Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Olağan Genel Kurulu’nda aldığı kararları açıkladı: “İki devletli çözüm politikasını destekliyoruz. Bundan asla vazgeçilmemelidir”

Published

on

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, derneğin 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nda, Kıbrıs konusu, milli varoluş tarihinin okullarda ders okutulması, yabancılara emlak satışı ve mukavemetçi mücahitlere “gazi” ünvanının verilmesi konularında bazı kararlar aldıklarını açıkladı.

Yeniden Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı seçilen Celal Bayar konuya ilişkin açıklamasında, 23 Mart Cumartesi günü yapılan genel kurulda oy birliğiyle onayladıkları karar tasarıları hakkında bilgi verdi.

Bayar, “TMT Mücahitler Derneği olarak devletimizin her bakımdan güçlendirilerek dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alması ve halkımızın sağlık huzur ve güvenliğinin temini, devam etmekte olan kötü gidişata dur denmesi en önde gelen dileğimizdir… Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililerden Olağan Genel Kurulumuzda oy birliği ile aldığımız kararların ivedilikle uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bayar, alınan kararları kamuoyu ile paylaştı.

– Kıbrıs sorunu, tarih eğitimi, emlak satışları ve gazilik ünvanı konusunda kararlar alındı

Buna göre Kıbrıs konusuna ilişkin TMT Mücahitler Derneği tarafından alınan kararda, “Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından Kıbrıs sorununun, Kıbrıs Türk halkının 1960 Antlaşmalarından doğan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsü kabul edilmeden, görüşme masasına oturulmaması ve Anavatanımızın destek verdiği iki devletli çözüm politikasını destekliyoruz. Bundan asla vazgeçilmemelidir” ifadelerine yer verildi.

Dernek ayrıca, “yaşanan tarihi gerçekleri, gençlerin öğrenmesi ve bilmesi için milli varoluş tarihinin okullarda ders olarak okutulmasını” öneren bir karar aldı.

TMT Mücahitler Derneği üyeleri aldıkları diğer bir kararda, “yabancılara yakın tarihte yapılan emlak satışlarının tehlikeli boyutlarda olduğuna” dikkat çekerek, “Bu gidişata dur demek ve yapılacak satışların devletimizi ortadan kaldıracak değil, güçlendirecek tedbirlerin suretle alınması gerektiği görüşündeyiz” dedi, hükümete “acilen” gerekli tedbirleri alması çağrısında bulundu.

Dernek ayrıca “mukavemetçi–mücahitlere “gazilik” ünvanının verilmesini öneren bir karar aldı. Bu kararda, “Mücahit hakları yasasında yapılacak ilave bir tadilatla; 1 Ağustos 1958 ile 1 Ağustos 1976 tarihleri arasında Mukavemetçi Mücahit olanları ‘gazi’ sayılmalıdır. Mukavemetçi–mücahitlerimize gazilik ünvanının verilmesi için TMT Mücahitler Derneği olarak Başbakan Ünal Üstel’e bu konuda yapmış olduğumuz müracaatın ivedilikle gerçekleştirilmesini bekliyoruz.” denildi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

KKTC turizmde rotayı kültür, deniz, doğa, sağlık ve gastronomiye çevirdi

Published

on

By

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, deniz, kültür, gastronomi, sağlık, doğa ve macera turizmiyle bu sezon 2 milyonun üzerinde misafire ulaşmayı hedefliyor.

Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Othello Kalesi, St. Hilarion Kalesi, Lala Mustafa Paşa Camii gibi birçok tarihi ve kültürel esere ev sahipliği yapan KKTC, hellim ve böreği, Kıbrıs köftesi, molehiya, pilavuna, ceviz macunu gibi zengin yöresel lezzetleriyle gastronomi alanında da tatil severlere cazip seçenekler sunuyor.

Kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için Akdeniz’in mavi sularında doğal güzellikleriyle öne çıkan Glapsides, Acapulco, Alagadi, Altınkum, Denizkızı gibi birçok plajı barındıran KKTC’de, yeni bir atılım gerçekleştirmek amacıyla bir süredir turizm alanında çalışmalar sürdürülüyor.

Bu kapsamda, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve iki ülkenin ilgili bakanlıklarının desteğiyle “Ada Kıbrıs” gibi projelerle bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtılıyor.

Konuya ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, KKTC’nin en büyük gelir kaynağının turizm olduğunu ve turist profilini yoğun olarak Türkiye’den gelenlerin oluşturduğunu belirtti.

Turizmin KKTC’ye sadece gelir açısından katkı sağlamadığına değinen Bağlıkaya, “KKTC, Türkiye için çok önemli bir destinasyon. Yurt içi seyahat mesafesinde yurt dışına seyahat ediyorsunuz. Kendi para biriminiz geçerli, kendi lisanınızı konuşuyorsunuz ve yepyeni bir kültür deryasına düşüyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Seyahat eden sayısı 2 milyonun altında”

Geçen yıl KKTC’ye seyahat eden sayısının 2 milyonun altında olduğunu dile getiren Bağlıkaya, ülkenin turizmde yönünü doğal ve kültürel zenginliklerine çevirmeyi hedeflediklerini, Ada Kıbrıs projesiyle bunun için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bağlıkaya, “Buraya turizm amaçlı gelecek 2 milyon turist rakamını yakalamak, çok önemli. Buradaki üst düzey yetkililer de bu konuyu çok önemsiyor. Bizler de aynı amaçlar doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, KKTC’ye gezmeye, yeme içmeye, doğasını görmeye, kültürünü tanımaya gelen 2 milyon turist sayısını yakalamak ve bunu başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

– “KKTC en zengin coğrafi bölgeleri arasında”

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da KKTC’nin turizmde dünyanın en zengin coğrafi bölgeleri arasında yer aldığını ve bu sebeple ekonomik anlamda birincil önceliklerinin bu alana kaydığını aktardı.

KKTC’de turizm alanında sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı arzuladıklarını kaydeden Tolun, “Turizmin 12 aya yayılmasını, gelen turistin daha fazla kalmasını, para harcamasını ve KKTC’nin reklamını kendi aralarında yapmasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bir turistin tatillerde ortalama kalış süresinin 8,5 gece olduğunu, KKTC’de ise bu sayının 3,2’de kaldığını aktaran Tolun, bölgede hafta sonu yoğunluğu dışında otellerde doluluk oranının istenen rakamlara ulaşmadığını söyledi.

Bu sebeple TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Tolun, KKTC’de barınma kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Tolun, “Otellerin yatak kapasitesi şu an 26 bin ve bu sayı artmaya devam ediyor.” diyerek, ev, villa tipi kiralamaları da kontrol altına almak istediklerini söyledi.

KKTC’deki turistlerin yüzde 80’inin İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerden geldiğine işaret eden Tolun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu illerden gelen hava trafiği, hafta sonları ve bazı özel günlerde yoğunlaşır. Talebin yoğun olduğu dönemlerde bilet fiyatları çok yükselmekte ve bu durum, turizm anlamında satışlara olumsuz yansımakta. Hava yolu şirketlerinin bu durumu dikkate alması ve fiyatlarını makul seviyelere getirmesi önemli.”

Devamını Oku

Kıbrıs

“2. Geleneksel Çocuk Şöleni” dün düzenlendi

Published

on

By

Din İşleri Başkanlığı himayelerinde Yunus Emre Enstitüsü ve Din Hizmetleri Müşavirliği’nin katkılarıyla dün Haspolat’taki Hala Sultan Cami bahçesinde, “2.Geleneksel Çocuk Şöleni” düzenlendi.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, etkinlikte, çuval yarışı, halat çekme, balon patlatma, geleneksel okçuluk, ahşap baskı seramik ve ebru sanatı gibi aktiviteler yer aldı.

Din İşleri Başkanı Hakan Moral selamlama konuşmasında, geçen yıl ilki, bu yıl da ikincisi düzenlenen şenliğin geleneksel hale geldiğini belirterek, çocukların hem öğrenip, hem de eğlendiği bu tür etkinliklerle toplumsal bağları güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Moral, başta Din İşleri Başkanlığı personeli, Yunus Emre Enstitüsü, Din Hizmetleri Müşavirliği ve görevliler olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şölenin sonunda, Din Hizmetleri Müşavir Vekili, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri ve Din İşleri Başkanlığı Bölge Sorumluları, dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Başbakan Üstel, Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Dikmen’de halkla buluştu:“Güçlü bir gelecek için büyük projeleri hayata geçiriyoruz”

Published

on

By

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, bölge ziyaretleri kapsamında Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Dikmen’de halkla buluştu, hükümetin icraatlarını anlattı, vatandaşın beklentilerini dinledi.

Ziyaretlerinde,“Laf değil, iş üretiyoruz” vurgusu yapan Başbakan Üstel, ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm reform ve projeleri cesaret ve kararlılıkla hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Ziyaretleri kapsamında Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Dikmen’de halkla buluşan Üstel, Hükümetin icraatlarını anlattı, vatandaşın beklentilerini dinledi.

Ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, “Laf değil, iş üretiyoruz” vurgusu yapan Başbakan Üstel, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm reformları ve projeleri, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren cesaret ve kararlılıkla hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz” dedi.

“Bugün ülkemizin neresine bakarsanız bakın, UBP’nin mühürünü görürsünüz!” ifadelerini kullanan Başbakan Üstel, “Her bölgemize, her beldemize, her vatandaşımıza eşit hizmet götürme kararlılığımızdan asla taviz vermiyoruz. Çünkü bu toprakların her yerinde geleceği biz kuruyoruz!” dedi.

Bölgelerde yapılan hizmetleri de tek tek sıralayan Üstel: “Yıllardır tamamlanmayı bekleyen Lapta-Çamlıbel ve Girne-Çatalköy yolu projeleri önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti.
Sağlık alanındaki atılımlara da değinen Üstel, 2025’i Sağlık Yılı ilan ettiklerini, KKTC tarihinin en büyük sağlık hamlesini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Başbakan, “Lefkoşa’ya yeni devlet hastanesi projesini başlattık, Lapta Sağlık Ocağı’nı yeniledik, Yeni Akçiçek Hastanesi yıl sonunda hizmete giriyor, Girne’ye Askeri Hastane kazandırdık, Dikmen’e daha büyük, daha modern bir Sağlık Ocağı yapıyoruz” dedi..
Gerçekleştirdiği konuşmalarında gençlere yönelik projelere de değinen Başbakan Üstel, 2025 yılının gençler için de bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Üstel, “Gençlerimize kırsal kesim arsaları dağıtmaya devam ediyoruz, sosyal konut projeleri başlıyor, düşük faizli kredi paketleri yolda! Gençliğin önünü sloganlarla değil, gerçek projelerle açıyoruz” şeklinde konuştu.

Hükümetin spor alanında da büyük hizmetler yaptığına işaret eden Üstel, “Taşkent, Dağyolu, Pınarbaşı ve Boğaz köylerine kazandırdığımız futbol sahalarıyla gençlerimize sahip çıkıyoruz. Altını çizerek ifade ediyorum: Bu tesislerin tümü, hükümetimizin eseridir, gençlik bizim projelerimizle yükseliyor ” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, “onlar konuşmaya biz iş yapmaya devam ediyoruz.” Diyerek sözleirni tam amladı.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Dikmen ziyareti sırasında yenilenen Dikmen Örgüt Binası’nın da açılışını gerçekleştirdi.

Devamını Oku

Trending

Reklam