Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor Kulübü sporcuları Başkan İsmail Arter’i ziyaret etti

Published

on

Gazimağusa Belediyesinin (GMB) bünyesinde faaliyet gösteren Çamlık Spor Kulübü Başkanı Ulaş Can, Asbaşkan Osman Çetintaş, dereceye giren sporcular ve eğitmenlerden oluşan bir heyet Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.

GMB’den verilen bilgiye göre hem, KKTC Voleybol Ligi’nde hem Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Plaj Voleybolu Kulüpler Şampiyonluğu’nda Çamlık Spor Kulübü’nün çok sayıda sporcusu dereceye girdi.

KKTC Voleybol Ligi’nde tüm kategorilerde final oynama başarısı gösterilerek kulüp olarak rekor kırılırken, Güner Burgul adına verilen “en değerli oyuncular” ödülüne U-13 Erkek Özgür İçme ve Büyük Erkek Osman Çetintaş da layık görüldü.

KKTC Plaj Voleybolu Liginde Dereceye Giren Sporcular şöyle:

U12 Kızlar İkincisi Beren Diğil-Güliz Tolgar, U-13 Erkekler Şampiyonluğu Özgür İçme-Ertan Kasap, U-13 Erkekler İkincisi Ammar Hizan- Poyraz Cengiz, U-13 Erkekler Üçüncüsü Yusuf Volkan Üşenmez- Arif Altak, Yıldız Kızlar İkincisi İsmahan Gedik-Elif Sude Bilgen, Yıldız Erkekler İkincisi Boran Kaçar-Fatih Uçar, Büyük Bayanlar İkincisi İsmahan Gedik-Elif Sude Bilgen, Büyük Erkekler Şampiyonluğu Osman Çetintaş-Umut Aksular.

Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Plaj Voleybolu Kulüpler Şampiyonluğunda dereceye giren sporcular şöyle:

“U-18 Bayanlar Şampiyonluğu Şerifenaz Bener-Nehir Çatankaya, U-18 Bayanlar Üçüncülüğü İsmahan Gedik-Elif Sude Bilgen, U-18 Erkekler Şampiyonluğu Ersen Reynar-Boran Kaçar, Büyük Erkekler Şampiyonluğu Osman Çetintaş-Umut Aksular”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Belediyeye bağlı Çamlık Spor Kulübü’nün başkanı, asbaşkanı, eğitmenleri ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek, bu başarıların kendisi için sürpriz olmadığını, sporcularının performanslarından başarıları getireceklerini tahmin ettiğini ifade etti.

Çamlık Spor Kulübü Başkanı Ulaş Can, sporculara imkân verdiği içinBbaşkan İsmail Arter’e teşekkür ederek, kulüp olarak altyapıdan yetiştirdikleri sporcularla müthiş bir ivme kazandıklarını söyledi.

Can, Gazimağusa’daki voleybol sporcularının çok büyük oranda Çamlık Spor Kulübü’nde yetiştiğini, 5 yıllık eğitim süreci sonunda bu noktaya gelen sporcuların yaşlarının üzerinde başarılar kazandığını, 14 yaşındaki bir sporcunun 18 yaşındaki sporcularla yarışarak dereceye girdiğini ifade etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Meclis’te UBP ve CTP grup toplantıları yapıyor

Published

on

By

Meclis’te, Ziya Öztürkler’in istifası sonrası Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) grupları toplantı yapıyor.

Cumhuriyet Meclisi’nde ayrı ayrı toplanan UBP ile CTP, Ziya Öztürkler’in istifası sonrası izlenecek süreci değerlendiriyor.

Meclis’ten alınan bilgiye göre, Ziya Öztürkler’in sosyal medyadan duyurduğu istifa dilekçesini Meclis’e sunması gerekiyor.

İstifa dilekçesinin Meclis’e sunulmasının ardından Genel Kurul’un toplanması ve başkan ile başkan yardımcısı seçimlerini yapması bekleniyor.

Genel kurulun bu süreci tamamlamasının ardından 2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine başlanması öngörülüyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Manşet + 18.11.2024

Published

on

By

Devamını Oku

Kıbrıs

KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Olguner:Deprem riskini fark edin ve siyaset üstü bir konu olarak ele alın

Published

on

By

KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, devleti yönetenlere “deprem riskini fark edin ve siyaset üstü bir konu olarak ele alin!” çağrısında bulundu.

KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner yaptığı yazılı açıklamada, cumartesi gününe, adanın açıklarında yaşanan deprem şoku ile başladıkları kaydedildi.

Ülkenin depremlere hazır olup olmadığıyla ilgili soruların Şubat 2023’te yaşanan deprem sonrası gündeme geldiğini ve önceki gün yaşanan depremlerle yeniden su yüzüne çıktığını dile getiren Olguner, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği altında kurulan Yapı Denetim Portalı’nın, kendi sistemi dahilinde yapılan binaların depreme karşı gücünü garanti altına alma hedefiyle hayata geçirildiğini kaydetti.

Meslek odasının Yapı Denetim Portalı’nı hayatta tutmak, bürokratik sorunları gidermek ve tüm belediyelere yayılmasını sağlamak için büyük bir çaba gösterdiğini dile getiren Olguner, “ancak ruhsatsız ve yapı denetim sisteminden geçmeden yapımına başlanan yapılar dayanıklılık kontrolüne tabi tutulmamakta ve toplum sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Bu noktada yerel yönetimlerin de binalarımızı depreme dayanıklı hale getirme konusunu ciddiyetle ele almalı ve bu konuda kararlılık göstermeleri çok önemlidir. Ancak belediyelerin kararlılığıyla sistemin karşılaştığı sorunlar giderilebilecek, raporlama işlemi hızlanacak ve bina sahiplerine binanın depreme karşı dayanıklı olduğunu beyan eden bina kimlikleri sunulabilecektir.” ifadelerini kullandı.

-“1999 öncesi yapılan yapılar acilen elden geçirilmelidir”

Yeni yapılardan ayrı olarak ülkedeki deprem hasarı riskini en yüksek oranda taşıyan yapıların 1999 öncesi inşa edilen yapılar olduğuna dikkat çeken Olguner, “Gölcük Depremi Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde deprem gerçeği ile yüzleştiğimiz adına bir milat olmuştur. Bu tarihten itibaren yapı malzemeleri değişmiş, standartlar depreme göre güncellenmiş ve binaların taşıyıcı sistemlerinin asgari ihtiyaçları inşaat mühendisleri tarafından elden geçirilmiştir. Ancak eski yönetmelik uyarınca yapılan bu yapılar mutlaka İnşaat Mühendisleri tarafından testlere tabi tutulmalıdır.” dedi.

Toplumda genel olarak yanlış bilinenin aksine ‘eski binaların yeni binalardan daha sağlam olduğu’ söyleminin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Olguner, bu yapıların hazır beton, nervürlü demir, mütemadi temel gibi önemli yapı elemanlarını kullanılmadan yapıldığını kaydetti.

Olası bir deprem anındaki dayanıklılıkların, inşaat mühendisleri tarafından test edilmesi gerektiğini dile getiren Olguner, devletin görevinin sadece okulların güçlendirmesini yapmak değil, aynı zamanda ülkedeki tüm binaların sağlamlığını kontrol edecek mekanizmaları da hayata geçirmek olduğunu kaydetti.

Mimarlar Odası olarak KTMMOB’de Şehir Planlama Dairesi ile yaptıkları imar planı toplantılarında deprem tehlikesinde olan binaların yenilenmesi için imar teşviklerinin hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Olguner, bu konuda çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Depreme karşı dayanıksızlığı tespit edilmiş olan binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesini sağlayacak imar teşviklerinin imar planlarında belirlenmesiyle birlikte, olası bir deprem durumunda birçok vatandaşın hayatının kurtulacağına inandıklarını dile getiren Olguner, bu konudaki çalışmaları ve Şehir Planlama Dairesi’ne sunacakları öneri rapor hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

-“Deprem riski gerçektir ve siyaset üstü bir konudur!”

Bu konuda önlem almanın hükümetin, muhalefet partilerinin, yerel yönetimlerin ve tüm kamu yöneticilerinin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Olguner sözlerini şöyle tamamladı:

“Mimarlar Odası, kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek odası olarak Yapı Denetim Portalı ile yeni yapıları ve imar planı önerileri ile eski yapı stokundaki binalarımızı daha güvenli hale getirmek için yoğun çabalarına devam edecektir.

Devleti yönetenler de bu konunun ciddiyetini fark etmeli, konuyu siyasetten arındırarak ele almalı ve bilim insanlarının sözlerine kulak vermelidir. Ülkemizde yaşayan her bireyin can güvenliğini korumak devletin en asli görevidir. Bu görevi her fırsatta ilgililere ve yetkililere hatırlatmaya devam edeceğiz!”

Devamını Oku

Trending

Reklam