Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’ndan açıklama: Şahsımı yıpratmak için ilgili sendikalar ve destekçileri tarafından yalan, yanlış ve saptırılmış açıklamalar yapılıyor

Published

on

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu, bazı sendikalar tarafından şahsına yönelik yapılan iddiaların kendisini yıpratmak adına yapıldığını, bunların yalan, yanlış ve saptırılmış olduğunu belirtti.

Köseoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama gereği duyduğunu kaydederek şunları yazdı:

Kamuoyunu üç gündür gereksiz yere meşgul eden, Kamu Hizmeti Komisyonu ile şahsımı yıpratmak için ilgili sendikalar ve destekçileri tarafından yalan, yanlış ve saptırılmış açıklamalardan ötürü, kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.

Gümrük ve Rüsumat Dairesi, Gelir ve Vergi Dairesi ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesinde yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilebilmesi ve yeni cezaevinin tam kapasite açılabilmesi ve yazılı sınavlarda başarılı olup mülakata çağrılan 175 adayın mağdur olmaması için yoğun bir mülakat programı hazırlanmıştır.

2005 Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nün Tefsir yan başlıklı 3. Maddesi’nde ise ‘Gözlemci; kamu görevlilerinin bağlı bulundukları en çok üyeye sahip iki sendikanın Sözlü Yarışma Sınavı (Mülakat) esnasında hazır bulundurdukları birer temsilciyi anlatır.’ hükmüne amirdir.

Aynı zamanda 2005 Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nde ‘Sözlü Yarışma Sınavında 2 Gözlemci bulunur. Gözlemcilerin sınav süresince sınava herhangi bir müdahale etme hakları ile puan verme hakları bulunmamaktadır.’ ifadesi yer almaktadır.

Komisyon tarafından düzenlenen mülakatlarda sendika adına katılan gözlemcilerin, soru sorma, bilgi isteme, konuşma, müdahale etme yetkileri yoktur.

KTAMS ve Kamu-Sen’in talep etmiş olduğu ‘Puanlama formu’ tamamen bir iç düzenlemedir. Komisyon Başkan ve Üyelerinin görevlerini yerine getirebilmek için mülakatta puanlama yapabilmeleri amacıyla hazırlanan ve adaylarla ilgili kişisel bilgileri de içeren ‘Puanlama formlarının’ gözlemcilere verileceği ile ilgili herhangi bir mevzuat olmadığı gibi, Komisyon kararı veya herhangi bir yazılı talimat da bulunmamaktadır. Kişilere ait bilgilerin korunması ve güvenliği Komisyonumuzun sorumluluğundadır. Adaylara ait kişisel bilgileri içeren puanlama forumlarının gözlemcilere verilmesi gereksiz olduğu gibi Kişisel Verilerin Korunması Yasasına da aykırıdır.

Ayrıca, düzenlenen belge içerisinde yer alan kişisel bilgiler haricindeki Yazılı Sınav Puanları resmi web sayfamızda yayımlanmaktadır. Sözlü Sınav Kriter Puanları ise Komisyon ve Gözlemci önünde ‘Aday’a okunmakta, ‘Aday’ın itirazının olup olmadığı sorulmakta ve itiraz olması durumunda ise itiraz değerlendirilmektedir.

Kamu Hizmeti Komisyonunun resmî web sayfasında 12 Eylül 2022, Pazartesi saat 9.30’da 4. Derece Erkek Gardiyan Eri mevkiinin Sözlü Sınavının yapılacağı duyurulmuştur.

12 Eylül 2022 tarihinde mülakat yapılacağı sırada 12 sendika temsilcisinin izinsiz bir biçimde mülakat odasını işgal edip istedikleri formu kendilerine vermediğimiz sürece odayı boşaltmayacaklarını ve mülakatları yaptırmayacaklarını söylemişlerdir. Çok yoğun bir mülakat programım olduğu için sekreterim vasıtası ile kendilerini iki kez uyardım. Sadece iki gözlemci kişinin bırakılarak odanın boşaltılmasını istememe rağmen odayı boşaltmayacaklarını, bugün de yarın da burada olacaklarını ve mülakatları yaptırmayacaklarını söylediler. Komisyonumuzun mülakat görevini yapabilmesi için mülakat salonunun boşaltılabilmesi amacıyla emniyet güçlerinden yardım talep ettim ve odanın boşaltılabilmesi için söz konusu kişilerden şikayetçi oldum.

KTAMS ve Kamu-Sen tarafından gerçekleştirilen eylem Komisyonun işleyişini engellemiş, huzursuzluk yaratmış ve 09.30 da başlaması gereken mülakat 11.00 civarı başlamak zorunda kalmıştır… Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TAK/BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Şahali: Bütçe, 2025 yılının açıkla tamamlanacağı öngörüsünde

Published

on

By

 Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili, CTP Milletvekili Erkut Şahali, 2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’na ilişkin açılış konuşmasında, bütçenin yılın açıkla kapatılacağı öngörüsünde olduğunu belirterek, 2025 yılı bütçe açığının 50 milyara dayanmasının olası olduğunu belirtti.

Şahali konuşmasında, bütçelerin elzem bir ihtiyaç olduğunu kaydederek, bugün başlayan bütçe mesaisinin önemine vurgu yaptı.

“Biz muhalefet milletvekilleri olarak bütçeyi enine boyuna değerlendireceğiz, ama hükümet tarafının bizim önerilerimizi biraz da yarım kulak dinleyeceğini bilerek hareket edeceğiz.” diyen Şahali, Komite Başkanı Resmiye Canaltay’ın konuşmasını hükümetin can kulağıyla dinlemesi gerektiğini ifade ederek, Canaltay’ın konuşmasında önemli mesajlar verdiğini, uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Ülkede istikrara engeller olduğunu belirten Şahali, buna örnek olarak kayıt mekanizmasının olmamasını gösterdi. Ülkede kayıtlılığın olmaması nedeniyle planlama da yapılamadığını anlatan Şahali, 2025 bütçesinin günü kurtarmak maksadıyla hazırlanmış bir belge olduğunu savundu.

Ülkenin acil gereksinim duyduğu meselelerle ilgili öngördüğü giderlerin bütçede bulunmadığı eleştirisinde bulunan Şahali, 2024 yılının öngörülenden fazla bütçe açığı ile kapatılacağını düşündüğünü kaydetti.

Bir yılda farklı sektörlerde yaşanan olumsuzluklara işaret eden Şahali, TL kullanımından dolayı dezavantajlar yaşandığını kaydetti. Şahali, bugün gelinen noktada alışveriş için Güney Kıbrıs’a gittiğini belirtti.

Bunların sonucunda çok ciddi bir ticari açık ve bütçe açığı oluştuğunu ve 2025 yılında bunları tersine çevirecek bir ödeneğin bütçe içerisinde olmadığını savunan Şahali, ana muhalefet olarak bütçeyi sadece rakamların yeterliliği olarak değil, hedeflere ulaşmak anlamında ödenekleri barındırıp barındırmadığı anlamında da değerlendireceklerini aktardı.

“Kamuda çok ciddi bir insan kaynağı israfı olmaktadır.” diyen Şahali, kamuda nitelikli, yetkin ve yetkili çalışan eksikliği olduğuna değindi. Şahali, disiplinli ve siyasi kaygılardan uzak bir kamu personel rejiminin hayata geçirilmesinin ertelenmemesi gereken bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

136 milyar 280 milyonluk genel bütçenin açıkla 2025 yılını tamamlayacağı öngörüsünü ortaya koyan Şahali, 17 milyar 618 milyar olarak görünen bütçe açığının 50 milyara dayanmasının olası olduğunu söyledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Meclis Başkanı Öztürkler: Meclis’in itibarını daha iyi bir noktaya getireceğiz

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler BRT’de yayınlanan 50+1 programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Hiçbir zaman koltuk ve makam sevdasında olmadığını ifade eden Öztürkler, siyasi geçmişinde görevlere talip olmadığını, Meclis Başkanlığı görevi için de adaylık başvurusunda bulunmadığını ifade ederek, yaşanan süreci anlattı.

Meclis Başkanlığı’nın onurlu bir görev olduğuna vurgu yapan Öztürkler, siyasi tarihe bakıldığı zaman en genç Meclis Başkanı olduğunu kaydetti.

Öztürkler, “ inşallah bir hata yapmadan, devletimizi küçük düşürmeden, toplumumuzu küçük düşürmeden, eşit davranarak meclisin yasama ve denetim faaliyetlerini çalıştırırız. Meclis’i daha önceki olumsuz hareketlerden sıyırılan, daha itibar daha iyi bir noktaya getiririz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Ünal Üstel’in dirayetli duruşu sayesinde yaşanan sürecin olgunlukla geçirildiğinin altını çizen Öztürkler, Meclis’teki UBP Grup toplantısında, UBP’nin birlik ve beraberliğini yeniden sağladığını kaydederek, benim beklentim bundan sonra UBP’nin topluma dokunmasıdır” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

SOS Çocukköyü Derneği’nden çağrı: “Çocuk hakları ve çocuk istismarına karşı yasal mevzuat güncellenmeli”

Published

on

By

SOS Çocukköyü Derneği, çocuk hakları ve çocuk istismarına karşı yasal mevzuatın güncellenmesi talebini yineleyerek Çocuk İzlem Merkezi’nin (ÇİM) fiilen de görev yapmasını istedi.

Çocuk haklarıyla ilgili eksiklerin ve yasal çalışmaların bir an önce tamamlanması için yetkililere çağrı yapan derneğin yazılı açıklamasında, “Çocukların hakları var. Onların ‘Hak ediyorum! Hak istiyorum!’ sözlerini duyalım” ifadelerine yer verildi.

Çocuk hakları konusunda herkesin sorumluluğu olduğunun da vurgulandığı açıklamada, dezavantajlı ve istismara uğramış çocukların devlet bünyesindeki tek adresinin Sosyal Hizmetler Dairesi olduğu anımsatıldı.

Buradaki ekibe yeterli bütçe desteği sağlanmadığının savunulduğu, dairenin koşullarının iyileştirilmesinin siyasilerin temel sorumluluklarından biri olduğunun belirtildiği açıklamada, çocuk ihmal ve istismarına şahit olan kişilerin sadece şüphe olsa bile ALO 183, ALO 155, SOS Çocukköyü Derneği veya Sosyal Hizmetler Dairesi’ne başvurabileceği belirtildi.

Derneğin açıklamasında, SOS Çocukköyü Derneği’nin 2009 ve 2015 yıllarında yayımladığı “Çocuk Hakları Durum Analizi” çalışmalarına da işaret edildi ve rapordaki bazı rakamlar şöyle anımsatıldı:

“Çocukların yüzde 40’ı 6 veya daha fazla saatini sokakta geçiriyor, yüzde 39’u duygusal istismara uğruyor, yüzde 39’u sağlıksız besleniyor, yüzde 33’ü sağlık problemi yaşıyor, yüzde 22’si cinsel istismara uğruyor, yüzde 29’u toplum veya aileleri tarafından reddediliyor.”

10 yıla yakın süredir çocuk hakları konusunda herhangi bir araştırma yapılmadığının da ifade edildiği açıklamada, verilerin artma olasılığı karşısında endişe belirtildi.

 

Devamını Oku

Trending

Reklam