Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor

Published

on

Cumhuriyet Meclisi’nde güncel konuşmalar yapılıyor. Genel Kurulda, İhtiyat Sandığı’nda bir şahsa, her ay 8 Euro danışmanlık ücreti ödenmesiyle ilgili konu gündeme geldi.

İlk sözü “Yasaları Uygulamayan Hükümet Pahalılığı Artırıyor” konulu güncel konuşma talebiyle alan CTP milletvekili Devrim Barçın, İhtiyat Sandığı’na danışman hizmeti alınmasını değerlendirdi.

Devrim Barçın, “İhtiyat Sandığı’nda bir ihaleye çıkılacak, bu ihale sonucunda arşivleme yapılacak ve arşivleme doğru mu yapılıyor, yanlış mı yapılıyor diye aylık 8 bin Euro’ya danışmanlık hizmeti alınacak, bu rakam arşiv sistemi kurmak için değildir, karar nettir…” dedi.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun bu kararı reddettiğini ancak Çalışma Bakanı’nın da Yönetim Kurulu’nun kararını reddettiğini söyleyen Barçın, “Sayın Bakan neden ‘bu konuyu bir daha görüşün’ diyerek yönetim kurulu toplantısına gittiniz? Bu konuda çok soru işareti var… Ben asla bir ithamda bulunmuyorum ama bu kararı da hiçbir vicdan kabul etmez” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Barçın’ı yanıtladı. Gardiyanoğlu, süreçle ilgili bilgi vererek, İhtiyat Sandığı’nda sapla samanın karıştırıldığını söyledi.

İhtiyat Sandığı’nda 2017 yılında 100 bin dolar vererek arşivlemeye yönelik ihale şartnamesi ve yazılım hazırlandığını belirten Çalışma Bakanı, bunun hiç kullanılmadığını, lisans ücretleri ödenmediği için bu programın kullanılamadığını da belirtti.

Gardiyanoğlu, bugüne kadar arşivle ilgili 1 milyon 100 bin dolar harcanmasına rağmen İhtiyat Sandığı’nda tek sayfa dijital arşivleme yapılmadığını kaydetti.

Arşivciliğin ayrı bir uzmanlık olduğunu ifade eden Gardiyanoğlu, 1975’ten günümüze kadar 30 milyon evrakın torbalandığı bilgisini aldığını söyledi.

Sadık Gardiyanoğlu, Devrim Barçın’ın sözünü ettiği Yönetim Kurulu kararının henüz eline gelmediğini ifade ederek, “Yasa açıktır. Bakan yönetim kurulunun kararını onaylar, reddeder ve/veya yönetime iade eder. Yönetim Kurulu Başkanı’ndan süreci hızlandırılmasını istedim. Kararımı gerekçeleriyle birlikte kendilerine göndereceğim” şeklinde konuştu.

Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı’nın dijitalleşme ihalesine çıktığında bunun bir buçuk-iki yıllık süreci olacağını belirterek, bu süreci birinin takip etmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma Bakanı, İhtiyat Sandığı’nın 1992’den beri ihalesiz hizmet satın aldığını, hizmet alımı için ayda 4 bin 500 Euro ödendiğini söyledi.

Sözleşmenin uzatılması kararını iade ettiğini, bu konuda bir Sayıştay raporu olduğunu belirten Gardiyanoğlu, Cuma günü kendisine ulaşan raporda yazılımlarda hata olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, kusurlarla ilgili düzenleme istediğini de söyledi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

17 Mayıs Dünya Geri Dönüşüm Günü… Her Daim Doğa Dostları Derneği Başkanı Şentuğ mesaj yayımladı

Published

on

By

Her Daim Doğa Dostları Derneği Başkanı Yusuf Şentuğ, 17 Mayıs Dünya Geri Dönüşüm Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şentuğ, günün; çevreyi koruma ve sürdürülebilirliği teşvik etme amacıyla kutlanan önemli bir gün olduğuna vurgu yaptı.

Şentuğ, Her Daim Doğa Dostları Derneği ve Toplumsal Varoluş Derneği olarak gün dolayısıyla Salamis ormanında, hem ormanları korumak hem de geri dönüşümün önemini vurgulayıp farkındalık yaratmak amacıyla 17 Mayıs cumartesi sabahı saat 07.00’de Yeniboğaziçi Halk Plajı park alanında toplanarak Salamis ormanının bir bölümünde geri dönüşümlü orman temizliği etkinliği yapacaklarını kaydetti.

Şentuğ, günün temel amaçlarını; “Atıkların azaltılması: Geri dönüşüm sayesinde çöplüklerde biriken atık miktarını azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek, doğal kaynakların korunması: yeni malzeme üretimi için doğal kaynakların tükenmesini önlemek ve ekosistemleri korumak, enerji tasarrufu: geri dönüştürülmüş malzemelerden yeni ürünler üretmek, geleneksel üretim süreçlerine kıyasla daha az enerji tüketir, karbon salınımının azaltılması: atıkların yakılmasını ve yeni malzeme üretimini azaltarak sera gazı emisyonlarını düşürmek, döngüsel ekonomiyi desteklemek: ürünlerin mümkün olduğunca uzun süre kullanımda kalmasını sağlayarak sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturmak” olarak sıraladı.

Şentuğ, bireylerden büyük endüstrilere kadar herkesin geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve çevreye duyarlı alışkanlıklar geliştirmeye teşvik etmek için bugünün kutlandığını ifade etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi ile LAÜSEM arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı

Published

on

By

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (LAÜSEM) arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Belediye’den verilen bilgiye göre, Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler ile LAÜSEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sağsan’ın imza koyduğu protokol kapsamında, belediye yöneticileri ile personeline yönelik “Liderlik ve Birlikte Çalışabilirlik Eğitimi” verilecek.

İki aşamalı şekilde planlanan programın ilki olan yöneticilere yönelik eğitim, 17 Haziran’da yapılacak.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler, personele yönelik hizmet içi eğitimleri önemsediklerini belirterek, halka daha iyi hizmet verebilmek, personelin kendini farklı alanlarda geliştirmesine imkan tanıyacak tüm girişimleri desteklediklerini kaydetti.

Karavezirler, LAÜ ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

LAÜSEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sağsan da “LAÜ’den Yerel Yönetimlere Stratejik İşbirliği Eğitimi” programı kapsamında, belediyelerdeki yöneticilere ve personele yönelik liderlik becerilerini geliştirici, ekipler arasında iş birliğini artırmaya yönelik bir eğitim programladıklarını kaydetti.

Eğitimle, etkili iletişimin sağlanması, motivasyon, çatışma çözme ve stratejik düşünme becerilerini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Sağsan, Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nde hem yöneticilere hem de personele yönelik eğitim verilmesinin planlandığını, bu yönde yapılacak programla iş birliğinin uzun vadeli olacağını belirtti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Hasipoğlu: KKTC ekonomisi yaşam hakkımız hedef alınıyor

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, BRT’de katıldığı programda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin son dönemde başlattığı tutuklamaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisini hedef aldığını belirterek, bunun bir milli politika şeklinde yürütüldüğünü söyledi.
Hasipoğlu, “hem ekonomimiz hem de yaşam hakkımız hedef alınmaktadır. Sistemli bir şekilde bir program uygulanmaktadır. Rum tarafı bizim taraftan da bilgiler alarak davalar açmaya başladı. Bu meseleyi sadece inşaat sektörümüzle ilgili görmemek lazım. Mülkiyet rejimimizi, ekonomimizi ve yaşam hakkımızı etkileyen bir unsurdur” dedi.

Rum Yönetimi’nin Taşınmaz Mal Komisyonu’nun işlevselliğini devre dışı bırakmaya çalıştığını ifade eden Hasipoğlu, bu durumu Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği temaslarda gündeme getirdiğini söyledi.

Hasipoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mülkiyet konusunu hukuki zeminde yürütmesine rağmen, Rum Yönetimi’nin meseleyi siyasallaştırmak suretiyle hukuku bir siyasi argüman olarak kullanmak istediğini vurguladı.

Konunun bazı çevrelerce federasyon modeli yerine iki devletli çözüm modeli politikasının getirilmesine ilişkilendirilediğini ifade eden Hasipoğlu, “bunu neye dayanarak söylüyorlar. Nereden ne mesaj aldılar, bilgi aldılar ki böyle konuşuyorlar” diye sordu.

Oğuzhan Hasipoğlu, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne de eleştiriler de getirerek, hukuk ile siyasetin karıştırıldığını söyledi.
Gerekli karşı adımların mutlaka atılacağının altını çizen Hasiopğlu, bu yöndeki değerlendirmelerin sürdüğünü ve kısa sürede uygulamaya gireceğini kaydetti..

Devamını Oku

Trending

Reklam