Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Derin Öksüz’ün hayat öyküsünü konu alan belgesel gösterildi

Published

on

Kas ve epilepsi hastası genç iletişimci Derin Öksüz’ün hayat öyküsünü konu alan belgeselin gösterimi dün akşam yapıldı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) farkındalık projesi kapsamında hazırladığı belgeselin gösterimi, saat 18.00’de Rüstem Kitabevi’nda yer aldı.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar, BRTK Müdürü Meryem Özkurt ve Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı da katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasına BRTK’ye duyarlılığı ve hassasiyeti için teşekkür ederek başladı. Tatar, Derin Öksüz’ü ve ailesini de tebrik de etti.

BRT’nin Kıbrıs Türk halkının değerlerini ve mücadelesini aktardığını ifade eden Tatar, “Bizi biz yapan değerlerimizdir, birbirimize sahip çıkmamızdır.” dedi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt konuşmasının başında, tüm BRT ekibine ve kendilerini Derin Öksüz ile tanıştıran TAK Müdürü Fehmi Gürdallı’ya teşekkür etti.

“Pes etmemek gerekiyor.” diyen Özkurt, Derin Öksüz’ün çoğu gencin başaramadığını başardığını kaydetti. BRT’nin bir aile olduğunu belirten Özkurt, Derin Öksüz’ün de BRT ekibinde yer aldığını anlattı. Derin Öksüz’ün herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Özkurt, belgeselin yönetmeni Vasfi Kuni’ye de teşekkür etti.

BRTK Eğitim ve Kültür Yayınları Amiri ve Proje Koordinatörü Betül Arslan Akkuş da konuşmasında, Derin Öksüz ile tanışmasını ve Öksüz’ün hayatının belgesel olma hikayesini anlattı.

Öksüz’ün hayatının film gibi olduğunu belirten Akkuş, belgeselin daha çok çocuğun, gencin ve ailenin ışığı olmasını temenni etti.

Belgeselin Yönetmeni Vasfi Kuni, Derin Öksüz’ün hayatının örnek ve ışık tutacak nitelikte olduğunu belirterek, BRT ailesi olarak bu işe girdiklerini anlattı.

Belgesele sponsor olan Grand Pasha Otel’in Genel Müdür Yardımcısı Yetkin Oskay, hayatın insanlara sınavlar sunduğunu ve bazılarının bu zorlukları fırsata çevirerek hayata meydan okuyabildiğini anlattı.

Derin Öksüz’ün enerjisinin çok yüksek olduğunu kaydeden Oskay, onun hikayesinin kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirtti ve Öksüz ile gurur duyduklarını ekledi.

Derin Öksüz ise konuşmasında, gösterime katılanlara ve projede katkısı olanlara teşekkür etti.

Öksüz, belgeselde hayatında karşılaştığı engeller ve zorlukların konu alındığını belirterek bu farkındalık projesinin engelliler konusunda toplum bilincini artırmasını diledi.

Öksüz, ailesi ile dostlarına da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından belgesel izlendi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, SAMTAY Vakfı’nın düzenlediği ödül törenine katıldı

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, SAMTAY Vakfı’nın düzenlediği ödül törenine katıldı.

Tatar ödül töreninde yaptığı konuşmada, merhum Suna Atun ve ailesi tarafından kurulan SAMTAY Vakfı’nın, Kıbrıs Türk Tarihi ve Edebiyatının araştırılması ve yazılması için önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Merhum Suna Atun’un kendisini Kıbrıs Türkü’ne adadığını ve çok önemli hizmetler verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine her zaman destek olan ve en son vakfın 67’nci kitabını yazan Bülent Fevzioğlu’nu tebrik etti.

SAMTAY Vakfı’nın Kıbrıs Türk Tarihi ve Edebiyatı için çok önemli kitapların hayata geçmesini sağladığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, vakfın mütevelli heyeti başkanı Sunat Atun’a ve ailesine, annesinin üstlendiği misyonu devam ettirdiği için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında ödül alanları tebrik ederek, başarılar diledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

11 İnönülü şehit düzenlenen törenle anıldı

Published

on

By

İnönü şehitleri düzenlenen törenle anıldı.

1958-1963 ve 1974 yıllarında şehit edilen 11 İnönülü için düzenlenen tören protokol sırasına göre şehitler anıtına çelenklerin konmasıyla başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve 3 el saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende Öykü Zort “ Bu Vatan Kimin?” isimli şiiri okudu.

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif törende yaptığı konuşmada, milli mücadele yıllarında İnönü köyünün 11 evladını toprağa verdiğini anımsatarak, şehitleri rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, 1974’ten önce ekmeğini kazanmak için işine giderken bir çok Kıbrıslı Türk’ün şehit edildiğini hatırlatarak, Rumların Kıbrıs Türkünü yok etmek için sistematik saldırılarda bulundu anlattı.

Kıbrıs Türk halkının kahramanca ülkesini ve halkını savunduğunu dile getiren Tatar, “1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve sonrasında Anavatan Türkiye’nin desteğiyle KKTC olarak dünyada haklı yerimizi alırken tüm bunları şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Tatar, “Kıbrıs Türk halkının en az Rumlar kadar bu topraklarda hakkı vardır. Devletimizin kabul görmesi, egemenliğimizin tanınması gerekiyor, ancak o zaman adil kalıcı bir çözüm olur” dedi.
New York’ta da bu gerçekleri paylaşacağını ifade eden Tatar, bu kadar bedel ödeyen bir halkın egemenlik ve tanınma hakkı olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve devlet olduğunu vurgulayan Tatar, bir anlaşma olacaksa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin o anlaşmanın bir parçası olacağını söyledi.

Tören duaların okunmasıyla sona erdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TÜRKSOY’un 32. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TÜRKSOY’un 32’nci kuruluşu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Tatar yazılı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Türk Halkı için Türksoy teşkilatı büyük önem taşımaktadır. Kültürden sanata, edebiyata, tarihe, müziğe, farklı gelenekleri, örf ve âdetleri bir çatı altında toplayan TÜRKSOY’un 1993 yılından beri yaptığı çalışmaları buradan bir kez daha hürmetle selamlarım.

Türk Devletleri arasında 32 yıl önce kardeş halkların ortak iradesiyle temelleri atılan Türksoy, geçen zaman içinde Türk Dünyası’nın kültürel buluşma köprüsü olmuştur.

TÜRKSOY teşkilatının KKTC’ye gösterdiği ilgi alaka sonucunda, KKTC haksız bir şekilde maruz kaldığı birtakım engellemeleri kültür ve sanat alanında aşmıştır. TÜRKSOY’un bizlere açtığı kapı ve köprüler vasıtasıyla Kıbrıs Türk Halkının kültürü, sanatı, müziği, edebiyatı, örf ve âdetleri dünyaya ulaşmıştır. Çeşitli ülke ve şehirlerde, kültür ve sanatın farklı dallarında yapılan etkinliklerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin temsilcilerine kültür ve sanatlarını paylaşma fırsatı verilmiştir. Bu bakımdan da TÜRKSOY’a teşekkürlerimi iletiyorum.

KKTC ve TÜRKSOY iş birliği çerçevesinde bundan sonraki süreçte de Kıbrıs Türk Halkının kültür ve sanat insanlarının Türk Dünyası mümtaz şahsiyetleri arasında anılması ve ilan edilmesi bizler için de bir ilham kaynağı olacaktır. Dolayısıyla şimdiden sizlerin yapacağı çalışmalar için bir kez daha teşekkür diyorum.

Türk Halkları arasındaki kardeşlik bağları büyük önem taşımaktadır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’ın KKTC Halkı için aynı soydan gelen, aynı milletin evlatları olduğunu, gönül birliği, gelenek ve görenek, ortak kültür, ortak tarih ve ortak dil temelinde hiçbir farklılığının bulunmamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk halklarının ortak kültürel mirasını yaşatma, tanıtma ve gelecek kuşaklara aktarma idealiyle kurulan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 32. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Devamını Oku

Trending

Reklam