Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Haftalık Gıda Denetim sonuçları açıklandı

Published

on

Yerli salatalık ve börülceyle ithal dereotu, elma, üzüm ve armutta de limit üstü ya da tavsiye dışı bitki koruma ürünü saptandı.

Tarım Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9-15 Ağustos tarihleri arasında ithal ve yerli ürünlerden alınan numuneler, Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analizler sonucunda Avrupa Birliği pestisit limitlerine göre değerlendirildi.

Açıklamada, ithal ürünlerden alınan 63 numunenin 59’unun temiz çıktığı, limit üstü bitki koruma ürünü içeren 4 numuneye rastlandığı kaydedildi. SVS Tic. Ltd. ait dereotunda limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürün firmanın isteği üzerine imha edildi. SVS Tic. Ltd. ait üzüm yalova incisi ve armut S.M de limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürünler firmanın isteği üzerine menşeine geri verilecek. REE Cahide Kılıç’a ait elma golden da limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürün firmanın isteği üzerine menşeine iade veya imha edilecek.

Yerli ürünlerden alınan 12 numunenin 10’u temiz olup, limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilen 1, tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edilen 1 numuneye rastlandı. Güzelyurt sakini İlker Koryürek’e ait hıyarda limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu. Tepebaşı köyü sakini Yusuf Duman’a ait börülcede tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürünün imhasına karar verildi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

PGM, okullara yönelik sosyal medya ve veri güvenliği eğitimi veriyor

Published

on

By

Adli Ses ve Konuşma İnceleme Uzmanı Mustafa Ersözlü, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) sosyal medya ve veri güvenliği konusunda okullarda bilgilendirme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti…

Mustafa Ersözlü, bu çalışmaların, okullardan gelen talepler doğrultusunda öğretmen, yönetici ve ebeveynleri kapsayacak şekilde yürütüldüğünü belirtti.

BRT’de konuşan Ersözlü, PGM’nin, çocukları ve öğretmenleri bilinçlendirmek amacıyla geçen yıldan bu yana okullarda eğitim faaliyetleri yürüttüğünü ifade etti.

Ersözlü, “Okullarda önleyici tedbir olarak, öğretmenler ve ebeveynler başta olmak üzere PGM olarak çalışmalar yapıyoruz. Okullardan gelen talepler doğrultusunda bilgilendirme etkinlikleri düzenliyoruz. İş gücümüzün yoğunluğuna rağmen hazırlıklarımızı tamamlayarak okullarda çocukları ve öğretmenleri bilgilendirmekteyiz. Bu bilincin kazanılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi…

PGM’nin gerçekleştirdiği bu eğitimlerde, sosyal medyanın güvenli kullanımı, veri güvenliği ve çevrim içi risklerin önlenmesi gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Eğitimlerin, özellikle çocukların dijital platformlardaki tehlikelerden korunmasına yönelik önlemleri içermesi dikkat çekiyor.

PGM’nin bu girişimi, dijital çağın getirdiği riskler karşısında toplumsal farkındalığı artırmayı ve güvenli bir dijital ortam oluşturmayı hedefliyor…

Devamını Oku

Kıbrıs

45+ 28.11.2024

Published

on

By

Devamını Oku

Kıbrıs

Komitede Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülüyor

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde, 68 Milyar 970 Milyon 569 bin TL’lik Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülüyor.

İlk sözü CTP Milletvekili Salahi Şahiner aldı. Şahiner, hükümetin icraatları sonucunda “hükümetin ektiğini biçeceğini” söyleyerek, hata yapma lüksü bulunmadığını belirtti.

Şahiner, gelir artırıcı önlemler yanında elindeki gelir kaynaklarını da koruması gerektiğini söyleyerek, bütçe açığının 2025 bütçe kitapçığında yazan projeler gerçekleştirse bütçe açığının daha da fazla olacağını savundu.

Şahiner, bu yıl büyük özelleştirme ihaleleri yapılmasının öngörüldüğünü bunların maliyeye “büyük yaralar açabileceğini” savundu.

AK-SA’ya ödenen fazladan miktara değinen Şahiner, devletin zarara uğratıldığını, T and T’ye de imtiyaz yapıldığını savunarak, vergi borcunun ne kadar olduğunu sordu.

Şahiner, bütçe görüşmeleri sırasında talep edilen bilgilerin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Üretmemenin pahalılık yarattığını söyleyen Şahiner, özelleştirme ihaleleri konusunda özellikle iki büyük ihalenin gündemde olduğunu belirtti. Şahiner, bu ihalelerin limanlar ve Güngör Katı Atık tesisinin özelleştirilmesi olduğunu dile getirerek, devletin zarara uğratılmaması noktasında uyarılarda bulundu.

Devamını Oku

Trending

Reklam