Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Meclis Başkanı Töre, “Adalet için koşuyoruz” temalı maratona katılacak

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Şampiyon Melekler anısına düzenlenecek, “Adalet İçin koşuyoruz” temalı “Dörter Famagusta Marathon” adlı organizasyona katılacağını açıkladı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Şampiyon Melekler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde Meclis Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Töre’yi Şampiyon Melekler anısına 7 Nisan’da düzenlenecek, “Adalet İçin koşuyoruz” temalı “Dörter Famagusta Marathon” adlı organizasyona davet etti.

Töre, burada yaptığı konuşmada 6 Şubat’ta yaşanan “asrın felaketi” sonrasında acı çektiklerini ve çekmeye devam ettiklerini, böyle bir acıyı  belleklerinden silmenin mümkün olmadığını söyledi.

Depremde Türkiye’de de birçok insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, “Önemli olan depreme karşı dayanıklı yerlerin tespit edilerek yapı denetim kurallarına uyan binalar inşa etmektir” dedi.

Töre, adaletin herkese lazım olduğunu ve adalet yerini bulsun diye çalışmak gerektiğini, mahkemeden çıkacak kararın da ailelerin acısını dindirmeye yetmeyeceğini ifade etti.

Töre, dünyanın hiçbir yerinde insanların depremden hayatını kaybetmemesini diledi.

Konuşma sonunda Uluçay, Töre’ye 7037 numaralı koşu numarasını takdim etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Kamu-İş, Tangül Ünal Çağıner Vakfı Sevgi Evleri’nde uyarı grevine gitti

Published

on

By

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Tangül Ünal Çağıner Vakfı Sevgi Evleri’nde iki buçuk saatlik uyarı grevine gitti.

Hükümete seslenen Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Rica ediyorum buradaki personel sorununu çözün. Burası elzem bir yerdir” dedi.

-Serdaroğlu: “Ciddi anlamda işletme zafiyeti ve personel sıkıntısı var”

Kamu-İş Başkanı Serdaroğlu, sendikada örgütlü çalışanlarla birlikte merkezin önünde basın açıklaması yaptı.

Tangül Ünal Çağıner Vakfı’na böyle güzel bir tesis kazandırdıkları için teşekkür eden Serdaroğlu, “Ancak hükümet bunların değerini bilmiyor. Bugün burada olmamızın sebebi bu” diye konuştu.

“Bina yapmak değil önemli olan içindeki çalışma koşulları, çalışanlar, personel ve diğer unsurlardır” diyen Serdaroğlu, merkezde, özel eğitim alması gereken çocuklar ve bebekler olduğunu dile getirdi. Toplam 33 çocuğun sekiz tanesinin özel eğitime muhtaç, dört tanesinin ise yeni doğmuş bebek olduğunu ifade eden Serdaroğlu, görevli anne, eğitimci, şoför ve güvenlik ihtiyacına dikkat çekti.

Ciddi anlamda bir işletme zafiyeti ve personel sıkıntısı olduğunu belirten Serdaroğlu, “Ülkemizde sürekli personel alınmasına rağmen biz sendikalar hala personel eksikliği için grev yapmak zorunda kalıyoruz. Özellikle de bu tarz elzem yerlerde eylem yapmaktan üzüntü duyuyoruz” dedi.

Personele gösterdikleri fedakarlık nedeniyle teşekkür eden Serdaroğlu, personelin insan üstü bir çalışma programıyla çocukları ülkeye yararlı bireyler olarak kazandırmaya çalıştığını anlattı ve şöyle konuştu:

“180 saat çalışmaları gerekirken, ortalama 340 saati bulan bir çalışmayla fedakarlık yaparak, evlerindeki çocuklarını ve eşlerini ihmal ederek, buradaki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu sorumluluktan kaçmadıkları için maalesef yöneticiler bunu görmezden geliyorlar.”

“Yaptığınız istihdamlar nerededir?” diye soran Kamu-İş Başkanı Serdaroğlu, Bakanlar Kurulu’na seslenerek, “Biraz insaf artık. Biz eylem, grev yapma derdinde değiliz” dedi. “Siz de hiç mi vicdan yok?” sorusunu soran Serdaroğlu, daha önce merkezde yine eylem yaptıklarını hatırlattı.

Tangül Ünal Çağıner Vakfı Sevgi Evleri’nde istihdam edilen bir kişinin daha sonra başka bir yerde görevlendirildiğini kaydeden Serdaroğlu, “Burada işlemeyecek olanı buraya getirmeyin” dedi. Personel Dairesi’nden münhale çıkılmasını talep eden Serdaroğlu, “Bu işi yapacaklarını bile bile gelsinler buraya” şeklinde konuştu.

“İşe göre adam değil adama göre iş” politikasıyla hareket edildiğini savunan Serdaroğlu, “Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Bir an önce artık sesimize kulak verin” dedi.

Müdür ve müsteşarlar yerine örgüt başkanlarının taleplerine kulak verildiğini ileri süren Serdaroğlu, personel eksikliği için yazılan yazının dikkate alınmadığını savundu.

-“Rica ediyorum buradaki personel sorununu çözün. Burası elzem bir yerdir”

“Rica ediyorum buradaki personel sorununu çözün. Burası elzem bir yerdir” diyen Serdaroğlu, aksi durumda burada olacak olanlardan hükümetin sorumlu olacağını söyledi.

Serdaroğlu bir soru üzerine, personelin çalışma koşullarının ILO sözleşmelerine de uygun olmadığını kaydetti.

“Artık kendimize gelelim, bırakalım softa şaşırtmalarıyla siyaset yapmayı” diyen Serdaroğlu, icraat istediklerini ancak taşeron şirket üzerinden istihdam istemediklerini belirtti.

Serdaroğlu, “Lütfen önce insan olalım, başka da bir şey istemiyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Çalışma Bakanlığı, üçüncü dünya ülkesi çalışanların çalışma izinlerine yeni düzenleme getirdi

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarının, çalışma izinleri konusunda yeni düzenleme yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni düzenleme çerçevesinde tarım, hayvancılık ve inşaat sektörleri arasında  yatay geçiş yapılabilecek, Bangladeş uyruklular için ön izin başvuruları askıya alınacak, Türkmenistan uyruklular içinse sektörel kısıtlama uygulanacak.

-“Geçici uygulamalar yürürlüğe konulacak”

Bakanlık açıklamasında, tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinde çalışmak üzere ön izinle ülkeye gelen üçüncü dünya ülkesi vatandaşları ve geldikleri ülkelere ilişkin yürütülen değerlendirme çalışmaları tamamlanana kadar geçici uygulamaların yürürlüğe konulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, 28 Temmuz Pazartesi günden itibaren tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinde çalışan ve çalışma izni süresinin ilk yılını doldurmuş üçüncü dünya ülkesi vatandaşları, bu üç sektör içerisinde farklı bir iş yerine geçiş (yatay geçiş) yapabilecek ancak bu sektörler dışındaki yatay geçiş başvuruları kabul edilmeyecek.

Yabancıların Çalışma İzinleri Tüzüğü’nün 30. maddesinin 9. fıkrasında belirtilen ve bir yıl bekleme süresi aranmayan durumlarda, Çalışma Dairesi müfettiş raporları dikkate alınarak mevcut yasal düzenlemeler doğrultusunda işlem yapılmaya devam edilecek.

Bangladeş uyruklu çalışanlara yönelik, 28 Temmuz itibarıyla tüm sektörlerde,  işverenler tarafından yapılacak ön izin başvuruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınacak yeni bir karara kadar kabul edilmeyecek.

“Türkmenistan uyruklulara sektörel kısıtlama getirildi”

Türkmenistan uyruklu işçiler için 28 Temmuz tarihinden itibaren ev hizmetleri sektörü haricinde tüm sektörlerde yapılacak ön izin başvuruları, ikinci bir duyuruya kadar kabul edilmeyecek.

Açıklamada, bu düzenlemelerin, KKTC iş gücü piyasasının etkin yönetimi, sektörel denge ve toplumsal ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak geçici süreliğine yürürlüğe konulduğu belirtilerek, süreç içerisinde gelişmelere göre yeniden değerlendirme yapılacağı kaydedildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Asgari Ücret için Bakanlıklar ortak çalışma toplantısı düzenlendi

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, “Sektörel Bazda Asgari Ücret Çalışması” kapsamında, 14 sektördeki meslek dallına göre minimum asgari ücretin belirlenmesi amacıyla ilgili bakanlıkların temsilcileriyle bir çalışma toplantısı düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Burak Şöföroğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat, Bakanlık Müdürü Berna Bayur, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı ile Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü İlter Ökter katıldı.

Toplantıda, her bakanlığın kendi sorumluluk alanındaki sektörlerdeki girdi maliyetlerinin tespit edilmesi, meslek gruplarına göre sektörel asgari ücret cetvellerinin oluşturulması ve minimum ücret seviyelerinin belirlenmesi amacıyla ortak bir çalışma yürütülmesine karar verildi.

Söz konusu çalışma kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen 14 sektör, ilgili bakanlıkların bilgisine sunularak, detaylı veri paylaşımı talep edildi. Sektörler arasında inşaat, otelcilik, tarım, turizm gibi ülke ekonomisinin temel taşlarını oluşturan sektörler yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Sektörel bazda yürütülecek bu çalışma ile hem işverenin hem de çalışanın ekonomik koşullarının dikkate alındığı, daha adil ve dengeli bir ücretlendirme sistemini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Devamını Oku

Trending

Reklam