Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Ataoğlu:Kuzey Kıbrıs’ın turizmde yükselen bir marka olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz

Published

on

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Ada Kıbrıs konseptiyle, KKTC turizmini pazarlıyor.

Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı, bugün açıldı. Fuar’a Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Kıbrıs Sağlık Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan katıldı.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın açılış konuşmasında, KKTC turizmi hakkında bilgiler verdi.
Ataoğlu, “Ülkeler arası turizm iş birliklerinin geliştiği, sektör temsilcilerinin deneyimlerini paylaştığı ve küresel ölçekte turizm vizyonunun şekillendiği bu önemli organizasyonda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etmek bizler için büyük bir onurdur.” dedi.

Turizmin sadece ekonomik kalkınma aracı olmadığını kaydeden Ataoğlu, turizmin kültürlerin kaynaşması, ülke tarihinin tanıtılması ve ülkenin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan stratejik bir sektör olduğunu belirtti.

Ataoğlu, “KKTC olarak, Akdeniz’in kalbinde, eşsiz doğal güzelliklerimiz, tarihi mirasımız, zengin mutfağımız ve sıcak misafirperverliğimiz ile her geçen gün turizm alanında daha güçlü bir konuma geliyoruz” dedi.

-Turizm çeşitliliği…

Turizm çeşitliliğini artırmak adına, sürdürülebilir turizm politikaları geliştirdiklerini ifade eden Ataoğlu, doğa turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi ve gastronomi turizmi projelerine destek verdiklerini söyledi.

Ataoğlu, Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa’daki tarihi mirası daha fazla ön plana çıkararak, turistlere kum ve deniz yanında, ülkenin köklü tarihini sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Ataoğlu “Ada-Kıbrıs markasıyla özellikle Türkiye pazarında olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ada turizmini önce kendi insanımıza, anavatanımıza anlatacağız. KKTC’nin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu her kesime göstereceğiz” dedi.

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanıma ve tanıtma maksadıyla TÜRSAB’ın yakın zamanda büyük bir kafileyle KKTC’ye gelecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EMITT’in yeni iş birlikleri kurmak ve mevcut turizm politikalarını tanıtmak anlamında büyük bir fırsat sunduğunu kaydeden Ataoğlu, uluslararası yatırımcılar ve seyahat acenteleriyle yapacakları görüşmelerin, ülkeye uzun vadeli katkılar sunacağına inandığını söyledi.

-“Kuzey Kıbrıs’ın turizmde yükselen bir marka olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz”

Ataoğlu, “Furda sergilediğimiz standımız ve gerçekleştirdiğimiz sunumlar sayesinde, Kuzey Kıbrıs’ın turizmde yükselen bir marka olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Turizm politikalarında artık sadece büyüme değil, çevreye duyarlık ve sürdürülebilir kalkınmanın da öncelik almaya başladığını kaydeden Ataoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“KKTC olarak biz de turizm politikalarımızı bu anlayış çerçevesinde şekillendiriyoruz.

Yeşil Turizm Projeleri, eko-turizm girişimleri, doğal alanlarımızın korunması, çevreci otel uygulamaları ve yerel üreticiyi destekleyen gastronomi gibi adımlarla, hem doğal güzelliklerimizi koruyor hem de yerel halkın turizmden daha fazla yararlanmasını sağlıyoruz.”

Turizmin toplumları birbirine yakınlaştıran, kültürel anlayışı geliştiren ve ekonomiye doğrudan katkı sağlayan güçlü bir sektör olduğunu belirten Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, bizler de turizmi bir devlet politikası olarak ele alıyor, sürdürülebilir, yenilikçi ve kaliteli turizm hizmetleri ile dünyaya açılmaya devam ediyoruz” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

19 Mayıs TMK öğrencilerinden 6 Şubat’ta kaybettikleri arkadaşları anısına eser

Published

on

By

19 Mayıs Türk Maarif Koleji (TMK) öğrencileri, 6 Şubat 2023 depreminde Adıyaman’da yitirdikleri arkadaşları anısına, “İçimizdeki Doğa” isimli eser yayımladı.

19 TMK’dan yapılan açıklamada, merhumların anılarını yaşatmak, insanın doğa üzerinde kurduğu tahakkümü sorgulatmak ve insanların doğanın bir parçası olduğunu hatırlatmak amacıyla hazırlanan eserde, şiirler, öyküler, düşünce yazıları ve fotoğraflar yer alıyor.

“İçimizdeki Doğa”, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Işık Kitabevi ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden temin edilebilir.

Devamını Oku

Kıbrıs

Ocak ayı enflasyonu yüzde 2,02 olarak açıklandı

Published

on

By

İstatistik Kurumu, ocak ayı hayat pahalılığını yüzde 2,02 olarak açıkladı. Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’ne göre, fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 2,02, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,61 oranında arttı.

-En yüksek artış haberleşme grubunda

Ocakta ana harcama grupları arasında bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı, yüzde 11,52 ile haberleşme grubunda kaydedildi. Sağlık harcamaları yüzde 7,52, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 4,32, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 2,73, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 1,39, eğitim yüzde 1,38, eğlence ve kültür yüzde 1,27, lokanta ve oteller yüzde 1,26, ulaştırma yüzde 1,13, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 1,02, alkollü içecekler ve tütün ise yüzde 0,37 oranında arttı. Giyim ve ayakkabı grubunda ise yüzde 0,86 oranında düşüş yaşandı.

Ocak ayında endekste yer alan 436 ürünün fiyatı yükselirken, 129 ürünün fiyatı düştü. En fazla fiyat artışı, yüzde 60,18 ile pasaport alım masraflarında gerçekleşti. Bunu yüzde 39,22 ile nar, yüzde 38,49 ile gollandro takip etti. En fazla fiyat düşüşü ise yüzde 50 ile milli piyango biletinde görüldü. KKTC devlet piyango bileti yüzde 33,33, kabak ise yüzde 31,22 oranında ucuzladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

“İş’te Kadın” paneli düzenlendi

Published

on

By

İş Kadınları Derneği “İş’te Kadın ekonomi paneli” düzenledi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası konferans salonunda yer alan panele, Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, milletvekilleri, iş insanları ve üyeler katıldı.

Panelde, 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren “Şampiyon Melekler” anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Panelin yöneticiliğini dernek yönetim kurulu üyesi Damla Fehmi Sertbay yaptı. Panelde, konuşmacı olarak Prof. Dr. Mete Feridun, Dr. Mertkan Hamit ve Dr. Fatma Coşar Kınış yer aldı.

-Sayılı

Panelin açılış konuşmasını İş Kadınları Derneği Başkanı Bilen Sayılı yaptı. Sayılı, paneli, ekonomik dinamiklerin hem yerel hem de küresel etkilerini tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere düzenlediklerini söyledi.

Sayılı, 2025 yılında, Orta Doğu’daki krizlerin Kuzey Kıbrıs’a yansımalarını daha derin hissetmeye başladıklarını ifade ederek, bölgede süregelen çatışmalar, enerji politikalarındaki belirsizlikler ve küresel ekonomik durgunluğun sadece dünya ekonomisini değil, ülkedeki ekonomik istikrarı da doğrudan etkilediğine işaret etti

Bu durumun, özel sektörün geleceğini, işverenlerin sürdürülebilir politikalarını ve çalışanların refahını ciddi anlamda tehdit ettiğine işaret eden Sayılı, Kıbrıs meselesinin ise 50 yıldır çözümsüz bir şekilde masada kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu tarihsel sorunun, sadece siyasal bir çıkmaz değil, aynı zamanda ekonomik gelişimi sınırlayan en büyük engellerden biri olduğuna dikkat çeken Sayılı, dünya hızla değişirken, Kıbrıs Türk halkının hala geçmişin gölgesinde çözümü beklediğini söyledi.

Artık bu bekleyişin yerini cesur, yenilikçi ve kapsayıcı ekonomik hamlelerin alması gerektiğine inanç belirten Sayılı, panelde konuşulacak konuların, bu hamlelerin temelini oluşturmasını temenni etti.

Sayılı, 6 Şubat deprem felaketinin 2. yıl dönümüne geldiklerini ifade ederek, “Bu büyük acının yankıları hâlâ hayatımızda. O gün yaşanan kayıpları unutmadık, yaralarını sarmaya çalışan insanlarımızı yalnız bırakmadık” dedi.

Doğal afetler kadar ekonomik krizlerin de bireylerin ve toplumların üzerinde kalıcı yaralar bırakabildiğine işaret eden Sayılı, bu nedenle ekonomide dayanıklılık, sosyal dayanışma ve sürdürülebilir kalkınma gibi kavramları daha güçlü bir şekilde sahiplenmeleri gerektiğini söyledi.

Sayılı, ekonomiyi çok boyutlu ele aldıkları panelin, hem özel sektörün içinde bulunduğu çıkmazlara ışık tutacağına, hem de toplum olarak geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak çözüm önerilerini ortaya koyacağına inandığını kaydetti.

Devamını Oku

Trending

Reklam