Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Bakanlar Kurulu’ndan DAÜ VYK’ya Türkiye’den iki isim önerisi

Bakanlar Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ile Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeliğine atanmaları önerildi.

Published

on

Bakanlar Kurulu tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan önergeye göre, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ile Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeliğine atanmaları önerildi.

Bakanlar Kurulu, bahsi geçen kişilerin VYK’ya atanmalarının Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a önerilmesine karar verdi.

Önerge şöyle:

“Bakanlar Kurulu, TE(K-1)288-2018 sayı ve 3.4.2018 tarihli kararını tadil eden TE(K-1)316-2018 sayı ve 17.4.2018 tarihli kararı ile yapılan öneriye atfen, 18/1986 sayılı Kuzey Kıbris Eğitim Vakfi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasası’nın 5’inci maddesinin Cumhurbaşkıanı’na vermiş olduğu yetkiye istinaden, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ile Prof. Dr. Abdurrahim Haluk Özen’in görevlerine son verilmesi ve yerlerine, aşağıda sunulduğu şekliyle Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ile T.C. Milli Eğitim bakalığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran’ın atanmaları hususunun Sn. Cumhurbaşkanı’na önerilmesine karar verdi.”

 

DAÜ-SEN SAFRAN’IN ATANILMASININ ÖNERİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Yardımcısının DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’na atanmak istenmesinin teamüllere aykırı olduğunu savunarak, söz konusu önerinin geri çekilmesini veya Cumhurbaşkanınca imzalanmaması talep etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

CTP: Konunun ört bas edilmesine asla müsaade edilmeyecek

Published

on

By

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’ne giderek yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

Erhürman burada yaptığı açıklamada, toplum olarak dehşet içinde olduklarını belirterek, “Sözün bittiği yerdeyiz bu kaldırılacak bir acı değil” ifadelerini kullandı.

İnsanın aklının alamayacağı bir olayla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Erhürman, Polis soruşturmasının sürdüğünü ve bu aşamada çok fazla konuşmanın doğru olmadığını söyledi.

CTP tarafından bugün yapılan açıklamada da Dr. Burhan Nalbantoğlu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan olayla ilgili Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in açıklamasının yetersiz ve samimiyetsiz olduğu savunuldu.

Açıklamada, olayın vahim ve çok acı olduğunu belirtildi.

Konunun ört bas edilmesine asla müsaade edilmeyeceği kaydedilen açıklamada, önceliğin 6 bebeğin sağlıklarına ve ailelerine kavuşmalarının sağlanması olduğu ifade edildi.
Yetkililere, bebeklerin durumu ve süreçle ile ilgili şeffaf olunması çağrısında bulunulan açıklamada, ailelere ve topluma düzenli bilgi verilmesi istendi.

Devamını Oku

Kıbrıs

CTP Meclis önünde açıklama yaptı

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi’nin bugün toplanması bekleniyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) sabah saatlerinde Cumhuriyet Meclisi’nde grup toplantısı yaptı. Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) de grup toplantısı yapması bekleniyor.

CTP Grup toplantısı sonrasında Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

Yeni yasama yılının 1 Ekim’deki törensel açılışından sonra Genel Kurul’un gündemi Meclis Başkanlığı divanını belirlemek olmuştu.

Seçimle ilgili süreç, 7 Ekim’de başlamış, 3 aday için toplamda 15 tur oylama yapılmış, 18 Ekim’deki Genel Kurul toplantısında Meclis Başkanlığı’na UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in seçildiği açıklanmıştı.

CTP milletvekilleri 3 oy pusulasının geçersiz olduğu yönünde Meclis tutanaklarına şerh koymuş ve 18 Ekim’de oturuma ara verilmişti.

Öztürkler’in Meclis Başkanı seçildiği 23 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanmış, CTP milletvekilleri bunun üzerine basın toplantısı düzenleyerek kararın yok hükmünde olduğunu belirtmişti.

Devamını Oku

Kıbrıs

11 Ekonomik örgüt, gümrüklerde eylem yaptı

Published

on

By

11 ekonomik örgüt, rekabet güçlerinin eridiği gerekçesiyle Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne gümrüklerinde “gümrükten mal çekmeme” eylemi yaparak basın açıklamasında bulundu.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği, İş Kadınları Derneği, Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, KKTC Armatörler Birliği, KKTC Gemi ve Deniz Araçları Acenteleri Derneği, Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği, KKTC Özgür İş İnsanları Derneği ve MÜSİAD KKTC ortak açıklamasında, “Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan pahalılık geleceğimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” denildi.

Basın açıklamaları eş zamanlı olarak Lefkoşa’da KTTO Başkanı Turgay Deniz, Gazimağusa’da KTTO Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu ve Girne’de de KTTO Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Akay tarafından okundu.

Açıklamada pahalılığın, hayatı yaşanamaz, işletmeleri çalışamaz hale getirdiğine işaret edildi.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, Lefkoşa Gümrük ve Rüsumat Dairesi önündeki açıklamasında, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bir bebeğin hayatını kaybettiği, altısının da entübe edilmesine neden olan olayla ilgili duydukları üzüntüyü ifade etti.

Deniz, hayatını kaybeden bebeğe Allah’tan rahmet, acılı ailesine baş sağlığı; tedavisi süren bebeklere acil şifalar diledi.

“Ülkemiz artık liyakata dayalı bir sistem, toplum çıkarları, ferdi çıkarların önünde olan bir anlayışla yönetilmelidir” diyen Deniz, kamu yönetimi, ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda ciddi reformlar gerektiğini vurguladı.

Eylem gerekçeleriyle ilgili “Rekabet gücümüz erimiştir” ifadelerini kullanan Turgay Deniz, şunları söyledi:

Kuzey Kıbrıs’ta, yaşanan pahalılık geleceğimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Pahalılık; hayatı yaşanamaz, işletmeleri çalışamaz hale getirmiştir. Rekabet gücümüz erimiştir. Pahalılıkla, tüm gücümüzü kullanarak mücadele etmek zorundayız. Bu, toplumsal bir görevdir.

Buna karşın pahalılıkla mücadele etmek yerine hayat pahalılığının peşinden sürüklenip gidilmekte, hiçbir ciddi tedbir alınmadan pahalılığın daha da artmasına neden olunmaktadır. Bunun adı, pahalılık girdabıdır. Bu girdaptan kurtulmak zorundayız. Hükümetimize düşen görev, pahalılığın kaynaklarını kurutmaktır. Bunun için elektrik ve gaz gibi temel girdiler ile et ve süt gibi temel gıda ürünlerinin fiyatları bir süre için de olsa kamu kaynakları ile sübvansiye edilerek fiyatları düşürülmelidir. Ayrıca, mali politika düzenlemeleri yapılarak kamuda tasarruf ve kayıt dışılığı önleyecek tedbirler alınmalıdır.”

Deniz, bu sayede hane halkının geçiminin kolaylaşacağını, işletmelerin kaybettikleri rekabet gücüne yeniden kavuşabileceklerini kaydederek “Bizi ayakta tutacak olan, bu rekabet gücüdür. Rekabet edebildiğimiz oranda işletmelerimiz ayakta kalarak güçlenecek ve istihdam yapabilecektir.” dedi.

-“Uyarımız dikkate alınmazsa pahalılığın etkileri artarak devam edecek, iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız”

Bugünkü eylemle uyarılarını daha ileri düzeye taşımayı amaçladıklarını vurgulayan Deniz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu, bir uyarı eylemi olacaktır. Bu uyarı dikkate alınmazsa pahalılığın etkilerinin artarak devam edeceğini biliyoruz. Pahalılık artacak; ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geleceğiz. Pahalılık artacak; iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Pahalılık artacak; gençlerimizi yurtdışına göndermenin acısını yaşayacağız.

Bu uyarı eylemi bir başlangıç olacaktır. Mesajımız yerine ulaşmaz ve pahalılık girdabından kurtulmamız için gerekli adımlar atılmazsa daha ileri eylemleri gündeme getirmekten çekinmeyeceğiz.

Pahalılığa karşı mücadele etmekte kararlıyız. Hükümetimizi, bu mücadeleye öncülük etmeye davet ediyoruz. Bu mücadeleyi halkımızdan aldığımız güçle başarıya ulaştırabileceğimize inanıyoruz.”

Devamını Oku

Trending

Reklam