Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Amcaoğlu: Ankara’da ülkemizdeki yüksek öğretimin nicelik ve niteliğini daha yükseklere nasıl çekilebileceğini tartışma fırsatı bulduk

  Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ankara’daki temaslarını tamamladı. Bakan Amcaoğlu temasları çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay,  Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy

Published

on

Amcaoğlu: Ankara’da ülkemizdeki yüksek öğretimin nicelik ve niteliğini daha yükseklere nasıl çekilebileceğini tartışma fırsatı bulduk

Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ankara’daki temaslarını tamamladı.

Bakan Amcaoğlu temasları çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay,  Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ve Türkiye YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile görüştü.

Temaslarını ’ye değerlendiren Amcaoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 2021 – 2022 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki eğitimin ne şekilde başlayıp devam edeceği konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Amcaoğlu, Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr Erol Özvar ile de  yükseköğretimde 1 Ekim’de yüzyüze eğitime başlanabilmesi için neler yapılması gerektiğinin detaylarını ele aldıklarını belirtti.

Bakan Amcaoğlu, “Bundan sonraki beklentilerimizi, ülkemizdeki yüksek öğretimin nicelik ve niteliğini daha yükseklere nasıl çekilebileceğini tartışma fırsatı bulduk, kararlar ürettik. Yükseköğretimin tekrardan ayağa kalkmasını ve ülkeye katma değer yaratarak ekonomisini sırtlamasını hedeflediğimizi hep birlikte paylaştık ” dedi.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le, 2021-2022 eğitim döneminde yaşanması muhtemel sıkıntıları, bundan sonra yapılması gerekenleri ve ihtiyaçları masaya yatırarak istişarelerde bulunduklarını ifade eden Bakan Amcaoğlu, hala eksik olan bin 500 tabletin de Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine teslim edildiğini söyledi.

Amcaoğlu: Ankara’da ülkemizdeki yüksek öğretimin nicelik ve niteliğini daha yükseklere nasıl çekilebileceğini tartışma fırsatı bulduk

Bakan Amcaoğlu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la da ülkenin kültür-sanatını sadece Türkiye’de değil, başta İngiltere olmak üzere yurtdışında götülebilmesi için gerekli adımların atılması noktasında karar aldıklarını; Devlet Tiyatrolarının yeniden hayat bulması için ihtiyaçların neler olduğunu da konuştuklarını kaydetti.

Amcaoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’le de yurtdışına giden çocukların burs taleplerini ve yaşanan aksaklıkları tekrardan konuşma fırsatı bulduklarını söyledi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Meclis Hukuk Komitesi, TBMM Adalet Komisyonu ile görüştü

Published

on

By

Ankara’da temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu ile görüşme gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meclisinden verilen bilgiye göre, görüşmede Komite Başkanı UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, komite üyeleri UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ve UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük’ün yanı sıra Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars yer aldı.

TBMM Komisyonu heyetinde ise Komisyon Başkanı Cüneyt Yüksel, Komisyon Başkan Vekili Orhan Kırcalı, Komisyon Üyeleri Emine Yavuz Gözgeç ve Halil Öztürk hazır bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk, Türkiye’nin uluslararası alanda oyun kurucu bir devlet haline gelmiş olmasından duydukları gururu dile getirdi.

-Öztürk: “Desteğin farkındayız, ama daha fazlasına ihtiyacımız var”

“Güçlü bir Türkiye demek, güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demektir” ifadelerini kullanan Öztürk, bu tür temasların artmasının ve KKTC’nin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

KKTC’nin tanınması yönündeki çağrıların kendileri için son derece kıymetli olduğunu belirten Öztürk, ekonomik konulara da değinerek, Türkiye’nin sağladığı desteklerin farkında olduklarını ancak bu alanda daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TBMM çatısı altında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, “Burada bulunmaktan onur duyuyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

-Yüksel: “KKTC’nin gelişimi için tüm gayretimizi göstereceğiz”

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel de konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişimi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini vurguladı.

Konuşmasında Kapalı Maraş konusuna da değinen Yüksel, bu açılımın özellikle ekonomik boyutuyla büyük önem taşıdığını ifade etti.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’e de değinen Yüksel, İsias Otel davası sürecini yakından ve titizlikle takip ettiklerini belirtti.

Konuşmasının sonunda Türkiye ile KKTC arasındaki bağlara dikkat çeken Yüksel, “Dayanışmamız daim olsun” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Hukuk Komitesi heyeti, TBMM Dışişleri Komisyonu ile görüştü..Oktay: “İki devletli çözüme tam destek veriyoruz”

Published

on

By

Ankara’da temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu ile görüşme gerçekleştirdi.

Meclisten verilen bilgiye göre, görüşmede Komite Başkanı UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, komite üyeleri UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ve UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük’ün yanı sıra Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars yer aldı.

TBMM Komisyonu heyetinde ise Komisyon Başkanı Fuat Oktay, komisyon üyeleri Mustafa Canbey, Metin Ergun ve Utku Çakırözer bulundu.

-Öztürk: “Taşınmaz Mal Komisyonu’nun bütçesi artırılmalı”

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması yönündeki katkılarını her zaman hissettiklerini söyleyerek, “Bu destekleri geçmişte olduğu gibi bugün de görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, uluslararası platformlarda mülkiyet ve tutuklama konularını gündeme getirdiğini ve Kıbrıs Türkünün iyi niyetini suistimal ettiğini vurgulayan Öztürk, 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’a barış getirdiğini ve bu barışın her iki toplum açısından da önem taşıdığını kaydetti.

Türkiye’nin her daim KKTC’nin yanında olduğunu ve bu desteğin devam ettiğini dile getiren Öztürk, komisyonların önemine de dikkat çekerek, “Komisyonları sadece rutin yapılar olarak görmek basitleştirmek doğru değildir. Komisyonların, hükümet politikaları üzerinde etkisi olabilir” ifadelerini kullandı.

Bölgesel gelişmelere de değinen Öztürk, özellikle Orta Doğu’daki durumu “ateş topuna” benzeterek, yaşananların dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Öztürk, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun daha etkin çalışabilmesi için bütçesinin artırılması gerektiğini dile getirerek, Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki gücünün KKTC için de bir güvence olduğunu söyledi.

“Türkiye güçlü oldukça biz de güçlü olacağız” diyen Öztürk, Türkiye’nin desteğine bir kez daha teşekkür etti.

-Oktay: “İki devletli çözüme tam destek veriyoruz”

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay da konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınarak kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmasının Türkiye açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi ile TBMM arasındaki diyaloğun güçlü tutulmasının ve komisyonların eşgüdüm içerisinde çalışmasının, ilişkilerin daha da ivme kazanmasına katkı sağlayacağını ifade eden Oktay, KKTC’nin uluslararası platformlardaki varlığının artırılmasının da öncelikli hedeflerden biri olduğunu belirtti. Oktay, Özellikle Parlamentolar Arası Birlik ve TÜRKPA gibi yapılarla temasların artırılmasının önemine değindi.

Fuat Oktay, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çerçevesinde yürütülen temasların, KKTC’nin sesini dünyaya duyurma noktasında stratejik bir zemin oluşturduğunu söyleyerek, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’in Kazakistan’ın Astana kentinde düzenlenen genel kurula katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın savunduğu “iki devletli çözüm” modeline tam destek verdiklerini belirten Oktay, Türkiye’nin her koşulda KKTC’nin yanında olmaya ve haklı davasını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Konuşmasında bölgesel gelişmelere de değinen Oktay, İran’da yaşanan çatışmalarda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tutumunu eleştirerek, bu tür yaklaşımların dikkatle takip edildiğini ifade etti.

“KKTC haklı davasında asla yalnız değildir” diyen Oktay, dayanışma mesajı vererek sözlerini tamamladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Basın Kartı Komisyonu, 2025 yılı ilk dönem toplantısını gerçekleştirdi

Published

on

By

Basın Kartı Komisyonu, 2025 yılı ilk dönem toplantısını gerçekleştirdi.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, toplantıda sarı ve sürekli basın kartı başvurularının değerlendirildiği ve onaylanan kart sahiplerinin www.basinkarti.org resmi web sitesinde güncellendiği bildirildi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği temsilcisi Cenk Mutluyakalı başkanlığındaki komisyonda; Dış Basın Birliği’ni temsilen Fevzi Tanpınar, Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Ertan Birinci, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ni temsilen Songuç Kürşad, Haber Kameramanları Derneği’ni temsilen Tarkan Kavaz ve sürekli basın kartı sahibi kıdemli gazetecileri temsilen Erten Kasımoğlu yer alıyor.

Devamını Oku

Trending

Reklam