ve teknolojik faaliyetlere daha fazla katılması konusunda üye devletlerce teşvik edilmesi arzusunu toplantıda ifade ettiklerini söyleyen Yıldırım, “Ümit ederim ki bundan sonra bu yöndeki faaliyetlerde bir artış olabilecektir. Bizim Türk Devletleri Teşkilatı Aksakalları olarak verdiğimiz bugünkü mesaj çok açık ve nettir. Türk Devletleri Teşkilatı, ortak aklın, güvenin ve istikrarın dayanışmanın daha da tahkim edilmesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Yıldırım, teşkilat iç ticaretinin artırılması konusunun öncelikli mesele olduğu mesajını vererek, bunun için ortak hukuk sistemi, ortak gümrük kapılarındaki uygulamalar ve dijital sistemlerin işlemlerde daha yaygın kullanılmasının bu süreçleri daha da hızlandıracağını kaydetti.

Bu konularda değerlendirmelerin yapıldığına değinen Yıldırım, toplantıya katılan aksakallara ve ev sahibi KKTC yetkililerine teşekkürlerini sundu.

KKTC Aksakalı İsmail Bozkurt da katılımcılara teşekkürlerini sunarak, üye ülkelerden, kendilerinin de temsilciliğinin yapılmasını diledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Erhürman’dan Binboğa’ya ziyaret: ‘Kuruluşlarımızı siyasetten arındıracağız’

Published

on

By

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Binboğa Yem Fabrikası’nı ziyaret etti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ziyaret sonrası kişisel sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Emekçilerin maaşlarını aldıklarını ama sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı konusunda ciddi gerilik olduğunu iddia eden Erhürman emekçilerin önlerini göremediklerini söyledi.

Erhürman “Binboğa’nın bitirilmesine izin vermeyeceğiz. Ve nihayetinde kuruluşlarımızı siyasetten arındıracağız, özerkleştireceğiz, profesyonelleştireceğiz. Kaçarı yok!” dedi.

Devamını Oku

Trending

Reklam