Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

ATAKAN: “BİRBİRİYLE ÇELİŞEN KARARLAR ALINIYOR”

Published

on

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan, pandeminin son altı aylık sürecinde, yönetim ve idare konusunda sorunların olduğunu, birbiriyle çelişen ve vatandaşın tam olarak ne olduğunu anlamadığı kararların alındığını, denetim anlamında da ciddi sıkıntılar yaşandığını savundu.

HP’den verilen bilgiye göre, katıldığı televizyon programında güncel konuları değerlendiren Atakan, sınır kapıları, havalimanı ve işletmelerdeki uygulamalara ilişkin vatandaşın şikayetlerinin olduğunu dile getirdi.

Turizm açısından 2020, 2021 ve hatta 2022’nin kayıp olduğuna işaret eden Atakan, en azından vatandaşların ailelerinin gelebilmesinin önemli olduğunu, o nedenle de ilk alınan karantina kararının yanlış olduğunu, kararın değiştirilmesini ise olumlu bulduklarını aktardı.

“HÜKÜMET SEKTÖRLERİN ÇIĞLIĞINI DUYMUYOR”

Hayat pahalılığı ve yapılan zamlar konusuna da değinen Tolga Atakan, hükümetin gündeminin ekonomi veya pandemi olmadığını ileri sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hükümet sektörlerin çığlığını duymuyor. Kaybedilen yılın farkında değil. Önümüzde yüksek öğrenime ilişkin ciddi bir risk var. Kaç öğrenci mezun oluyor, yerine kaç öğrenci gelecek? Yeni öğrencileri ülkemize nasıl çekeceğiz? Üniversiteler bir çalışma yapıyor olsalar da devamında hükümet olarak velileri sağlık, güvenlik ve iyi eğitim verileceği gibi konularda güven verilmesi gerekiyor. Herhangi bir planlama yok. Hiçbir konuda hükümetin adım atmasını beklemiyorum, herkes kendini kurtarmaya bakmalı. 2022’yi de kaybettiğimizi düşünüyorum, 2023’ü düşünmeliyiz. Bunun için de düzgün bir planlama olmalıdır.”

“TEK DERTLERİ EKİMDEKİ KURULTAY, ÜLKE UMURLARINDA DEĞİL”

Akaryakıta dördüncü kez zam yapıldığını hatırlatan Atakan, son gelen zammın zaten var olan sıkıntıları büyüttüğünü savundu.

Ciddi bir ekonomik daralma içinde olunduğunu ifade eden Tolga Atakan, insan hareketliliğinin olmamasının sıkıntıları tetiklediğini belirtti.

“Son akaryakıt zammı, üretimden dağıtıma bir zam olarak yansıyacaktır” diyen Atakan şöyle konuştu:

“Neden zam yapılmaya ihtiyaç duyuluyor? Dünyada varil fiyatları geriliyor, bizde üst üste zam yapılıyor. Bunun tek bir nedeni var; sınır kapılarının açılmasıyla birlikte Güney’dekilerin akaryakıt harcamaları için oraya göre daha ucuz olan ülkemize gelmesi. Son iki zam, tamamen devletin gelirlerinin, Fiyat İstikrar Fonu ve diğer fonların daha da artabilmesi için yapılmıştır. Her ayın 20’sinde maaşlar ödenemeyecek deniliyor ama bir taraftan bakıyorsunuz 40’a yakın kişi sözleşmeli alınıyor. Sözleşmeli alınan her bir personelin yıllık maliyeti 150 bin TL. Kamu maliyesi vergi toplayamıyor, fonlarda, gümrük gelirlerinde ciddi bir düşüş var ama ayağınızı yorganınıza göre uzatmak varken ekim ayındaki kurultay yüzünden birilerini memnun etmek için alımlar yapmaya devam ediyorsunuz. Birileri kurultayını yapacak diye, makamlarına devam edecek diye, biz elektriğe, akaryakıta zam ödüyoruz, PCR kuyruklarında helak oluyoruz, yaşamaya çalışıyoruz.”

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

DAÜ’deki İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi tamamlandı

Published

on

By

Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki (DAÜ) Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi tamamlandı.

Üniversiteden verilen bilgiye göre, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) bünyesindeki DAÜ İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitim Kurumu uzmanları tarafından verilen eğitimler, Çalışma Dairesi İSG izni ve mevzuatlarına uygun olarak teorik ve pratik uygulamalar üzerine oldu.

4 ay boyunca süren 200 saatlik eğitimleri tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Katılımcılar, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı’na da katıldı.

DAÜ İSG Eğitim Kurumu, bu eğitimleri önümüzdeki yıl da tekrarlamayı, “İş Yeri Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “İnşaat İş Sağlığı ve Güvenliği” gibi farklı alanlarda da eğitimler düzenlemeyi hedeflediğini açıkladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

IUSARC’da yeni dönem

Published

on

By

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nin (IUSARC) yeni yönetimi belirlendi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ev sahipliğinde bugün yapılan genel kurulda IUSARC 5’inci Dönem Başkanlığına Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)adına Musa Oytun getirildi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı açıklamasına göre, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nin yenilenmesi gündemiyle bugün toplanan Genel Kurul’da yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile Mali İşler Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi.

IUSARC Başkanlığına seçilen Musa Oytun, görevi devraldığı 4’üncü dönem Başkanı Metin Gezgin’e özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Konseyin akademik ve arama kurtarma alanındaki faaliyetlerini artarak sürdürmeyi hedefledikleri belirten Oytun, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile mevcut iş birliğinin geliştirilmesi için de gayret göstereceklerini kaydetti.

IUSARC’ın Yönetim Kurulu; Yakın Doğu Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü ve Girne Üniversitesi’nden oluşuyor.

IUSARC’ın denetim ve disiplin kurulu “İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü.”; Mali İşler Yürütme Kurulu ise “Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Akdeniz Karpaz Üniversitesi”nden oluşuyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Amcaoğlu: Elektronik etiket uygulaması 1 Şubat’tan itibaren yürürlülüğe girecek

Published

on

By

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, elektronik etiket uygulaması ile ilgili yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti ve uygulamanın 1 Şubat’tan itibaren yürürlüğe gireceğini kaydetti.

BRT’de yayınlanan 18. Saat programına katılan Bakan Amcaoğlu, elektronik etiket uygulamasıyla haksız kazançlar ile faiş fiyatların önlenebileceğini söyledi.

“Anlık, günlük ve aylık planlamalar yapmak istiyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisindeyiz” diyen Amcaoğlu, bu uygulamanın ilk etapta 83 markette uygulanacağını belirtti.

Devamını Oku

Trending

Reklam