Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Gardiyanoğlu:Vatandaşlarımızı devlet kapılarında bürokrasi ile uğraştırmak istemiyoruz

Published

on

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, e-Devlet yetkililerini kabulünde, vatandaşları bürokrasi ile uğraştırmak istemediğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye e-Devlet Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koca ile e-Devlet İş Geliştirme ve Proje Yönetimi Direktörü Fatih Işık’ı kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kabulde yaptığı konuşmada, e-Devlet Yasası’nı hazırlayıp Meclis’e sunan milletvekillerinden biri olduğunu anımsatarak, e-Devlet Yasası’nın 11 yıl önce hazırlandığını, Yasa’nın Meclis’te kadük olduğunu ve o dönem kurulan ekiple yasa için 8 ay süren hummalı bir çalışma yapıldığını belirterek, yasanın ülkeye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teknolojiyi yakalamanın, işlemleri hızlandırmanın önemine vurgu yapan Gardiyanoğlu, “Vatandaşlarımızı devlet kapılarında değil işlerinde uğraştırmak lazım çünkü bürokraside kaybedilen zaman ciddi bir zaman ve emektir. Devletin en asli görevlerinden biri vatandaşlarına hızlı hizmet vermektir.” dedi.

Bakanlık görevine geldiği ilk günden beri, en çok üzerinde durduğu noktanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı dairelerin yazılımlarının günün şartlarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak güncellenmesi olduğunun altını çizen Gardiyanoğlu, vatandaşa daha çağdaş ve hızlı hizmet verilmesi için e-Devletin önemine işaret etti.

İlk göreve geldiklerinde muhasebecilerden İhtiyat Sandığı Dairesi ile ilgili aldıkları memnuniyetin günden güne arttığını söyleyen Gardiyanoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi yazılımının kullanıcıların talebine göre sürekli güncellendiğini, Bakanlığın ana iskeleti ve en çok işlem yapılan dairesi olan Çalışma Dairesi’nin neredeyse tüm işlemlerinin artık portal üzerinden çevrimiçi yapıldığını anlattı.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde bugüne kadar herhangi bir yazılım kullanılmadığını ve sağlıklı veriler elde edilemediğini kaydeden Gardiyanoğlu, Daire için bir yazılım hazırlandığını, bu konuda FONET yetkilileri ile bir toplantı yapıldığını ve yazılımların tamamlandığını aktardı.

Arşivleme ve dijitalleşmeye geçmek amacıyla FONET’in kurduğu sisteme entegre olmayı sağlayacak bir yazılım için çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Gardiyanoğlu, veri girişlerine başlandığını, e-Devlet kapısı tamamlandığı an Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın dört dairesi ile anında sisteme bağlanabilecek bir altyapıya kavuştuğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine düşen ödev ve sorumluluklar ile ilgili yasal mevzuat, tüzük ve yönetmeliklerin hazırlanması ile ilgili ortak bir karar aldığını kaydeden Gardiyanoğlu, Ocak ayı içinde bir eylem planı hazırlanacağını ve yürürlüğe gireceğini söyledi. Temel hedeflerinin 2025 yılında her şeyi tamamlayıp vatandaşları daha kolay daha hızlı daha erişilebilir ve daha güvenilir bir sisteme kavuşturmak olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, verdikleri destek ve emekten dolayı e-Devlet Projesi yöneticilerine teşekkür etti.

Kabulde konuşan e-Devlet Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koca ise, e-Devlet Projesi’nin kendileri için çok önemli ve gelişen bir proje olduğunu ifade ederek, KKTC’deki e-Devlet projesinde de hizmetlerin çeşitlendirilerek vatandaşlara hızlı hizmet verilmesi noktasında üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve yoğun bir efor ile çalışacaklarını söyledi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı’nda Türk dünyasıyla ilgili konferans düzenleniyor

Published

on

By

Cumhurbaşkanlığı’nda yarın Türk Dünyasıyla ilgili konferans düzenleniyor.

Uluslararası Final Üniversitesi ile Azerbaycan- Kıbrıs Dostluk Cemiyeti iş birliğinde gerçekleşecek “Bizim Ailemiz Türk Dünyasıdır” konulu konferans saat 16.30’da başlayacak.

Türk Dünyasının ortak mirasıyla geleceğinin de konuşulacağı konferansa; Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi Vuqar İskenderov da katılacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

Turunçgil konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda kapsamlı iş birliği anlaşması imzalandı

Published

on

By

Turunçgil konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda kapsamlı iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye’deki Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile KKTC’deki Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği arasında imzalanan protokolle turunçgil sektöründe bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması, Ar-Ge çalışmaları, teknik iş birlikleri, ortak tanıtım faaliyetleri ve pazarlama, kalite standartları ile sürdürülebilirlik konularında eşgüdümlü hareket edilmesi hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un huzurunda yapılan imza törenine UTK Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Fethi Bardakçıoğlu, Interfresh Euroasia Genel Koordinatörü Murat Özer ve Türkiye Cypfruvex Temsilcisi Mevlüt Sezer de katıldı.

Sözkonusu kuruluşlar benzer bir iş birliği anlaşmasını Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu huzurunda da imzaladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, narenciyenin ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Çavuş, “Narenciye sektörü hem ekonomik getirisi hem de ihracat potansiyeliyle ülkemizin en değerli üretim alanlarından biridir. Bu tür iş birlikleri, bilgi paylaşımı, ortak vizyon geliştirme ve uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde var olabilmemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlaşmanın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

-Anlaşmanın ayrıntıları

Anlaşma çerçevesinde; tarımsal üretim tekniklerinin geliştirilmesi, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, sürdürülebilir üretim modellerinin desteklenmesi, teknik eğitimler ile çalıştay ve seminerlerin düzenlenmesi, akademik kurumlarla ortak Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi de iş birliği alanları arasında yer alıyor.

Ortak pazar araştırmaları yapılması, yeni ihracat pazarlarının belirlenmesi, lojistik ve tedarik zinciri süreçlerinin paylaşımı, ortak fuar, tanıtım ve heyet organizasyonları da protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler arasında bulunuyor.

İşbirliği protokolüyle, turunçgil sektöründe bölgesel dayanışmanın artırılması, üretici ve ihracatçılar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi ve uluslararası pazarda rekabet gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Dikmen ve Ağırdağ kavşaklarına akıllı sinyalizasyon sistemi kuruluyor

Published

on

By

Lefkoşa-Girne Bölünmüş Anayolu üzerindeki Ağırdağ ve Dikmen kavşaklarında bulunan sinyalizasyon sistemine ek olarak temmuz ayı sonunda hizmete girmesi ön görülen akıllı (dinamik) kavşak sinyalizasyon sistemi kuruluyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, kurulacak iki akıllı (dinamik) kavşak sinyalizasyon sistemi için, Bakanlık’ta ek protokol imzalandı. Protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı adına Bakan Erhan Arklı ve projeyi üstlenen Elnaz Trading Ltd. Direktörü Hasan Paralik imza koydu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Lefkoşa-Girne Bölünmüş Anayolu’nda bulunan Ağırdağ ve Dikmen kavşaklarına kurulacak olan akıllı sinyalizasyon sistemlerinin bölgedeki kaza riskini ortadan kaldıracağını belirtti.

İçerisinde, saha kabini, akıllı kameralar, trafik yoğunluğunu izleme kamerası bulunan akıllı sinyalizasyon sisteminin Pasha Group tarafından finanse edildiğini söyleyen Arıklı, maliyetin 3 milyon TL olduğunu kaydetti. Arıklı, malzemelerin sipariş edildiğini ve bir aksilik yaşanmaması halinde akıllı sinyalizasyon sisteminin temmuz sonunda hizmete gireceğini ifade etti.

Devamını Oku

Trending

Reklam