Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Klinik Psikolog Yörük, ebeveynleri uyardı

Published

on

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşerî Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Klinik Psikolog Berrak Yörük, ebeveynlerin okulla ilgili kaygısının çocuklara da yansıdığını kaydederek, “Çocuktan önce ebeveynlerin kaygılarını yönetebilmesi gerek” dedi.

Her çocuğun da her çocuğun okula uyum sürecinin de farklı olduğunu belirten Yörük, uyum süreci konusunda çocuğun diğer çocuklarla kıyaslanmaması gerektiğini söyledi.

Berrak Yörük, şu önerilerde bulundu:

“İlk hafta çocuğunuzu okula hangi ebeveyninden daha rahat ayrılıyorsa onun götürmesi ya da servis kullanımı süreci kolaylaştıracaktır. Ebeveynlerin okul konusunda kararlı olup pes etmemesi çok önemlidir. Çocuğunuz direndiğinde veya ağladığında onu eleştiren cümleler kurmak yerine kararlı ve empatik cümleler kurmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle ilk bir ay boyunca okuldan alacağınız saatler konusunda vereceğiniz saatlere riayet etmeye özen gösterin. Unutmayın ki kaygınızı yansıtırsanız çocuğunuzun okula uyum sürecini istemsizce zorlaştıracaksınız ve kaygılı çocukla baş etmek kolay olmayacak…”

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Otel davasında ara kararın açıklanmasının ardından BRT’ye konuştu.
Türk adaletine olan güvenini yineleyen Tatar, konuyla ilgili hassasiyetlerini yetkililere bildirdiklerini söyledi.
Depremde kaybedilen canların en büyük acılardan biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, dava sürecini yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Tatar, “Çocuklarımız hepimizin kalbinde yaşayacaktır ve ailelerimizin yanında olacağız. Şampiyon Melekler milletimize mal oldu. Ailelere bir kez daha sabır diliyorum” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Hasipoğlu:Amaç ve hedef otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı almasıdır

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Türkiye Cumhuriyetindeki Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun BRT’ye açıklama yaptı.

Hasipoğlu ’18.Saat’ programında yaptığı açıklamada, 4’üncü duruşmanın yapıldığını ve 4’üncü bilirkişi raporunun konuşulduğuna işaret ederek, Türkiye hukukunda bu raporların büyük önem taşıdığını söyledi.

Amaç ve hedefin otelin yıkılmasına sebep olan herkesin en ağır cezayı alması olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, avukatların bu yönde çabaladığını ve kamuda izni verenlerin de yargılanması için girişim yaptığını aktardı.

İsias’ta ciddi bir sahtekarlık olduğunu ve bunun da günün sonunda net bir şekilde ortaya çıkacağını belirten Hasipoğlu, “o bölgede bir tek o bina yıkılmıştır ve bu bile bize gerçeği gösteriyor” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Çavuşoğlu:Beklentimiz 3 Aralık’ta hak edenin hak ettiği cezayı almasıdır

Published

on

By

Devamını Oku

Trending

Reklam