Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Kurtulmuş’tan Kıbrıs açıklaması “Tüm uluslararası platformlarda, Kıbrıs Türklerinin mücadelesini net şekilde ifade ettik”

Published

on

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, tüm uluslararası platformlarda, Kıbrıs Türklerinin mücadelesini net şekilde ifade ettiklerini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Meclis Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesinin sunumunda Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulundu.
Numan Kurtulmuş, tüm uluslararası platformlarda, Kıbrıs Türklerinin mücadelesini net şekilde ifade ettiklerini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin itibarını, hakkını ve hukukunu kararlılıkla savunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, uluslararası sahada insanlık vicdanının sesi olmaya gayret ettiklerine de dikkati çekerek, Türkiye’nin sadece bölgesel değil, aynı zamanda küresel barışın temini için de katkı sağladığını kaydetti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Türkiye Dışişleri Bakanlığı rapora tepki gösterdi.. “Raporda TC ve KKTC’nin haklı politikaları göz ardı edildi”

Published

on

By

 

Avrupa Komisyonu, 2024 yılı Genişleme Strateji Belgesi ile Türkiye dahil tüm aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırlanan Ülke Raporlarını dün yayımladı.

Rapora tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı; Raporda Yunanistan ile Rum tarafının hukuk dışı ve maksimalist görüşlerinin yansıtıldığını vurguladı.

Açıklamada, raporda TC’nin ve KKTC’nin haklı politikalarının göz ardı edildiği de belirtildi.

Avrupa Komisyonu, 2024 yılı Genişleme Strateji Belgesi ile Türkiye dahil tüm aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırlanan Ülke Raporlarını yayımladı.

Raporun Kıbrıs ile ilgili kısmına Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2024 yılı Türkiye Raporu’nda, AB’nin özellikle siyasi kriterler ve iç siyasi dinamikler konusundaki haksız değerlendirmeleri reddedildi” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, raporda Yunanistan ve Kıbrıs Rum tarafının gerçeklerle bağdaşmayan, hukuk dışı ve maksimalist görüşlerinin yansıtıldığına işaret ederek, raporun, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin meşru kaygılarını ve haklı politikalarını tamamen göz ardı ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik formatın yalnızca Ada’daki iki tarafı, üç Garantör gücü ve Birleşmiş Milletleri içerdiğinin altını çizmek isteriz. Gelecekte varılacak herhangi bir çözüm, Ada’daki iki tarafın mutabakatıyla gerçekleşmelidir. AB’nin Kıbrıs meselesine ilişkin olarak, Kıbrıs Rum tarafının tutumunu kayıtsız şartsız yansıtan ve Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını dikkate almayan açıklamaları, çözüm çabalarına katkıda bulunmamakta ve AB’nin çözüm sürecinde yer almasının neden uygun bir seçenek olmadığını açıkça göstermektedir. AB’nin, üçüncü ülkelerin sınırlarını belirleme görevi veya bu konuda karar verme yetkisi olmadığını da hatırlatırız.”

Devamını Oku

Kıbrıs

KTOEÖS, Başbakanlık önünde eylem yaptı

Published

on

By

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Başbakanlık önünde eylem yaptı. Eylemde, eğitimde yaşanan sorunlar, 2008 ve 2011 sonrası atanan öğretmenlerin durumu, “yasal haklara yapılan saldırılar”, tam gün eğitim gibi sorunlara dikkat çekildi.

Eylemde, “Siz teslim oldunuz, biz teslim olmayacağız.”, “Göç Yasası’na dur de. Göç Yasası’nda buluşmak değil, Göç Yasası’ndan kurtulmak istiyoruz.”, “Öğretmenlere saldırı ve itibarsızlaştırma politikaları kabul edilemez.” pankartları açılırken; üzerinde “UBP, DP, YDP” logoları bulunan bir bebeğin zincirlendiği sandalye Başbakanlık bahçesine atıldı.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ve “Göç Yasası mağduru” olarak belirtilen öğretmen Emre Uyguroğlu’nun konuşma yaptığı eylemde konuşmalar sık sık “Hükümet istifa”, “Yolsuzluğa son”, “Göç Yasası’na hayır”, “Direne direne kazanacağız” ve “Birlik, mücadele, dayanışma” sloganları ile kesildi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, eylemdeki konuşmasının başında hastanedeki bebek ölümüne değinerek, bebeğin yaratılan çarpık düzenin kurbanı olduğunu savundu ve “Sorumluluğu olan herkes, siyasiler de dahil yargılanmalı. Adalet ancak böyle sağlanabilir.” dedi.

Eylem, konteynerlerde veya inşaatlarda süren eğitim, kadro eksiklikleri, kalabalık sınıflar, Türkçe bilmeyen öğrenciler, sahte diploma meselesi, “torpille istihdamlar”, kitap içerikleri, tarikat yurtları, tam gün eğitim gibi sorunları da sıraladı; yetkilileri eğitimin niteliği gailesi taşımamakla suçladı.

Eylem ayrıca, 2008 ve 2011 sonrası göreve başlayan öğretmenlerin yasal haklarındaki adaletsizliğin görmezden gelindiği, hayat pahalılığı hesaplamasında “sahtekarlık” yapılarak halkın fakirleştirildiği, Meclis Başkanı seçiminde bile usulsüzlük yapıldığı suçlamalarında bulundu.

Selma Eylem’in ardından söz alan öğretmen Emre Uyguroğlu, bahse konu Yasa kapsamında çalışan öğretmenlerin sorunlarını aktardı.

Artan öğrenci sayısından da bahseden Bilgisayar Öğretmeni Uyguroğlu, 36 öğrenci ile bir laboratuvara girdiğini, bilgisayar sayısının yetersiz kaldığını belirtti, kalabalık sınıfın yarattığı sıkıntıları anlattı.

Öğretmenlerin özverilerinden bahseden Uyguroğlu, devlete girmeden önce özel sektörde çalışmışlıklarının yok sayıldığını belirtti. Uyguroğlu ayrıca maaş ve emeklilik uygulamalarının Anayasa’nın “eşit işe eşit ücret” ilkesine ters olduğunu da ekledi.

Tam gün eğitim uygulamasını da eleştiren Uyguroğlu, eğitimin niteliğinin önemine işaret etti. Uyguroğlu, “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Alacağız. Çünkü hak verilmez, alınır.” dedi.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise, Meclis Başkanlığı seçimlerine işaret ederek, “23’ün 25’ten büyük olduğunu söyleyen zihniyetin öğrenme güçlüğü olmadığını mı düşünüyorsunuz? Öğrenme güçlüğü çeken bir hükümetle karşı karşıyayız. İşimiz zor. Ama öğrenme güçlüğü olana da anlatırız. İşimiz bu.” dedi.

“Göç Yasası” öğretmenlerinin maaş ve baremlerine ilişkin sorunlardan bahseden Gökçebel, hükümeti var olan sorunları büyütmekle ve kamu görevlilerini tükenmişliğe itmekle suçladı. Gökçebel, tam gün eğitimde yaşananlardan ve eğitimdeki nitelik sorunlarına da değindi.

Yetkilileri öğretmen haklarına saldırmak ve koltuk sevdalısı olmakla itham eden Gökçebel, hastanedeki bebek ölümüne de işaret etti, “Çocuklarımızı da öldürmeye başladınız. Yeter… Koltuk için değer mi?” diye sordu.

Gökçebel’in konuşmasının sonunda eylemciler diyerek, “UBP, DP, YDP” logoları bulunan bir bebeğin zincirlendiği sandalyeyi Başbakanlık bahçesine attı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Ana Haber 31.10 .2024

Published

on

By

Devamını Oku

Trending

Reklam