Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:KKTC’nin tanınma ve izolasyonların kaldırılma zamanı gelmiştir

Published

on

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu’unda (BMGK) Kıbrıs konusunda verdiği mesajları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 77’nci ve 78’nci Genel Kurulunda ‘KKTC’nin tanınma ve izlosyanların kaldırılma zamanı gelmiştir’ konuşmasının ardından bu yıl aynı şekilde güçlü bir mesaj verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya meselelerine değinirken, Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin Kıbrıs Adası’nın kuzeyinde ve batısında ilan edilen kıta sahanlığında, Kıbrıs Türkleri’nin ise Adanın tümünde hakları olduğuna değindiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 50 yıl, Kıbrıs Rum Tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti Ortaklık Devletini gasp etmesiyle Kıbrıs Meselesinin ortaya çıkmasının üzerinden 61 yıl geçtiğini hatırlattığını vurguladı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından Adada barış ve sukünet olduğunu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Meselesine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm getirilmesi için samimi irade ortaya koyan tarafın Kıbrıs Türkleri ve Türkiye olduğunu belirttiğine dikkat çekti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın federasyon çözüm modelinin geçerliliğini tamamen yitirdiğini vurguladığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Adada iki ayrı devlet ve halk olduğunu, Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statülerinin yeniden tescil edilmesi ve tecritin son bulması çağrısını yaptığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasının devamında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası toplumu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik ve siyasi bağlar kurularak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya davet etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs’tan 40 mil uzaklıkta ve aynı zamanda garantör ülke olan Türkiye’nin Kıbrıs’ta sözü, hakkı ve hukuku olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz politikası ve tüm bu dengeler içinde
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değeri ve öneminin yükseldiğini kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında, yeni siyaset olan ‘egemen eşitlik’ ve ‘eşit uluslararası statünün kabulü’ olmadan görüşmelere geçilmeyeceğinin yer aldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir anlaşma olacaksa iki devlet arasında olacak” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodilis’in amacının, KKTC’yi, Rum Cumhuriyeti’ne dönüşen devletin içine çekmek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar,Türkiye ile olan bağların koparılması noktasında karşı tarafın siyasetinin çökmekte olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, BGMK’da yaptığı konuşmadan dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti.

Güçlü ve önemli bir mesaj verildiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyasetin doğru yolda yürütüldüğünün teyit edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dünyanın gerçekleri, görme zamanının geldiğini belirterek, iki devletin işbirliğinde, garantör ülke Türkiye’nin söz hakkıyla çözüm olması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu’nun 79. Oturumunda yaptığı tarihi konuşmasında bizleri bir kez daha onurlandırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, temsiliyetimizi engellemek isteyenlere en iyi yanıtı vererek, Kıbrıs Türk Halkı’nın sesi ve soluğu olarak, haklı davamızın dünya gündemine bir kez daha kalın harflerle girmesine vesile olmuştur.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu tarihi konuşmasında, en net ifadelerle federasyon modelinin tamamen geçerliliğini yitirdiğini, özden gelen haklarımız olan egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün yeniden tescil edilmesinin şart olduğunu ve Kıbrıs Türkleri’ne uygulanan tecritin son bulması gerektiğini vurgulamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ta iki Devlet ve İki Halk olduğu gerçeğiyle bugün de uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet etmiştir.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına en derin saygılarımla şükranlarımı sunuyorum.’

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ekoloji bahçesi kurulacak

Published

on

By

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımı tamamlandıktan sonra bölgedeki özel çocukların kaliteli eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve Şubat 2020’de eğitim-öğretim yılına başlayan Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ekoloji bahçesi kuruluyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sadıkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ziyaret ettiği okulda eksikleri yerinde gözlemledi, yapılması gerekenler konusunda Belediyenin ilgili birimlerini görevlendirdi.

Sadıkoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okula Ekoloji bahçesi kazandırılması yönünde adım attıklarını belirtti.

Devamını Oku

Kıbrıs

GİAD 35. yılını baloyla kutladı

Published

on

By

Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), 35. yılını Grand Pasha Hotel Lefkoşa’da düzenlediği balo ile kutladı.

GİAD’tan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte dernek başkanları ve paydaşlar bir araya gelerek GİAD’ın iş dünyasına ve topluma sağladığı katkıları değerlendirdi.

Açılış konuşmasını GİAD Başkanı Orhan Gavani’nin yaptığı etkinlikte, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve GİAD Kurucu Başkanı Serdar Denktaş da söz aldı.

Etkinliğe, GİAD üyeleri, eski başkanlar, sivil toplum örgütleri, bürokratlar ve iş dünyasından temsilcilerin yanı sıra Eskişehir ve Antalya GİAD başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Gecede, derneğin toplumsal sorumluluk projelerine verdiği önem de vurgulandı. Etkinlik kapsamında katılımcılar adına fidan bağışı yapıldı.

Etkinlik kapsamında, GİAD’ın 35 yıllık tarihini özetleyen bir video gösterimi sunuldu. Ayrıca, GİGA (Genç İş İnsanları Gelişim Akademisi) Projesi’nin, Eskişehir GİAD ile protokolü açıklandı. Gecede düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara GİAD üyelerinin ürünlerinden oluşan hediye sepetleri takdim edildi.

Başkan Orhan Gavani, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, “Bu başarı yalnızca geçmişin değil, geleceğin de bir kutlamasıdır. Hep birlikte daha güçlü bir GİAD için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik, 23 Kasım’da Near East Bank ve Çağıner Construction başta olmak üzere, ana sponsorların katkılarıyla düzenlendi.

Devamını Oku

Kıbrıs

DAÜ’de Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu düzenlenecek

Published

on

By

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi tarafından, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ve İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (İLDEK) iş birliği ile “4. Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu” düzenlenecek.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sempozyum, 28 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da DAÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayacak. 28 – 30 Kasım 2024 tarihlerinde DAÜ İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan uluslararası sempozyumda, yapay zekâ teması ile birlikte şimdinin ve geleceğin iletişimi ele alınacak.

Sempozyumda ilk gün davetli konuşmacı olarak The University of Tennessee at Chattanooga’da (UTC) görev alan ve İLDEK daimi üyesi Prof. Dr. Asaf Varol “Yapay Zekâ ve İletişim” üzerine bir sunum yapacak. Programın ikinci gününde ise Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Tokel “Siyasal İletişim ve Medya” üzerine bir konuşma yapacak.

Sempozyumda ayrıca, Gazeteci Ali Baturay, Yenidüzen köşe yazarı Cenk Mutluyakalı, TAK Müdürü Dr. Fehmi Gürdallı, YDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayça Demet Atay, YDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder ve İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen’in katılacağı bir panel ile “Uluslararası İletişim Düzeni ve Kıbrıs Türk Medyası” tartışılacak.

Dijital dönüşüm ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişimi ile iletişim süreçlerindeki değişimlerin ele alınacağı sempozyumda 48 adet akademik çalışma sunulacak. “CIDA International 2024” web sitesinden erişime açılan detaylı programa göre, Türkçe ve İngilizce sunumların yapılacağı sempozyum 11 adet oturumda 28-29 Kasım 2024 tarihlerinde dinleyicilerle buluşacak.

-Prof. Dr. Metin Ersoy: “Çok gururluyuz”

Sempozyuma yönelik açıklamalarda bulunan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ersoy, “İletişim alanının önemli ve değerli isimlerini DAÜ İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde buluşturacak olduğumuz için çok gururluyuz.” diyerek yapay zekâ araştırmalarının öne çıktığı bir sempozyum olacağını kaydetti. DAÜ İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz’in İletişim Araştırmaları Derneği Başkanı olarak kendilerine ev sahipliği görevini verdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Metin Ersoy, bu zorlu görev için teşekkür ederek görevi başarıyla tamamlayacaklarını söyledi.

Devamını Oku

Trending

Reklam