Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Sosyal Hizmetler Dairesi: Çocuk dilenciliğinin önüne geçilmesi için dairemiz gerekeni yapacak

Published

on

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, çocuk dilenciliğinin önüne geçilmesi için dairenin gerekeni yapacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Ecevit, son günlerde çocuk dilenciler ile ilgili aldıkları ihbarlar üzerine açıklama yaptı.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, en önemli çalışma alanlarından birinin de “Çocuk Refahı” olduğunu ifade eden Ecevit, şöyle devam etti:

“Çocuk Refahı, kısaca yetişme ve gelişme çağında olan çocukların, bireysel yeteneklerine uygun olarak fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimini engelleyecek durumların bulunduğu koşullarda ortaya çıkan sorunların çözülmesini kapsayan hizmetlerin tümüdür.”

Ecevit, son dönemlerde 18 yaşından küçük, sokakta çalıştırılan, dilendirilen, her türlü sosyal tehlikelere ve kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılan, başıboşluğa sürüklenen, beden, ruh, ahlaki gelişmeleri ve şahsi güvenlikleri tehlike içerisinde bulunan çocuklarla ilgili ihbarlarda artış olduğuna dikkat çekti.

Sosyal Hizmetler Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası kapsamında bulunan Fasıl 352 Çocuklar Yasası 57’nci maddesinde, “küçüklerin dilenmesine sebep olma veya izin vermenin” suç olduğunun açıkça belirtildiğini kaydeden Ecevit, gelen ihbarları değerlendiren Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, konunun yakından takipçisi olduğunu ve çocuk dilenciliğinin önüne geçilebilmesi için gereken her türlü adımı atacağını vurguladı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Gazimağusa’da fidanlık satış yeri hizmete girdi

Published

on

By

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Gazimağusa’da yeni bir fidanlık satış yeri hizmete açıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Tarım Dairesi yanında kurulan satış noktasında, meyve fidanları ve süs bitkilerinin satışı yapılmaya başlandı.

Açıklamada, enstitü tarafından adaptasyon denemeleri yapılan, sağlıklı ve kaliteli bitkilerin bölge halkının hizmetine sunularak, kentte bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve yeşil alanların artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Satış noktasında ayrıca sezonluk olarak farklı türlerde meyve fidanları yanı sıra peyzaj düzenlemelerine uygun süs bitkilerinin de satışa sunulacağı ifade edildi.

Gazimağusa’daki yeni fidanlık satış yeri, mesai saatleri içerisinde hizmet verecek.

Satışa sunulan bitki çeşitleri ve güncel bilgilere https://tae.gov.ct.tr adresinden ulaşılabilir.

Devamını Oku

Kıbrıs

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Published

on

By

Girne’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun kabulüyle, Türkiye’nin denizlerindeki hakimiyetini ilan etmesi nedeniyle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni, Girne Kordonboyu’nda yer alan Atatürk Büstü önünde yapıldı.

Törende, Girne Kaymakamı Revin Gürler, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, Girne Belediyesi As Başkanı Haşim Yücel, bazı siyasi parti, kurum, kuruluş, okul ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile askeri erkan hazır bulundu.

Tören, Atatürk Büstü’ne çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Teğmen İbrahim Çengel günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Deniz Teğmen İbrahim Çengel, konuşmasında, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki bir diğer zaferi olduğunu kaydederek, bu kanun ile Türk denizciliğinin ekonomideki değişmez yerini aldığını ve denizlerin yabancıların tekelinden kurtarıldığını vurguladı.

Çengel, KKTC’de ise 2003 yılında çıkan “KKTC ile TC arasında Denizcilik Anlaşması Yasası” ile Kıbrıs Türk halkına KKTC Mavi Vatanı’nda bu hakkın verildiğini belirtti.

1974 yılında gerçekleştirilen Mutlu Barış Harekatı’nın ardından sıfırdan başlayan Kıbrıs Türk Denizciliği’nin tüm engelleme ve ambargolara rağmen önemli aşamalar kat ettiğine dikkat çeken Çengel, “KKTC’nin mütevazı fakat ülkesine yaptığı hizmetler açısından çok önemli olan deniz ticaret filosu, bugün ülkemizin dışa açılan kapısının oluşturmaktadır.” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözünü anımsatan Çengel, Türk denizcilerinin kıyılarda Türk ulusunun haklarını koruyarak, uluslararası denizlerde ve limanlarda bayrağı dalgalandırarak, ekonomiye, sanayiye ve savunmaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Deniz Teğmen Çengel, Türk denizciliğinin gelişmesine katkı koyanlara şükranlarını sundu, denizcilerin ve tüm halkın bayramını kutladı.

Tören, The English School Ortaokulu öğrencisi Ada Karataş’ın “1 Temmuz Denizcilik Bayramı” isimli şiiri okumasıyla sona erdi.

– TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi ziyarete açık

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi (P-1214) Girne Turizm Limanı’nda bugün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Devamını Oku

Kıbrıs

Berova: “Kayıt dışı kiralamalarla mücadele önceliğimizdir”

Published

on

By

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Ev ve Dükkân Sahipleri Derneği’ni kabulünde kayıt dışı kiralamalarla mücadelenin öncelikleri olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Berova, derneğin kurucu üyeleri Salih Öztoprak, Ahmet Gazi, Niyazi Demirel, Neşe Eserbaş ve Kaan Demircioğlu’nu kabul ederek ev sahiplerinin karşılaştığı sorunlar hakkında da bilgi aldı.

-Öztoprak: “Kiraların banka yoluyla yatırılmasını zorunlu hale getiren uygulamayı olumlu karşıladık”

Kabulde ilk sözü alan Ev ve Dükkân Sahipleri Derneği Kurucu Başkanı Salih Öztoprak, ev ve dükkân sahiplerinin kiracı ilişkilerinde yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, yıllarca süren tahliye davaları olduğunu söyledi.

Kira ödememe durumları ve sistemdeki boşluklar nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşandığını da ifade eden Öztoprak, kiraların banka yoluyla yatırılmasını zorunlu hale getiren uygulamayı olumlu karşıladıklarını, bu düzenlemenin denetim açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Su ve elektrik aboneliklerinde sözleşme zorunluluğu uygulamasını desteklediklerini de kaydeden Öztoprak, kiracıların ikinci yıldan itibaren kira ödememesi gibi durumlara karşı daha etkin yaptırımların devreye konmasını önerdi.

-Berova: “Kayıt dışı kiralamalarla mücadele önceliğimiz”

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise konuşmasında, derneğin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, örgütlü yapılarla çalışmanın devlete kolaylık sağladığını vurguladı.

Bakan Berova, bu yıl Maliye Bakanlığı olarak kayıt dışı kiralama ile mücadeleyi öncelikli hedef haline getirdiklerini ve özellikle kısa dönem kiralamalarda ciddi eksiklikler tespit ettiklerini kaydetti.

Berova bu kapsamda, kısa dönem kiralamaların kayıt altına alınmasına yönelik bir yasa tasarısının da Meclis’te olduğunu açıkladı.

Kiraların banka aracılığıyla ödenmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Berova, “Bu sistem her iki taraf için de güvence sağlar” dedi.

Kira artışlarında enflasyon oranlarının temel alınabileceğini söyleyen Berova, dövizli ve Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmelerin farklı şekillerde değerlendirilebileceğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Öztoprak, hazırladıkları yazılı öneri dosyasını Bakan Berova’ya takdim etti.

Berova, önerilerin titizlikle inceleneceğini belirterek, ilgili konularda İçişleri Bakanlığı ile de koordinasyon içinde çalışacaklarını vurguladı.

Devamını Oku

Trending

Reklam