Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Oktay: Konteyner sınıflar Lefke Gazi Lisesi’nin ve Lefke insanının kaderi olamaz

Published

on

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, konteyner sınıflara harcanacak parayla okul binalarının sağlamlaştırılabileceğini kaydederek, “Konteyner sınıflar Lefke Gazi Lisesi’nin ve Lefke insanının kaderi olamaz” dedi.

Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği yöneticilerinin ve velilerin, çocuklarının tehlikeli binalarda eğitim görmesini istemediğini belirten Oktay, öğrencilerin Lefke Gazi Lisesi’nde emniyetli ve güvenli şekilde eğitim alabilmesi için gerekli ödeneğin 2025 mali bütçesine eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Oktay yazılı açıklamasında, Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak Cumhuriyet Meclisi’ndeki bütçe çalışmalarını yakından takip edeceklerini belirterek, Meclis’te temsil edilsin edilmesin tüm siyasi partilere bu konunun yakın takipçisi olması yönünde çağrı yaptı.

Lefke Gazi Lisesi binalarının güçlendirilmesi ve yeniden eğitime kazandırılmasının 10 milyon TL, binaların yeniden yapılmasının 16 milyon TL olduğunu söyleyen Oktay, sonradan sökülecek konteyner sınıflara harcanacak 10,5 milyon TL’yi “sokağa atılacak para” olarak niteledi.

Oktay, “Devletin sokağa atılacak bu kadar çok parası mı var?” diye sordu.

Türkiye’deki 6 Şubat depreminden sonra KKTC’de kamu binalarının, hastanelerin ve okul binalarının incelendiğini anımsatan Oktay, şunları kaydetti:

“Lefke Gazi Lisesi’nin binalarının sağlamlık durumlarının tatminkar olmadığı, yıkılıp yeniden inşa edilmesi veya güçlendirilmesi gerektiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bir kararla Lefke Gazi Lisesi avlusuna toplam maliyetinin 10 milyon 500 TL olduğu söylenen 21 konteyner sınıf malzemesi gönderdi ve halen bu konteyner sınıflar okul avlusuna, öğrencilere herhangi bir aktivite alanı bırakmama pahasına kurulmaya çalışılmaktadır.”

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu’na mensup örgütlerin temsilcilerinin 2 Eylül’de toplantı yaptığını söyleyen Oktay, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın çağrısı üzerine konunun 4 Eylül’de ilgili tarafların da katılımıyla çok daha geniş katılımla değerlendirildiğini söyledi.

“Bu tartışmada mevcut binaların sağlamlaştırılması için 10 Milyon TL, yeniden inşası için 16 Milyon TL gerektiği gündeme geldi” diyen Oktay, şunları da söyledi:

“21 konteynerin maliyeti dikkate alındığında apaçık ortadadır ki Milli Eğitim Bakanlığı zamanında harekete geçseydi konteyner sınıflara harcanacak para ile Lefke Gazi Lisesi binaları sağlamlaştırılabilirdi. Bu yapılmadı ve bugün gelinen noktada konteyner sınıflar çare olarak dayatıldı.

Biz Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak Lefke Gazi Lisesi’nin ilk inşa edilmiş olan ve kent kültürünü barındıran 65 yıldır Lefke ve yöresi insanının eğitim görüp duygusal bağ kurduğu binaların yıkılmasına kesinlikle karşıyız ve buna asla ve asla olur vermeyeceğiz.

Yapılacak olan, kent kültürünün parçası olan Lefke Gazi Lisesi’nin ilk iki binasının sağlamlaştırılması, sonradan ihtiyaca göre inşa edilen yapıların yıkılıp yeniden inşasıdır.”

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Tatar, hemşirelik ve ebeliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal meslekler olduğunu belirtti

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hemşirelik ve ebeliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal meslekler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tatar mesajında, hemşireliğin toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını barındıran çok yönlü bir meslek olduğuna işaret etti. Tatar, “Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “herkes için sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır” dedi.

Sağlık sektöründeki değişim, ulusal ve uluslararası arenadaki rekabetin artması, sağlıkta kalitenin artan önemi, hasta ve çalışan memnuniyetinin olmazsa olmaz hale gelmesinin hemşirelik eğitiminin önem ve gerekliliğini ortaya çıkardığını dile getiren Tatar, bugün KKTC’de de bu eğitimin verildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tatar, pandemi ve depremi süreçlerinin hemşire ve ebelerin oynadığı rolün önemini bir kez daha ortaya koyduğunu, herkese ebe ve hemşirelerin değerini hatırlattığını da ifade etti.

KKTC’de sağlık sisteminin her geçen gün güçlendiğini görmenin gurur verici olduğunu ifade eden Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu duygularla sağlığın korunması, geliştirilmesi ve hastalık durumunda da iyileştirilmesi için din, dil, ırk ayırt etmeksizin her koşulda var gücüyle çalışan başta ülkemizde görevli sağlık ekibimizin vazgeçilmezleri, yüreği sevgi, şefkat ve özveriyle dolu ülkemizin her bir köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz özveri, sabır, sevgi ve gayretle mesleğini icra etmek için çabalayan değerli hemşirelerimiz ve ebelerimizin, tüm sağlık personelimizin en içten dileklerimle, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ile 12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını diler, özverili çalışmaları için teşekkür ederim.”

(AK/ÖZ)

Devamını Oku

Kıbrıs

Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi yarın başlıyor

Published

on

By

3’ncü Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi yarın 10.30’da Acapulco Hotel’de başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 3’üncü Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi bu yıl 3 gün sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek kongre, Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı ana sponsorluğunda, KKTC Cumhurbaşkanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

“İyi Oluş Alanında Güncel Yaklaşımlar” temasıyla düzenlenen kongre, yaşam boyu iyi oluşu destekleyen modellerin, uygulamaların ve akademik çalışmaların paylaşılmasına imkan sunuyor. Kongreye 40 ülkeden başvuru yapıldığı ve çevrim içi sunum olanağının da tanınacağı belirtildi.

Kongre kapsamında iki çalıştay, öğretmen ve öğrencilere yönelik atölyeler, paralel akademik oturumlar ve “Önleyici Politikalar Çerçevesinde Toplumsal İyi Oluş” konulu panel düzenlenecek. Genç yetenekleri desteklemeyi amaçlayan 3’ncü Birkan Uzun Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergisi de etkinlik programında yer alıyor.

Eğitim alanındaki çalışmalarıyla tanınan Türkiye Cumhuriyeti eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kongrenin açılışında, “Eğitimde Kavramlar ve Yansımaları” konulu konuşma yapacak.

Açıklamada, “Kongre, iyi oluşu yalnızca bireysel bir kavram olarak değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk ve iş birliği alanı olarak ele alıyor. 3’ncü Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi; akademi, kamu, uygulayıcı profesyoneller ve sivil toplumu bir araya getirerek iyi oluşu bir ekosistem olarak değerlendirme misyonunu sürdürüyor. Artan uluslararası katılım, kongrenin yalnızca bir akademik etkinlik değil, aynı zamanda küresel ölçekte saygın bir uygulama ve paylaşım platformu haline geldiğini ortaya koyuyor”

Kongre hakkında bilgi: https://www.poswebcongress.com/index.php

Devamını Oku

Kıbrıs

2024-2025 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde burs müracaatını tamamlayamayan öğrenciler yarın ve çarşamba günü başvuru yapabilecek

Published

on

By

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde, herhangi bir nedenle, burs müracaatını tamamlayamayan öğrencilerin, mağduriyet yaşamaması ve burs müracaatlarını yapabilmeleri için yarın burs sistemi YÖBİS’in yeniden açılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler yarın ve çarşamba günü http://yobis.mebnet.net adresinden akademik bilgilerini güncelleyerek, transkript ile Bahar Dönemi’ne ait öğrenci belgelerini sisteme yükleyerek ve ‘burs başvuru butonu’na basarak başvuru yapabilecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam