Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi

Published

on

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek, “İş birliği ve dayanışma ile eğitimde hedeflenen yapıya ulaşma yolunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini” vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğu, yarın başlayacak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle yayımladığı mesajla, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi.

Çavuşoğlu, mesajında, yeni dönemin başarılı, sağlıklı ve verimli geçeceğine olan inancını vurguladı.  

Çavuşoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Değerli Öğrencilerimiz, Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Saygıdeğer Velilerimiz,

2024-2025 eğitim öğretim yılına Pazartesi günü itibarıyla başlıyoruz. Bu yeni dönemin, tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyor, başarı, sağlık ve verimlilikle dolu bir yıl geçireceğimize olan inancımı ifade ediyorum.

Hep birlikte hareket ederek, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etme hedefinde kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bu süreçte başarının anahtarı, iş birliği ve dayanışmadır. Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımıza daha iyi yarınlar hazırlamak için el birliğiyle çalışacağız.

Sevgili Öğrenciler,

Sizler bizim en kıymetli hazinemizsiniz. Eğitiminiz süresince kazanacağınız bilgi ve beceriler, ülkemizin gelişiminde büyük bir rol oynayacak. Kendinize inanarak ve hedeflerinizi yüksek tutarak bu yıl da başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.

Unutmayın ki, sadece derslerde değil, hayatın her alanında öğrenmek ve gelişmek, sizlere en büyük gücü kazandıracaktır.

Değerli Öğretmenler,

Öğrencilerimizin hayatına dokunan en önemli rehberler olarak, bilgi, deneyim ve sevginizle genç nesilleri geleceğe hazırlarken, onların potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyorsunuz.

Yeni eğitim yılında da göstereceğiniz özveri ile öğrencilerimizin hayatına dokunacak, onların öğrenme yolculuklarına ışık tutacaksınız.

Bu noktada, sizlerin varlığı geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir önem taşımaktadır.

Bizler de, Milli Eğitim Bakanlığı olarak, her zaman yanınızda olduğumuzu ve daha iyi bir eğitim ortamı oluşturmak için birlikte çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak isterim.

Saygıdeğer Veliler,

Çocuklarımızın eğitim hayatındaki en büyük destekçileri sizlersiniz. Onların başarı yolculuğunda rehberlik etmek, birlikte zorlukları aşmak ve umut dolu yarınlar için onlara güven aşılamak en büyük görevlerimizden biridir.

Bakanlık olarak, sizlerle güçlü bir iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Yeni eğitim öğretim yılına umutla, azimle ve kararlılıkla başlıyoruz. Hep birlikte el ele vererek, çocuklarımızı daha aydınlık ve başarılı bir geleceğe hazırlayacağız.”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu duygu ve düşüncelerle, okulların yeni eğitim yılına hazırlanmasında emeği geçen tüm emekçilere ve müteahhitlere, iş birliği içinde çalıştıkları belediyelere ve belediye başkanlarına, Bakanlık çalışanlarına, güçlendirme çalışmaları noktasında katkı sunan deprem komitesine ve her türlü süreçte kendilerine destek olan Başbakan Ünal Üstel’e teşekkürlerini sundu.

Çavuşoğlu, “Hepinize başarılar dolu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Helin Ressur cinayetinin kararı bugün açıklanıyor

Published

on

By

İskele’de hunharca katledilen Zahie Helin Ressur’un cinayet davasında karar bugün açıklanıyor.

İskele Kaza Mahkemesi’nde okunacak karar öncesi bazı sivil toplum örgütleri mahkeme önünde eylem yaptı.

Toplumsal Mücadele Platformu, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” pankartı açarken, kadın cinayetleri kınandı, “Kadın yaşamın merkezidir”, “Sessiz kalma sesim ol”, “Vahşeti magazinleştirme”, “Kaza da kader de değil cinayet”, “Kadınım özgürüm güçlüyüm” dövizleri taşındı. Eyleme 37 sivil toplum örgütü ile siyasi parti destek verdi.

Polis de karar öncesi mahkemede geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahkemeye girişlerde dedektörle arama yapıldı.

İskele Long Beach Bölgesi’nde 25 Ocak 2023 tarihinde 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, 16 yaşındaki Zahie Helin Reessur’u bir inşaata götürerek başına sert bir cisim vurarak hayatını sonlandırmış, olayın ardından zanlı güneye kaçmıştı. Aynı gün adanın güneyinde tespit edilen zanlı, tutuklanarak kuzeye teslim edilmişti.

Devamını Oku

Kıbrıs

GAÜ Rektörlüğü’nden bir heyet Şampiyon Meleklerin kabristanını ziyaret etti

Published

on

By

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörlüğünden bir heyet Şampiyon Meleklerin kabristanını ziyaret etti.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever yazılı açıklamasında, üniversite çalışanları ve öğrencileri adına dikkatle takip ettikleri İsias davasının bu aşamasında, Şehit Meleklerin kabristanını ziyaret ederek, onların manevi huzurunda aileleri ile bir kez daha kenetlendiklerini kaydetti.

Yurtsever, “Girne Amerikan Üniversitesi olarak, Şampiyon Meleklerimizin daima manevi huzurlarında yer alacağız. Değerli ebeveynlerinin sonsuz özlemlerinin çağrılarında onları ve bıraktıkları tüm hatıraları biz de özleyeceğiz” dedi..

GAÜ Kurucu Rektörü, Milletvekili Serhat Akpınar’ın, İsias Davası’nın son duruşmalarını Adıyaman’da takip ettiğini belirten Yurtsever, “Bizler de GAÜ Rektörlüğü olarak Meleklerin Şehri Gazimağusa’da aileler ile buluştuk. Acıları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı ile Türkiye Cumhuriyeti halkının olduğu kadar Girne Amerikan Üniversitesi Ailesi’nin de acısıdır.” ifadelerini kullandı.

Yurtsever bu ortak davada adaletin peşinde ve aileleri yanında olduklarını da belirtti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Haspolat’taki olay kundaklama… Polisten 3 tutuklama

Published

on

By

Haspolat’ta 1 kişinin hayatını kaybettiği yangının kundaklama olduğunu açıklayan polis 3 kişiyi tutukladı.

Polis Basın Subaylığı açıklamasına göre, yürütülen ileri soruşturma kapsamında, S.M.A.E.(E-25) ve İ.E.G (E-20) henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yakıcı bir malzemeyle bina içerisindeki eşyaları ateşe verip, kundakladı.

Bahse konu şahıslar ve meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan M.T.(E-42) tutuklandı.

Yangın sonucunda apartman sakinlerinden Derrick Bamfo Anpomah (E-24) yaşamını yitirmiş ve Jonathan Maukle Adjabeng (E-24) ise ağır yaralanmıştı.

Soruşturma devam ediyor.

Devamını Oku

Trending

Reklam