Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Çevrimiçi (online) Elektronik Belge Talep ve Elektronik Belge Süreç Yönetim Sistemi tanıtıldı

Published

on

Çevrimiçi (online) Elektronik Belge Talep ve Elektronik Belge Süreç Yönetim Sistemi, bugün düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Sistemle İhtiyat Sandığı Dairesi ve İstihdam Destek Merkezi’nden, “Borç Durum Belgesi”, “Çalışma İzni İşlemleri İçin Uygunluk Belgesi” ve Elektronik Belge Süreç Yönetim Sistemi çerçevesinde gelen taleplerin değerlendirip ilgili belgelerin elektronik imzalı olarak işverenlere portal üzerinden iletilmesi amaçlanıyor.

İhtiyat Sandığı’nda düzenlenen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Ali Anıl Yüce ve Dormen Bilişim Kurumsal Yazılım Proje Yöneticisi Haldun Dormen konuşma yaptı.

-Taçoy: “Daireye gitmeden belge alınabilecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, dijitalleşmeyi ileri götürmek adına 2009 yılından beri çalışmalar yapıldığını, e-imzanın gerçekleşmesinden sonra sürecin hızlandığını belirtti.

Yeni sistemin, İhtiyat Sandığı’na kişilerin borcu olup olmadığına yönelik sorgulama sonucunda verilen ve “temiz kağıdı” olarak da bilinen belgenin elektronik ortamda verilmesine olanak sağlayacağını dile getiren Taçoy, dijital arşivden araştırma yapılarak kişilerin durumunun belirlenip belgenin verileceğini kaydetti.

Taçoy, bu şekilde vatandaşın daireye gitmeden bulunduğu ortamda belgeyi alabileceğini, verimliliğin artacağını söyledi.

Dijital arşivleşme konusuna da değinen Taçoy, dijital arşiv oluşturulacağını bu arşivin ülkede ilk olacağını, diğer kurumlara da yaygınlaştırılması hedefinde olduklarını belirtti.

İhtiyat Sandığı’nın devletten alacakları konusuna yönelik yarın Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla toplantı düzenleyip protokol imzalama hedefinde olduklarını dile getiren Taçoy, İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin aksamadan, zarara uğramadan işletilmesini sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

-Yüce: “Elektronik ortamla verimlilik artacak”

İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Ali Anıl Yüce, daire hizmetlerini sanal ve elektronik ortama taşımaya başladıklarını söyleyerek, yeni projelerle elektronik ortamı kullanıp verimliliği artıracaklarını belirtti.

Yüce, amaçlarının hizmet alanlara hızlı ve güvenilir hizmet sunmak olduğunu dile getirdi.

-Dormen: “Zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak”

Dormen Bilişim Kurumsal Yazılım Proje Yöneticisi Haldun Dormen de projeyle ilgili sunum yaptı.

Dormen, geliştirilen sistemin; Çevrimiçi (online) Elektronik Belge Talep ve Elektronik Belge Süreç Yönetim Sistemi olduğunu söyleyerek, sistemin e-imzalı belgeye, daireye gitmeden elektronik ortamda ulaşmayı sağlayacağını söyledi.

Dormen, “Sistemin amacı; işverenlerin Çevrimiçi (online) Elektronik Belge Talep Yönetim Sistemi ile İhtiyat Sandığı Dairesi ve İstihdam Destek Merkezi’nden, Borç Durum Belgesi ve Çalışma İzni İşlemleri İçin Uygunluk Belgesi taleplerini gerçekleştirmek ve Elektronik Belge Süreç Yönetim Sistemi çerçevesinde gelen talepleri değerlendirip ilgili belgeleri elektronik imzalı olarak işverenlere portal üzerinden iletmektir” dedi.

Projenin sağlayacağı faydalara da değinen Dormen, bunun, dijital arşiv, güvenli elektronik imza, zaman ve maliyet tasarrufu, veri güvenliğini ve verilere hızlı ulaşımı sağlayacağını, çalışma verimliliğini ve üretkenliğini artıracağını ve kurumsal hafızayı koruyacağını söyledi.

 

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Gençlik Federasyonu’ndan “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi” konusunda eleştiri

Published

on

By

Gençlik Federasyonu, askerlik reformunun ele alınıp, gençliğin taleplerinin dinlenmesi ve çözüm odaklı bir süreç başlatılması çağrısında bulundu.

Federasyondan yapılan açıklamada, “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisinin” Cumhuriyet Meclisi’nin yaz tatiline girmesiyle birlikte ertelendiği ve gençlerin “belirsizliğe mahkum edildiği” savunuldu.

Federasyondan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Meclisi’nin tatile girmesinden önce gündeminde yer alan “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi” ve olası değişikliklerin, özellikle Başbakan Ünal Üstel’in yurt dışında yaptığı açıklamalarla birlikte askerlik sebebiyle ülkeye dönemeyen gençlere “umut kaynağı olduğu” belirtildi.

Gelinen aşamada gençliğin taleplerinin “ikinci plana atıldığı ve mağdur ediliği” savunulan açıklamada, “Gençlerin planlarıyla, hayatlarıyla, gelecekleriyle bu kadar kolay oynanması kabul edilebilir değildir” denildi.

Açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

“Bedelli askerlik ücretlerinin enflasyonla birlikte fahiş seviyelere ulaşması, çalışan gençler için mevcut şartların sürdürülemez olması ve diaspora gençlerinin ülkeye geri dönüşüne hâlâ net çözümler üretilmemesi, yalnızca bireysel mağduriyetler değil aynı zamanda derinleşen bir beyin göçü sorunu yaratıyor.

Gençlik, mevcut askerlik sisteminden memnun değildir. Zorunlu askerliğin kaldırılması, askerlik koşullarının iyileştirilmesi, vicdani ret hakkının tanınması ve profesyonel askerliğin teşvik edilmesi gibi çok boyutlu reformların masaya yatırılması kaçınılmazdır.

Askerlik reformunu yalnızca bedelli askerlik ücretine indirgenemez. Gençliğin taleplerini siyasi çekişmelerin kurbanı eden bu yaklaşım, yalnızca günü kurtarır, geleceği kaybettirir.”

Açıklamada, ülkenin askeri yapısının profesyonelleşme stratejisiyle sürdürülebilir hâle gelebileceğine de işaret edilerek, önerilerde bulunuldu ve “Askerlik reformunun ele alınıp, gençliğin taleplerinin dinlenmesi, çözüm odaklı bir süreç başlatılması” çağrısı yapıldı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Kutlu Adalı için yürüyüş düzenleniyor

Published

on

By

Yeni Kıbrıs Partisi, Devrimci Komünist Birlik ve Sol Hareket, gazeteci Kutlu Adalı için yarın yürüyüş düzenliyor.

Ortak açıklamaya göre, yürüyüş öncesi saat 19.00’da, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapılacak. Örgütler ardından saat 19.30’da Kızılbaş kilisesinde buluşulup Kutlu Adalı’nın öldürüldüğü yere yürüyüş düzenleyecek, “Grup Üretim” kısa bir müzik dinletisi sunacak.

Ortak açıklamada, yürüyüşte, “6 Temmuz 1996’da evinin önünde planlı bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı’nın, faillerinin bulunması, adalet ve hakikat talebi vurgulanacağı” belirtildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı yeniden Derviş Yücetürk oldu

Published

on

By

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu tarafından bugün saat 10.00’da gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul toplantısında, Federasyon başkanlığına tek aday olan Derviş Yücetürk yeniden oy birliğiyle seçildi.

Federasyon’dan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda düzenlenen toplantıya; üye dernekler Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği, Engelli Aileleri Dayanışma Derneği ve Umut Otizm Derneği tarafından belirlenen 7’şer kişilik delegeleri katıldı.

Açıklamada, divan başkanlığına Mustafa Özerdem, yazmanlıklara ise Rukan Ateş ve Gülten Beyazsaçlı’nın seçildiği ifade edildi.

Açıklamada, Faaliyet ve Mali raporların oy birliğiyle aklanması sonrasında yetkili organların seçimine geçildiği belirtdi. Yetkili organların seçim sonuçları şöyle:

“Asbaşkanlığa Melek Çaluda, Mali İşler Sorumlusu ve Sekreter Mustafa Özerdem, Sosyal İlişkiler Sorumlusu Fikri Gürpınar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Refia Arı oy birliğiyle onaylanırken, Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine Serdar Naimoğlu, Gülten Beyazsaçlı, Hüseyin Saltan, Güneş Mevlüt oy birliğiyle onaylanmışlardır. Denetim Kurulu üyeliklerine Rukan Ateş, Gülten Bostacı, Buse Erozan, Gizem Aksu Saltan oy birliğiyle onaylanmışlardır. Denetim Kurulu yedek üyeliklerine; Gülşah Meryem Şeherli Ayboğa, Selin Çaluda, Muzaffer Şonya, Arife Başsın oy birliğiyle onaylanmışlardır. Disiplin kurulu Başkanlığına; İbrahim Koşucu, Mehmet Özsöz, Hatice Güneş, Gamze Özerdem oy birliğiyle onaylanmışlardır. Disiplin kurulu yedek üyelere; Kemal Kahvecioğlu, Harise Bostancı, Sevgi Beyköylü Bayar ve Serdar Özirfanoğlu oy birliğiyle onaylanmışlardır.”

Devamını Oku

Trending

Reklam